Kaposváron sem sikerült

Kaposvári KK- Zalakerámia ZTE KK 88-72 (21-17, 14-26, 23-11, 30-18)

 

Kaposvári KK: Fodor 18/12, Raivio 22/9, Gibson 2, Spica 20, Hendelein 14 csere: JAnciin 7/3, Benke 3/3, Grebenár 2, Kovács, Horváth edző: Fekete Ádám

 

Zalakeámia ZTE KK: Kertész 4, Graham 8, Gáspár 19/6, Healy 29/6, Tamir 4 csere: Ilic 6, Mohácsi 2, Czinger Edző: Milos Sporar

 

A bajnokságnyolcadik fordulójában a Kaposvár vendégeként próbáltunk meglepetést okozni, de ismét vereség lett a vége. 
Hasonló lendülettel kezdtük a találkozót, mint a Sopron ellen. Tamir kosarára Spica válaszolt. Ezután, Gáspár Dávid vezérletével 2-10-re elhúzott a ZTE. Jött is az időkérés Fekete Ádámtól. Némileg lendületet veszettünk az időkérést követően és a hazaiak főleg a palánk alatt jeleskedtek. A hetedik percben, egy 11-0-ás rohammal átvette a vezetést a Kaposvár. A 8. percben pályára lépet csapatunk új,4-5-ös játékosa, a 206 cm magas Nemanja Ilic, aki Bulgáriából tette át a székhelyét Zalaegerszegre. Ha már bejött, akkor egy szép centerezésből meg is szerezte első pontjait a ZTE színeiben. A negyed hajrája a hazaiaké volt és 21-17-re vezettek a dudaszó pillanatában.

 

A második negyed elejét megnyomta a Kaposvár és 26-19-re elhúztak. Healy vette hátára csapatát és Gáspárral kiegészülve tolták a ZTE szekerét. A 16. percben Kertész duplájával utolértük ellenfelünket. A hátralévő időben minden úgy alakult, ahogy szerettük volna. Ültek a távoli dobásaink és a védekezésünk is összeállt. A félidőre nyolcpontos vezetést szereztünk és bizakodhattunk a folytatásban (35-43)

 

A harmadik játékrész elején tartottuk előnyünket, főleg Healy volt elemében. A negyed közepén Fodor és Raivio távoli kosarainak köszönhetően kiegyenlített a Kaposvár. A 29. percben 52-52-nél több helyzetet is kihagytunk. Spica- t hárompontos kísérlet közben faultoltuk, aki a megítélt három büntetőt bedobta és ezzel új lendületet adott csapatának (55-52). A negyed végén a dudaszó előtt néhány másodperccel Fodor süllyesztet el egy újabb távoli és ezzel, négy ponttal vezetett a Kaposvár (58-54).

 

Jött a kísérteties negyedik negyed, ahol ismét leblokkolt a csapatunk. Az egyre jobban játékba lendülő Raivio és Fodor rendre átdobálta a védelmünket, vagy könnyedén ziccerezett. A 34. percre Healy pontjaival négy egységre zárkóztunk a Kaposvártól (66-62). A felzárkózás eddig tartott, mert jött Raivio egy hármassal, majd kihagyhatatlan helyzetbe hozta Hendleint, aki zsákolással fejezte be az akciót (73-65). Teljesen szétesett a játékunk, szinte ellenállás nélkül törhettek gyűrűre a kaposvári játékosok. Tegyük hozzá, szinte minden helyzetből be is találtak. Nekünk semmi sem jött össze, Csak erőlködtünk és elkészítetlenül dobáltuk el a labdákat. A vége 88-72-es hazai győzelem. 

 

Az első félidő remek játékot hozott és a szombati bajnokihoz hasonlóan ismét vezettünk a nagyszünetben. A harmadik negyedben újra előjöttek a hibák, amik a negyedik játékrészben csúcsosodtak ki.  Nemanja Ilic, próbált segíteni új csapatán, de még látszott rajta az összeszokottság hiánya. A csapatból Gáspár és Healy dicsérhető, akik mindent beleadtak a sikerért és eredményesen játszottak. A vége újabb vereség és marad a feladat, valahogy rendet kell tenni a fejekben és akkor a kezek sem remegnek majd meg, és végre elhisszük magunkról, hogy győzhetünk. 

 

Milos Sporar: – Nagyon jól játszottunk három negyeden át. Megmutattuk, hogyan akarunk kosárlabdázni. Utána az történt, ami legutóbb a Sopron elleni találkozón. Hiányzik tőlünk egy igazi húzó játékos, aki ezeken a holtpontokon átlendítené a csapatot és nyerő emberré válna. Gratulálok a győztes kaposváriaknak!

 

A bajnokságban most az All Star Gála és a válogatottak felkészülése miatt, közel három hetes szünet következik.

 

2014. november 19. Zalakerámia ZTE KK 

 

Megosztás