Kosárlabda tábor a Mindszenty iskolában

Befejeződött a ZTE KK nyári kosárlabda napközis táborának második turnusa. A programok helyszíne ezúttal a Mindszenty József Általános Iskola és Gimnázium volt. Reggel nyolctól délután négy óráig rengeteg játék, szórakozás, nevetés fért a napirendbe a délelőtti és délutáni edzések mellé. 

 

Újdonság volt például a több évszázados múltra visszatekintő méta nevű játék tanulása, amely az amerikai baseball-lal mutat rokonságot, vagy a békabajnokság, melynek során a gyerekek reflexeik és mozdulataik gyorsaságát és pontosságát mérhették össze. A feladat egyszerű volt: az győzött, aki a földről váratlanul felpattanó rugós békát gyorsabban kapta el.   

 

 

 

 

 

 

 

Az is kiderült, hogy zsákolni még úgy sem egyszerű, ha a gyűrű alacsonyan van, és látszólag könnyű elérni. Azt is megtanulhattuk azonban, hogy egy kis gyakorlással a lehetetlennek tűnő dolgok is sokszor megtanulhatók.

 

 

 

 

 

 

zórairól, ebédről és uzsonnáról a Vén diófa étterem gondoskodott. Az ebédet követő csendes pihenő alatt a gyerekek társasjátékozhattak, filmeket vagy kosárlabda mérkőzéseket nézhettek DVD-ről. 

 

 

 

 

 

 

Az ifjú játékosok felügyeletét és kosárlabdára oktatását minden nap a ZTE KK két-két utánpótlás-edzője látta el, köztük a legújabb edzővel, Kámán Tamással.

 

Erre a nyárra véget ért a napközis táborok időszaka. Jövőre ismét várjuk majd a kosárlabdázni szerető gyerekeket, és már most hangsúlyozzuk, hogy nemcsak azokat, akik már edzésekre is járnak, hanem azokat is, akik akár teljesen kezdők ebben a szép sportban.

Megosztás