Kusnyer hisz a csapatban és a munkában

Kedden egy rövid összeállítással visszaemlékezünk a hétvégi három napos Gumiflex 45. Göcsej Kupa zalai vonatkozású tanulságaira, statisztikáira, ám előbb nem mehetünk el szó nélkül a döntő utolsó negyede mellett. A ZTE gyengébb kezdés után félelmetes sorozatot produkált, és az utolsó 10 percben egy 17-0-s rohanással és a 37-11-es zárónegyeddel valósággal földbe döngölte az addig többször is brillírozó ellenfelét. A fordítás csapatmunka volt, de a kék-fehéreknél főszerepet vállalt a Zalakerámia ZTE KK új szerzeménye, az éppen Körmendről érkező és 24 pontig (közte 6 darab hárompontos) jutó EJ Kusnyer. Talán nem fogadta anno minden szurkoló kitörő lelkesedéssel érkeztét, de a vasárnapi meccs után többször skandálták nevét – jó teljesítményével sokat tett elfogadtatásáért.

A ZTE 28 éves hátvédjével beszélgettünk vasárnap éjszaka.
 

- Miképp értékeled a vasárnapi döntő mérkőzést? Érdemes két részre bontanunk ezt a 40 percet?
- Örülök, hogy sikerült nyernünk, hiszen az első 30 percben nem védekeztünk úgy, ahogy egyébként képesek vagyunk, és a Körmend kihasználta minden hibánkat. Az utolsó 10 perc azért is volt nagyszerű, mert megmutattuk, hogy képesek vagyunk akkor is talpra állni, amikor sokan már leírtak minket és elúszni látszott a mérkőzés. Sokat számított ekkor a rengeteget javult védekezésünk, a csapatmunkánk és az edzőnk instrukciói.
 

- Kiemelten készültél az ellen a Körmend ellen, mely a nyáron nem léptette életbe a plusz 1 éves opciót a szerződésedben?
- Nagy érdeklődéssel vártam a volt csapatom elleni összecsapást. De még jobban figyeltem és még inkább akartam bizonyítani Jimenez edzőnek és a zalai vezetőségnek, akik végig hittek és remélem ezután is hisznek bennem. Természetesen örültem, hogy le tudtuk csapatként győzni a körmendieket.
 

- Hatodik sikeres triplád után ujjaddal egy szemüveget formálva jeleztél a vendég kispad felé. Mit jelentett ez az üzenet?
- Elkapott a pillanat heve. Ahogy az egész csapat, úgy én is nagyon küzdöttem, örültem, hogy visszatértem, de az érzelmek magukkal ragadtak. Nagyon tisztelem a Körmendet és leginkább a szurkolókat, nem akartam megbántani őket, remélem, nem értelmezik így.
 

- Hogy értékeled saját teljesítményedet?
- Néhol jól játszottam, de hiszem, hogy képes vagyok jobb teljesítményre. Türelmesebbnek kell lennem. De összességében úgy hiszem, hogy megmutathattam, hogy a csapat számíthat rám a szezon során. Folytatnunk kell edzéseken azt a komoly munkát, amit elkezdtünk.
 

- Mi jellemezheti ezt az alakuló Zetét és mi lehet a Te feladatod?
- Nekem leginkább pontos dobásokkal és megbízható védekezéssel kell segítenem a csapatot. A ZTE megmutathatta, hogy olyan csapat akar lenni, amelyik együtt rezdül és összetart, nagyon kemény a pálya minden pontján és jól lepattanózik. Csapatmunkával és küzdéssel szép sikereket érhetünk el!

 

 

Fotó: Bálizs Zsuzsa, bb1.hu

Zalakerámia ZTE KK; Dallos Ádám

Megosztás