Kétszeri hosszabbítás után győztük le a Paksot

Nehéz mérkőzésre készültünk az Atomerőmű Se ellen, hiszen új edzővel, új motivációval léphettek parkettre a vendégek. Csapatunkból többen is betegségből lábadozva vállalták a játékot. 

Zalakerámia ZTE KK – Atomerőmű SE 99–95, h.u. (20–22, 15–22, 22–13, 19–19, 8–8, 15–11)
Zalaegerszeg, Városi Sportcsarnok, 1600 néző
JV.: Pálla Z., Frányó P., Minár L. (dr. Valovics I.)

Zalakerámia ZTE KK: Ubilla 20/15, Norfleet 9/3, Benke 18/9, Szabó. 23/9, Drungilas 14. Csere: Mohácsi 6/3, Kerpel-Fronius 9/3, Fekete -. edző: Bencze Tamás

Atomerőmű SE: Hill 5, Samenas 18/12, Will 3/3, Gilbert21/6, Tiby 30/3. Csere: Kovács 11/3, Illés 7/3. edző: Teo Cizmic

Az első negyedet jól kezdték a fiúk és a játékrész felénél 10-5-re vezettünk. Elkapta a fonalat az egyébként rettentő keményen védekező Paks és Hill kosarával két perc múlva már náluk volt az előny (10-11). Bencze Tamás időkésére sem törte meg a vendégek lendületét és Samenas és Gilbert pontjaival, néhány ponttal ellépett az ASE. A hajrában Kerpel-Fronius Balázs remek kosarainak is köszönhetően, no meg Ubilla hármasának visszavettük a vezetést (20-18). Az utolsó percben Tiby szerzett két duplát, amivel a vendégek nyerték a negyedet (20-22).

Pontatlanul kezdték a második negyedet a csapatok és két perc kellett az első kosárig, amit Tiby jegyzett (20-24). Samenas büntetőjére Mohácsi hármassal válaszolt, majd Drungilas egyenlített a büntetővonalról (25-25). Nem találták a fiúk a játék ritmusát, míg a vendégek dobásai rendre célt találtak. A hajrában Gilbert és Tiby pontjaival, 12 ponttal elhúzott a Paks (32-44). Az utolsó momentumként Ubilla egy távolival segítette beljebb a csapatot a nagyszünetre (35-44). 

A félidei dobőversenyt Bihari Barnabás nyerte!

A harmadik negyedre egy teljesen más ritmusban játszó ZTE jött ki. Drungilas két duplájával és Szabó kosarával zárkóztunk (41-44). Kombinatív, gyors és pontos játék jellemezet ezt az időszakot. A 23. percben Ubilla egymás utáni támadásokat is hármassal fejezett be és már nálunk volt az előny (47-45). Nem volt megállás! Benke kapta el a fonalat és sorozatban nyolc pontot szerezve már tízzel vezettünk (57-47). Cizmic időkérése után szorosabbra fűzte védekezését a Paks és ez megzavarta a fiúkat. A negyed végére újra visszajött a meccsbe a vendégcsapat, sőt Samenas egy triplával egyenlített (57-57). 

A záró negyedben-, amiről még nem tudtuk, hogy nem az utolsó lesz- felváltva vezettek a csapatok. Mindkét oldalon látszott az arcokon a fáradtság. Egyik csapat sem tudta leszakítani a másikat. 26 másodperccel a vége előtt 74-74-nél Hill hozhatta a labdát, de Benke kivarázsolta a kezéből a labdát és remekül indította Norfleetet, aki pontosan ziccerezett. 9 másodperce volt a Paksnak, hogy egyenlítsen, vagy fordítson. Tiby begyömöszölte három másodperccel a vége előtt az egyenlítő találatot, ami hosszabbítást ért a vendégeknek (76-76). 

A hosszabbítás első percében Norfleet hármasára Tiby válaszolt szintén távolról. Szabó hármasával és Benke duplájával, három ponttal megléptünk (84-81). Paksi időkérés után Samenas faragott a hátrányból. Az izgalmak csak ezután következtek. Drungilas 3 másodperccel a vége előtt odaütött Hillnek, akinek így meccslabda volt a kezében. Az amerikai fiú keze megremegett és csak egyik büntetőt értékesítette. Mohácsi utolsó pillanatban eleresztett hármasa kipattant így jöhetett az újabb hosszabbítás (84-84). 

Gilbert és Tiby kosaraival jobban kezdett a Paks. Gilbert duplájánál már hat ponttal vezettek (84-90). Szabó büntetői után jött a hidegzuhany Kovács hármasánál (86-93). A fiúk összeszorított fogakkal küzdöttek. Mohácsi betörésből szerzett kosarat, miközben Tiby odaütött és kipontozódott. A bónusz büntetőt is értékesítve négy pontra zárkóztunk. Ubilla hármasánál már felrobbant a csarnok (92-93). Vendég időkérés után Kovács közelről hibázott, amiből Ubilla repesztett végig a parketten és szerzett nagyon fontos kosarat, valamint egy plusz büntetőt is ítéltek neki a bírók (95-93). Villámgyorsan egyenlített a Paks a fiatal Illés kosarával. 23 másodperccel a vége előtt Benke ziccerezett, majd Samenas hibázott és Ubilla labdát szerzett, miközben odaütöttek az irányítónak. Ubilla bedobta és óriási kövek estek le a zalai szívekről, mert drámai csatában sikerült legyőzni a végig remekül küzdő paksiakat. 

Edzői nyilítkozatok:

Győzelmünkkel felzárkóztunk a tabella harmadik fokára a Körmend mögé. 

Szép volt fiúk!

2017. január 15. Zalakerámia ZTE KK 

 

Megosztás