Kínai kaland

Az idén Kínában rendezték a Fiba 3x3 világbajnokságot, ahova a magyar női kosárlabda válogatott az EB-t megnyerve kvalifikálta magát, míg a fiúk az idei remek teljesítményük elismeréseként kaptak meghívást. A férfi csapat tagja volt Mohácsi Máté és Kerpel-Fronius Balázs csapatunk két alapembere. Mindkét csapat a csoportkörből továbbjutva a negyeddöntőben szerepelhetett, ahol a lányok a spanyoloktól, míg a fiúk a szlovénoktól kaptak ki. Végül a viadalt a nőknél Csehország, a férfiaknál Szerbia nyerte. A magyar lányok a hatodik a fiúk a hetedik helyen végeztek, ami remek eredmény. 

-Óriási élmény volt mindannyiunknak, de emellett szerintem hatalmas eredmény is- fogalmazott Mohácsi Máté.  - Eredetileg a negyedik kiemeltek voltunk az ötös  csoportban és mégis második helyen végeztünk 3/1es mutatóval legyőzve például a 2 évvel ezelőtti EB győztes románokat, agy a világ ranglista 3. Lengyelországot. A szervezés es rendezés minden téren profi volt. 

Nem állok talán messze azzal a kijelentéssel, hogy a pályafutásod egyik legszebb időszakát éled a 3x3-as válogatottban és Zalaegerszegen. Jól gondolom?

-Így van. Remélem folytatódik minden ezen a szinten, de az biztos hogy mindent megteszek, hogy így legyen. 

Milyen visszacsöppenni a dolgos hétköznapokba ,vissza a magyar bajnokságba?

- Hat nem sok idő volt ezen gondolkodni,  mert már hétfő reggel edzettünk. De ez a munkám ezért kapom a fizetésem úgy hogy nincs mese csinálni kell. Mar alig varom a mai meccset!

Kerpel-Fronius Balázs hasonlóképpen vélekedik a tornáról:

- Nagy élmény volt, hiszen soha nem vettünk még részt világbajnokságon, ugyanilyen izgalmas volt kicsit belenézni a kínai kultúrába is. Van hova fejlődnünk, ugyanakkor úgy gondolom, hogy nem vallottunk szégyent. A nyár eleje óta nagy fejlődésen ment keresztül a csapat, van még bennünk potenciál.

Ha belevesszük a nyári szereplést és a zalaegerszegi sikereket, akkor egy pozitív időszakot könyvelhetsz el.

- Igen, pozitív időszak ez. A Zetével és a 3x3 csapattal is közel a maximumot hoztuk ki magunkból.

A két egerszegi mellett Ivosev Tamás és Bíró Olivér volt még a csapat tagja. Edzőjük Csirke Ferenc volt. 

Szép volt fiúk!

2016. október 20. Zalakerámia ZTE KK 

 

Megosztás