Kezdődik!

Szurkoló és játékos is már nagyon várja a bajnokság kezdetét. A felkészülési mérkőzések és a vezetők nyilatkozatai is megerősítik azt, hogy idén jó csapatunk lesz. Azt hogy ez a bajnoki szezonban mire lesz elegendő azt lehetetlen megjósolni. Bencze Tamás személye viszont garancia lehet arra, hogy egy hajtós, küzdő szellemű társaságot fog látni a közönség a parketten.  A vezetőedzővel együtt tekintettük át a felkészülést, a Göcsej Kupát és az előttünk álló feladatokat:

 

Hogy értékeled a Göcsej Kupát?

-Elégedettek lehetünk a mutatott játékkal, annak ellenére, hogy rengeteg hiba van benne. Aminek szántuk ezt a tornát, hogy sok új dolgot élesben is gyakorlunk ezt sikerült megvalósítanunk. Természetesen ezek csak akkor működnek majd, ha pontosabbak leszünk támadásban és védekezésben is. Másrészről egy kicsit örülök, hogy nem nyertük meg a tornát és csak az ötödikek lettünk, mert az előző évekhez visszanyúlva, amikor a ZTE megnyerte a Göcsej Kupát, a kiesés ellen harcolt. Remélem ez idén nem így lesz és bízom abban, hogy jobb eredményt érünk el a bajnokságban. 

 

Hogy sikerült a felkészülés? Mennyire készült fel a csapat a szezonra?

-Tulajdonképpen a tervezett munka 90%-át el tudtuk végezni. Szerencsére a sérülések is elkerülték a felkészülésünket így gördülékenyen folyhatott a munka. A felkészülés természetesen nem ér véget, mivel meccsről meccsre folyatódik majd az új játékrendszerünk tökéletesítése. Egy –két játékosnak ez újat jelentett és nekik még hozzá kell szokniuk ehhez. Meglátásom szerint novemberre mondhatjuk majd azt, hogy a csapat összeérett, és hogy jól funkcionál együtt. Eddig azt látom, hogy a csapat kémiája jó, van egy –két vezéregyéniségünk, aki nagyon sokat segít a pályán és a pályán kívül is. ilyen Panelic, aki a védekezésével nagyon stabil pontja a csapatnak. Govens és Kinney a bontásaival nagyon meghatározóak. 

 

Szombaton kezdődik a szezon…

-Van öt-hat csapat, aki az első négybe igyekszik. Ilyen az Alba Fehérvár is, akiknek mások a céljaik, mint nekünk. A rendelkezésünkre álló anyagi lehetőségekhez mérten igazítottuk az igazolásainkat. Ellenfelük célja a négybe kerülés, nekünk pedig hogy minél tovább versenyben legyünk a legjobb nyolcba kerülésért és mindenképpen jobb eredményt érjünk el, mint tavaly. 

 

Mit vársz a csapattól, a mérkőzéstől?
-Ellenfelünknek felemás volt a felkészülése, mint nekünk, de ennek ellenére a hazai pályájukon a saját játékukat nagyon jól játsszák. Gyorsan támadnak, nagy jó kinti dobóik vannak és első sorban a szerzett labdákból eredményesek. Egy komplett csapatról van szó és nem lesz könnyű megállítani őket. A héten a támadó szituációk védésére fektettük a hangsúlyt és a támadásink ritmusát csiszolgattuk, amivel meglephetjük ellenfelünket. Egy szoros mérkőzést várok, de hangsúlyozom a találkozó esélyese a hazai csapat. 

 

Bencze Tamás elmondta még, hogy nem kedvező a bajnoki sorsolásunk, mivel az első hat fordulóban négyszer idegenben játszunk és nehéz ellenfelekkel. A Sportcsarnok terheltsége miatt a hazai mérkőzésünket a megszokott szombat helyett pénteken, vagy vasárnap vagyunk kénytelenek játszani. Ennek tükrében továbbra is türelmet kér a szurkolóktól, és hogy maximálisan álljanak a csapat mellett. 

 

A mérkőzés 19 órakor kezdődik, és ha végignézünk a két csapaton Bencze- Kámán, Dzunic –Simon, akkor visszaemlékezhetünk a dicső múltunkra, amikor ezek a fiatalemberek még egy csapatban, kék-fehérben küzdöttek együtt és nem egymás ellen. 

 

 

2015. október 3. Zalakerámia ZTE KK 

 

 

Megosztás