Kiharcoltuk a pályaelőnyt

MAFC – Zalakerámia ZTE KK 61-81 (12-20, 22-19, 14-21, 13-21)

 

MAFC: Hunter 24/12, Misek 10/3, Glenn 11, Fodor -, Brown 2, csere: Lakosa 8, Lakits -, Faragó-, Timkó-, Tursics 6/3 edző: Stefan Timbus

 

Zalakerámia ZTE KK: Mohácsi 14/12, Tamir 9, Dzambic 17/9, Fekete 18, Cohadarevic 14, csere: Czinger-, Darling 9, Velkey -, edző: Milos Sporar

 

 

Tamir pontjaira Hunter, majd Glenn válaszolt (4-2). A negyedik percben Dzambic egyenlített, majd Fekete passzából egy hármast hintett a fővárosiaknak (4-7). A hatodik percben Fekete már a pontszerzésben is jeleskedett (4-9). Hunter és Glenn dobta közelebb csapatát (8-9). A 8. percben Tamir büntetőivel, majd a csereként beálló Darling duplájával újra öt ponttal vezettünk (8-13). Az utolsó percben Cohadarevic faultja után Hunter csak egy büntetőt értékesített, majd Darling szerzett újabb kosarat, plusz egy büntetőt. A 10. percben Lakosa eladott labdájából Fekete indult és szerzett remek pontokat (9-18). Hazai időkérést követően Lakosa szerzett kosarat, majd Darling büntetőivel már 20 pontnál jártunk (11-20). Tursics még a negyed végén egy büntetőt értékesített a kettőből így nyolc ponttal fordulhattunk a második negyedre (12-20). 

 

A második játékrészt is pontokkal kezdtük. Cohadareviccsel szemben szabálytalankodott Glenn. A szerb fiú mindkét büntetőjét bedobta és már tíz ponttal vezettünk (12-20). Gyorsan jött a válasz hazai oldalon előbb Glenn szerzett egy közelit, majd Hunter hintet egy távoli (17-22). A következő támadásnál Cohadsarevic is megszerezte első akciógólját, majd egy perccel később a következőz is (17-26). Huntert nem tudtuk tartani és az amerikai újabb távolit szerzett a13. percben (20-26). Tamir a következő támadásból válaszolt, majd a csapatát egymaga a hátán cipelő Hunter dobott egy középtávolit (22-28). A 16. percre Glenn pontjaival négy pontra zárkózott a MAFC (26-30). Misek hármasánál már csak egy pontra olvadt az előnyünk. Hullámvölgybe kerültünk, amin Sporar mester egy időkéréssel próbált segíteni. A pihenő jól jött a fiúknak, mert Dzambic rögtön egy hármassal nyitott, majd Fekete két gyors góllal toldotta meg csapata pontjait (29-37). Timbus mester azonnal időt kért. Az időkérést követően Misek szerzett kosarat, majd egy büntetővel megtoldotta azokat (31-37). Az utolsó percben Darling zsákolt, majd Tursics szerzett egy duplát. Ezzel zárult a félidő és bizakodva tekinthettünk a folytatás elé (34-39). 

 

A nagyszünet után jobban kezdtek a hazaiak és Glenn, valamint Brown pontjaival egy pontra zárkóztak (38-39). Nem estünk össze és Dzambic majd Fekete pontjaival újra lőtávolon kívülre kerültünk.  A negyed felénél Mohácsi első pontjaival, majd Fekete remek duplájával már nyolc ponttal mentünk (39-47). Nem volt megállás, a fiúk nagyon pörögtek és Cohadarevic duplájával, majd sikeres büntetőjével tovább növeltük előnyünket (39-50). A 27. percben Misek duplájára Mohácsi hármassal válaszolt, majd Hunter kettesére ismét Mohácsi hintett egy távolit (43-56). A 29. percben Tamir csak egy büntetőt értékesített, majd Mohácsi passzából Dzambic dobott egy újabb hármast (43-60). Az utolsó percben Hunter dobott egy távolit és Misek sikeres büntetőivel alakult ki a negyed végeredménye a 12 pontos ZTE vezetés (48-60). 

 

Kapkodva kezdték a záró negyedet a csapatok. Mindkét oldalt nyomta a teher, ki végez előrébb a play-ot előtt. A 32. percben ZTE időkése után sem változott a játék képe, ugyanis mindkét oldalon sokat rontottak a játékosok. A 34. percben négy perces gólcsendet Mohácsi egy hármassal tört meg (48-63). A hazai oldalon is feloldotta a gátakat ez a találat, mert Lakosa előbb büntetőből, majd egy közelivel jelentkezett (52-63). A remekül játszó Fekete, Dzambic passzából szerzett újabb pontot, amit Cohadarevic toldott meg kettővel (52-67). Fekete hetedik! gólpasszából Mohácsi már a harmadik hármasát szerezte ( 52-71). A 36. percben Lakosa szerzett egy duplát, amire Fekete azonnal válaszolt (54-73). A MAFC időt kért és próbálták lassítani a játékunkat. A rövid szusszanás után Hunter dobott hármast, amire Fekete duplával válaszolt (57-75). A 38. percben Dzambic szerzett újabb kosarat és itt ár eldőlt, hogy előnyből várhatjuk a folytatást, azaz a play-out-ot. Az utolsó percben Tamír szerzett fontos pontokat és 61-81-re legyőztük a fővárosiakat. 

 

A csapat megmutatta, hogy valóban tud foggal, körömmel küzdeni. A hazaiak többször is felzárkóztak egy pontra, de nem tudtak fordítani. A kritikus harmadik negyedben tudtunk robbantani és megalapozni a győzelmünket. 

 

Ki kell emelnünk Fekete harcosságát, aki igazi motorja volt a csapatnak és 18 pontja mellett 8 gólpasszt is adott. Mohácsi a harmadik negyedtől találta meg a ritmust és négy hárompontossal járult hozzá a sikerhez. Dzambic is jókor szerzett hármasaival tűnt ma ki és összesen 17 pontig jutott. Cohadarevic dupla-duplája is szót érdemel: 14 pont 11 lepattanó és kilenc kiharcolt fault. Az egész csapatot dicséret illeti, mert felmérték a mérkőzés fontosságát és meg is értették a jelentőségét és nem remegett meg a kezük. 

 

Szép volt fiúk! 

 

2015. április 25. Zalakerámia ZTE KK

Megosztás