Közel volt a győzelem

Az idei esztendő utolsó bajnokiját a listavezető Szolnok ellen játszottuk. A mérkőzés előtt háromnegyed órával hosszú sorok álltak a szakadó esőben, hogy bejuthassanak a mérkőzésre. 

Zalakerámia ZTE KK- Szolnoki Olaj KK 85-88 (17-18, 23-26, 21-20, 24-24)
Zalaegerszeg, 2200 néző, Jv: Györffy, Tőzsér, Kulcsár (Szabadvári)

Zalakerámia ZTE KK: Kinney 10/6, Vaughn 19/6, Benke 9, Szabó 10/6, Radic 21/9, csere: Horváth 8/6, Mohácsi 6, Jeffers 2, edző: Bencze Tamás

Szolnoki Olaj KK: Perry 17/6, Kovács -, Vojvoda 19/3, Milosevic 14/6, Andric 14, csere: Polyák-, Ford 15/3, Phillip 2, Tóth Á. 7, edző: Dragan Alekszic

A bemutatás után egykori kiválóságunktól, csapatkapitányunktól, vezérünktől Kámán Tamástól búcsúztunk el. A szurkolók 12 méteres Kámit ábrázoló molinóval kedveskedtek a 17 év profi pályafutás után a cipőjét szögre akasztó egerszegi ikontól.

A 2010-es bajnokcsapat kapitányát Balaicz Zoltán polgármester, Dr. Gyimesi Endre társadalmi elnökünk, Stárics Kornél ügyvezetőnk köszöntötte egy-egy ajándékkal. A szurkolók pedig a magasba emelt 10-es számmal töltötték be a Zalakerámia Sport-és Rendezvénycsarnok lelátóját és a B közép előtt egy felirat volt olvasható: „Legendánk, akire mindig büszkék leszünk!” A felemelő pillanatok tovább fokozták a mérkőzés előtti várakozást és a csapatok nem okoztak csalódást ezen az estén. 

Kemény védekezéssel nyitott az Olaj és 2. perc elején Perry büntetőivel és Andric közelijével szereztek előnyt (0-4). A 3. perc elején Radic egy hármassal törte meg a góltalanságunkat (3-4). Vojvoda és Andric pontjaival tartotta előnyét a vendégcsapat (3-8). A negyed felénél Benke remek egyéni akcióból szerzett kosarat, amire Perry válaszolt egy közelivel (5-10). Bencze Tamás úgy érezte időt kell kérnie. A rövid taktikai szünet után két gyors kosárral elhúzott a Szolnok (7-14). A Kinney helyére érkező Horváth Ákos triplája a legjobbkor jött, majd Benke büntetőjével közelítettünk (11-14). A 8. perc elején egy jó védekezésből Benke indult és szerzett bravúrkosarat (13-14). A folytatásban Mohácsi előbb egyenlített, majd második büntetőjét is értékesítve átvettük a vezetést (15-14). Sajnos Ford válasza nem sokat késett, így újra a vendégeknél volt az előny (15-16). Az utolsó percen belül Vaughn és Tóth váltott kosarat így egy ponttal a Szolnok nyerte a negyedet (17-18). 

Ford közelijére Radic válaszolt Horváth passzából a második negyed elején (19-20). A 12. perc elején Vojvoda két villanásával lépett el a Szolnok (19-24). Radic tempója jókor jött (21-24). Milosevic 2+1-vel hat ponttal ellépett a vendégcsapat (23-29). A 14. perc elején Radic hintett egy hármast, majd egy labdaszerzés után Horváth Ákos szerzett bravúros távolit, amivel kiegyenlítettünk egy szempillantás alatt (29-29). Dragan Alekszic mester időkérése után Vaughn passzából Radic szerzett könnyű kosarat (31-29). A negyed felénél Vojvoda egyenlített, majd Vaughn-t látták sportszerűtlennek Perry-vel szemben, aki mindkét büntetőjét értékesítette (31-33). A válasz sem késett sokat, Szabó hármast hintett, majd Perry tett ugyanígy (34-36). Kemény, öldöklő csata folyt a pályán. A17. percben Perry szerzett faulttal együtt kosarat, ami után Bencze Tamás időt kért. Elég volt egy eladott labda és Ford, lépésgyanús akciójával és büntetőjével, nyolc ponttal ellépett az Olaj (34-42). A folytatásban Benke és Vaughn gyors kosaraival faragtunk a hátrányunkból. Az utolsó percbe kanyarodva Mohácsi szerzett egy közelit, ami után a vendégek időt kértek (40-44). A végén egyik csapat sem tudott újabb kosarat szerezni így a félidőre a vendégek mehettek előnnyel.

 

A nagyszünetben a Foramax dobójáték döntőjébe egy lány és három fiú versengett a fődíjért az XBOX ONE konzolgépért. Végül fantasztikus teljesítménnyel, Horváth Zsófia vehette át, Szőke István ügyvezetőtől a nagyszerű ajándékot. Zsófi 16 másodperc alatt dobta be a labdát a szaggatottról, a büntetőről és a hárompontosról!

A nagyszünet után Radic és Andric váltott kosarat (42-46). A 22. percben Ford és Radic is egy-egy távolt szerzett, majd Vaughn ziccerezett (47-49). A 24. perc elején Andric, majd Benke szerzett kosarat így a különbség a csapatok között nem változott (49-51). Mindkét oldalon sok volt a hiba, ami a túlzott akarásnak volt betudható. A negyed felénél Vojvoda szerzett egy távolit, amire Szabó egy közelivel válaszolt (51-54). A 26. percben Vaughn egy hármassal hozta fel csapatunkat (54-56). Milosevic duplájára Vaughn-től jött a válasz, majd egy jó védekezés után Horváth passzából Mohácsi egyenlített (58-58). A negyed hajrájában Phillip és Ford pontjaival távolodott az Olaj. A hátrányunkból Jeffers egy zsákolással faragott (61-64).

Tóth Ádám büntetőjére Kinney egy alley-oop-al válaszolt, majd egy újabb közelijével kiegyenlítettünk (65-65). A 33. percben Vojvoda ziccerezett és szerzett újra vezetést a vendégeknek, majd Tóth Ádám kosarával már néggyel mentek (65-69). Kinney hármasával nem hagytuk magunkat lerázni. Milosevic egy távolival, míg Vaughn egy ziccerrel segítette csapatát (70-72). Hazai időkérés után Szabó egyenlített (72-72). A 36. perc elején Vojvoda szerzett előnyt egy duplával az Olajnak, majd Ford növelte négyre a vendégek előnyét (72-76). Nagyon pontatlanok voltunk ekkor támadásban. Milosevic hármasa után Bencze Tamás időt kért (72-79). Az időkérés után Radic szerzett egy horogdobásból kosarat, majd Szabó sapkázta le Milosevicset, aztán hintett egy hárompontost (77-79). Az utolsó két percre újra nyitott lett a mérkőzés. Vendég időkérést követően Andric büntetőzött pontosan, majd Milosevic csak egyszer talált be a büntetővonalról (77-82).  Egy perccel a vége előtt Vaughn szerzett egy távolit, visszahozva a győzelmi esélyeinket (80-82). Vojvoda büntetőire Kinney válaszolt egy távolival (83-84). 15 másodperccel a vége előtt Perry szerzett csapatának nagyon fontos hárompontost (83-87). Hazai időkérés után Horváth kihagyta a távolit, majd odaütöttünk Fordnak, aki egyik büntetőjét bedobta és ezzel eldöntötte a mérkőzést. A végén még Horváth visszatette Vaughn hárompontos kísérletét és így alakult ki a 85-88-ös végeredmény.

Egy végig izgalmas, kiélezett mérkőzést játszottunk a Szolnokkal, amin a győzelmünk csak néhány nüanszon múlott. 

Köszönjük, hogy ilyen sokan kilátogattak a mérkőzésre és buzdították a fiúkat!

Fotók: Bálizs Zsuzsa

2017. december 28. Zalakerámia ZTE KK /Jóna István 


 

Megosztás