Kemény mérkőzésen győztük le a bajnokot

A középszakasz második mérkőzésén a Szolnoki Olaj KK együttesét fogadtuk, akik ellen szerettünk volna revansot venni.

Zalakerámia ZTE KK - Szolnoki Olaj KK 97-89 (31-25, 13-24, 29-23, 24-17)
Zalaegerszeg, 1500 néző, JV: Papp P., Söjtöry T., Minár L. (dr. Páli K.)

Zalakerámia ZTE KK: Ubilla 30/9, Norfleet 24/6, Benke 8/3, Szabó 6/6, Drungilas 16 Csere: Mohácsi 6/6, Wright 7, Kis -. Edző: Bencze Tamás

Szolnoki Olaj KK: Pavlicevic 24/15, Vojvoda 15/9, Popovics 9/3, Eilingsfeld 3/3, Andric 19 Csere: Wittmann 2, Tóth 8, Borisov 9/9. Edző: Kmezic Zoran 

Felfokozott hangulatban kezdtek a csapatok, mindkét fél tudta, hogy mennyire fontos számára ez a mérkőzés. Ubilla és Norfleet pontjaival 4-0-ra vezettünk az első perc végén. A folytatásban elkezdtek potyogni a hármasok mindkét oldalon. A 3. percre Pavlicevic kiegyenlített. Egyik oldalon sem jeleskedtek a védekezésben a fiúk, így sorra potyogtak a kosarak. A 6. percben 16-19-es állásnál Bencze Tamás időt kért. A rövid taktikai szünet jót tett és Ubilla, majd Norfleet duplájával fordítottunk. Mohácsi hármasánál már a vendégek kértek időt (23-19). A negyed végét megnyomták a fiúk és Norfleet hármasával már kilenc ponttal is vezettünk, de a végén a Szolnok egy távolival csökkentette a hátrányát (31-25). 

A második negyed elején Tóth Ádám büntetőire Benke egy szép betöréssel válaszolt és még egy büntetőt is dobhatott (34-27). Tartottuk a megszerzett előnyünk és nem engedtük nagyon közel a vendégeket. A 17. percben szolnoki időkérés után kiestünk a ritmusból és Andric és Popovic kosaraival három pontra zárkózott az Olaj. A játékunkon az időkérés sem javított és tovább robogtak a vendégek. A negyed végére ötpontos előnyt szereztek Vojvodáék (44-49). 

A nagyszünet után másfél perc kellet az első kosárhoz a csapatoknak. Ekkor Ubilla ziccerezett pontosan, majd Pavlicevic hintett egy távolit (46-52). Irányítónk nagyon elkapta a fonalat és két távolijával három perc elteltével kiegyenlítettünk (52-52). A folytatásban a vendégek vezettek egy-két ponttal, de igazán elhúzni nem tudtak. A 25. percben Szabó hármasával kiegyenlítettünk (60-60). Egy perccel később újra Szabó volt a főszereplő. Kihagyott dobását követően a labdát leszedő Pavlicevic után nyúlt, aki látványosan elesett- pedig nem volt ez olyan durva szabálytalanság- és a játékvezetők sportszerűtlent ítéltek Szabó ellen. A hevesen reklamáló Ubillának pedig technikait adtak. Így kibogozva az ítéleteket Pavlicevic felépülve mindkét büntetőjét bedobta, majd Vojvoda vállalta a technikaiért járót, amit kihagyott. A bónusz támadás végén pedig Benkét látták szabálytalannak a bírók, a távolit ráemelő Pavliceviccsel szemben, aki így három büntetőt dobhatott (60-67). Érthető volt a felháborodás a padon és a lelátón is, de jött Benke és Mohácsi is egy-egy hármassal és újra a szurkolás vette át a főszerepet (66-68). A negyed végén Wright ügyeskedett a vendég palánkok alatt és előbb egyenlített, majd kicsivel később vetetést is szerzett csapatunknak (71-70). Az utolsó percben Wittmann egy közelivel fordított, de Norfleet duplája ZTE előnyt jelentett a dudaszó pillanatában (73-72). 

A záró felvonás elején Drungilas percei következtek. Litván centerünk 8 pontot szorgoskodott össze és a negyed felénél kilenc ponttal vezettünk (83-74). A 37. percben triplapárbaj következett, Borisov-Norfleet-Borisov volt a sorrend és az Olaj négy pontra zárkózott (88-84). Ubilla és Norfleet ziccere hűtötte le a vendégeket (92-84). A végén mindent megpróbált a vendégcsapat, de nem tudta kiénekelni a szánkból a sajtot. A végére még maradt egy Ubilla hármas, amivel feltette a koronát a teljesítményére, ami nem mellesleg egy tripla-dupla volt (30 pont, 11 lepattanó, 10 gólpassz). A lefújás után joggal járt a csapatnak a szurkolóktól a vastaps, mivel harcos mérkőzésen sikerült revansot vennünk és legyőznünk a bajnokot!

Edzői értékelések:

2017. április 06. Zalakerámia ZTE KK 

 

Megosztás