Két hét után újra hazai pályán

Három idegenbeli bajnoki és két hét szünet után lép pályára csapatunk a bajnokság 7. fordulójában. Az ellenfél a Naturtex-SZTE-Szedeák lesz, aki ellen hazai környezetben mindenképpen nyerni kell. Ezt a véleményt osztja Bencze Tamás vezetőedző is, akivel beszélgetésünk elején visszatekintettünk a bravúros Szolnok elleni mérkőzésre:

 

-Nagyon sokat jelent a Szolnok elleni győzelem, mivel minden idegenbeli siker erősíti a fiúkat. Egy olyan csapatot sikerült legyőznünk, aki papíron esélyesebb náluk. Felkészültünk becsülettel, amiket edzésen gyakoroltunk azokat a mérkőzésen is sikerrel használtuk és egy nagyon értékes győzelmet gyűjtöttünk be. Később derült ki, hogy milyen értéke van ennek a meccsnek, hogy egy három éves veretlenséget szakítottunk meg és beírtuk valamilyen szinten magunkat a történelembe.

 

Hogy látod a lejátszott hat mérkőzést?

- Ha előzetesen nézzük ezt a hat mérkőzést, akkor a 3 győzelem és 3 vereséggel elégedettek lehettünk volna. Ez most is reális. Nehéz meccseink voltak, kétszer borítottuk a papírformát és a MAFC ellen kikaptunk itthon. A MAFC és a Pécs elleni találkozó is megmutatta, hogy mennyire sérülékeny ez a csapat, ha Pantelic kiesik a védelem tengelyéből. Van tartalék a csapatban, van min dolgoznunk, de összességében nézzük a teljesítményünket az elfogadható. 

 

Kéthetes szünet után folytatódik számunkra a bajnokság. Fontos volt ez az idő? 

-Igazából a csapatépítés szempontjából nagyon fontos, mivel a hibáinkat visszanézve javítani tudunk rajtuk. A fiúk felelősséggel viselik a hibáikat és dolgoznak a javításukon. 

 

Két maródi van a csapatban, Gáspár és Krapic. Velük most mi a helyzet? 

-A szünetben végére tudtunk járni Krapic sérülésének és az előírt kezelések után kiderült, hogy játszhat-e, vagy komolyabb a sérülése a légiósnak. Sajnos a rosszabb eset ált elő, így a légiós lábát a jövő héten Zágrábban meg is műtik. Előre láthatóan két hónapig kell nélkülözni Krapicot. Ezen idő alatt egyelőre nem érkezik senki a pótlására, de ebben a kérdésben még lehet változás. Gáspár Dávid esetében erre az időszakra volt időzítve az ő visszatérése. Szolnokon már bemelegített a csapattal, két hete már teljes értékű munkát is végez, de látszik még rajta, hogy ez a sérülés maradandó nyomokat hagyott rajta. Szeretnénk, ha a Szeged ellen már bevethető állapotba kerülne. 

 

Térjünk rá a Szeged elleni bajnokira..

-Egy közvetlen riválist kell legyőznünk. Nagyon nehéz mérkőzés vár ránk, mert olyan húzójátékosaik vannak, akik megfelelő rutinnal és tapasztalattal rendelkeznek ahhoz, hogy egy mérkőzést el tudjanak dönteni. Gondolok itt Ciric-re, Jereminov-ra és Kiss Zsolt és Molnár András is sokat számít. Hazai pályán meggyőzőek. Nagyjából megmutattuk már Kaposváron, hol lehet megverni a Szegedet. Jereminov játéka kérdéses, de hoztak az elmúlt időszakban egy amerikai bedobót, aki jól teljesít. A teher igazából rajtunk van, és ezt el kell viselnünk és be kell húznunk a mérkőzést. 

 

Zalakerámia ZTE KK- Naturtex-SZTE-Szedeák    

Zalaegerszeg, Városi Sportcsarnok 19.00

Jv: Papp Péter, Szabó Gergő, Vida Béla (Várhalmi Zsolt)

 

2015. november 6. Zalakerámia ZTE KK 

Megosztás