Középpontban az utánpótlás

Kedves Kosárlabdabarátunk!


Azzal, hogy megnyitotta ezt a weblapot, bizonyságot tett arról, hogy a szurkolóknak ahhoz a csoportjához tartozik, akit nem csupán a felnőtt csapat aktuális eredményei és eseményei érdeklik, hanem az is, hogy mi a helyzet városunk kosárlabdaéletének jövőjével, mi újság a ZTE KK utánpótlás csapatainál. Ifjú játékosaink, edzőink nevében is köszönöm érdeklődését.


A 2014-és év jelentős változásokat hozott klubunk életébe. Podlovics Péter személyében új ügyvezető vette át az irányítást, új edző, Raúl Jimenez került a felnőtt csapat vezetőedzői beosztásába, és az utánpótlás-szakág vezetésében is változás történt: az elkövetkező időszakban rám fog hárulni az a nemes feladat, hogy úgy szervezzem meg utánpótlás-nevelő munkánkat, hogy az megfeleljen számtalan sikerrel rendelkező klubunk hagyományainak, és a mai elvárásoknak.


Az előző évek tevékenységeiből szeretnénk megtartani mindent, ami jó volt és eredményesnek bizonyult. Vannak olyan dolgok, melyeket tovább fogunk fejleszteni, továbbá újdonságok bevezetését is tervezzük. „A szó elszáll, az írás megmarad” tartja a mondás, amivel egyetértünk. Ezért terveinket, feladatainkat írásba foglaltuk, hogy akár néhány hónap, akár néhány év múlva értékelhessük magunkat: mennyit valósítottunk meg az Utánpótlás koncepcióban illetve az Edzői munkatervekben foglaltakból.


Legfontosabb feladataink:
 

1. A ZTE KK utánpótlás-játékos bázisának további szélesítése. Ezen belül szeretnénk, ha továbbra is a jelenlegi szép számban sportolnának nálunk a zalaegerszegi gyerekek, és emellett jelentősen szeretnénk növelni jelenlétünket Zala megye többi településén.
 

2. Megfelelő edzésfeltételeket teremteni egyre növekvő számú játékosunknak. Ehhez új edzőkre, több felszerelésre lesz szükség, és együttműködésre az eddiginél több oktatási intézménnyel Zalaegerszegen belül és kívül.

 

3. Javítani szakmai munkánk színvonalát. Ehhez csökkentjük a csoportok létszámát. A csapatok egy részénél két edző dolgozik. A felnőtt csapatokhoz valamint sikeres magyar és külföldi utánpótlás egyesületekhez hasonlóan specialista szakembereket vonunk be a fiatal játékosok képzésébe: gyógytornászt, erőnléti edzőt, egyéni edzőt. Edzőink folyamatos szakmai fejlődését, továbbképzéseken történő részvételét elvárjuk és segítjük. Egységes, évről-évre egymásra épülő edzésterv alapján dolgozunk. A játékosok rendszeres visszajelzést kapnak teljesítményüktől, fejlődésükről: fizikai teljesítményszint-felmérések, házibajnokságok, mérkőzések utáni egyéni edzői értékelések, stb. útján. Nagy hangsúlyt helyezünk arra, hogy magasabb szintre emeljük játékosaink elméleti képzettségét és tudatosságát a játék elemeinek elsajátításában és alkalmazásában.
 

4. Ha jól választjuk ki a tehetséges gyerekeket, majd jó feltételek között jól dolgozunk velük, akkor munkánknak eredményesnek kell lennie: első ütemben jól fogunk szerepelni az országos utánpótlás versenyeken, hosszabb távon pedig jól képzett 17-18 éves játékosokat tudunk tovább adni a felnőtt csapathoz.
 

5. Azokkal a játékosokkal kapcsolatban, akikből nem lesz hivatásos sportoló, az a célunk, hogy lehetőséget teremtsünk arra, hogy éveken keresztül élvezettel sportoljanak, ügyesedjenek, őrizzék egészségüket, fejlődjön személyiségük, barátokat szerezzenek, eljussanak magyar és külföldi városokba és megismerkedjenek velük. Szeretnénk, ha mindig szép emlékeik lennének a kosárlabdáról, a sportról és Klubunkról.

 

Az egyik terület, ahol jelentős változásokra készülünk, a kapcsolatunk a közvéleménnyel. Szeretnénk tevékenységünket, eredményeinket, eseményeinket megmutatni városunk lakóinak. Jelenleg, 2014 szeptemberében, játékosaink száma meghaladja a 200-at. Szüleik, testvéreik, családtagjaik, barátaik, osztálytársaik száma összesen sok ezerre rúg. Rajtuk kívül is több ezer kosárlabdabarát él városunkban és megyénkben. Szeretnénk mindannyiuk számára elérhetővé tenni a ZTE KK utánpótlásával kapcsolatos híreket, információkat: szerepelni a nyomtatott sajtóban, a helyi rádiók és televízió műsorában, és az interneten is. Egyrészt a ZTE KK honlapjának főoldalán a friss hírek között, másrészt az Utánpótlás rovatban, továbbá a Facebook-on is követhetőek lesznek a velünk történő események. Az első lépéseket már meg is tettük ezen az úton.

 

A következő hetekben megújul a ZTE KK honlapjának utánpótlás oldala. Folyamatosan felkerülnek csapataink fényképei, és rövidesen kezdődnek a korosztályos bajnokságok. Kérjük, kísérjék figyelemmel híreinket.

 

           Kovács László

utánpótlás szakág vezető

 


A jövőben keresse a ztekosar.hu utánpótlás szekcióját >>>

Megosztás