Küzdelem – siker nélkül

Zalakerámia-ZTE KK – Kaposvári KK 71-83 (22-27, 16-22, 11-18, 22-16)

Zalaegerszeg, 550 néző. Jv.: Papp, Jakab, Boros.


ZTE KK: Copeland (15/3), Gáspár (9/3), Hudson (10), Koma (5), Simovic (24). Csere: Puszta (6/3), Borszéki (-), Kovács Á. (2).


Kaposvár: Drahos (-), Dunn (28/6), Swantson (19/15), Hendlein (12), Spica (13).

Csere: Dávid G. (4), Szőke (6), Kovács S. (1).


 

A találkozó gyászszünettel kezdődött, a héten 82 éves korában elhunyt Zsíros Tiborra emlékeztek 1 perces néma felállással a szokatlan kezdési időpont és az időjárás miatt szűkös létszámban a találkozóra kilátogató nézők.

A mérkőzés feldobását Hoffer Adrienn a Zalakerámia Zrt. export csoportvezetője végezte el.
 

Nagy lendülettel kezdett a ZTE, ám a 6-0-s rohamra egy 12-2-es futással reagáltak a somogyiak, akik végig agresszíven és jól védekeztek. A védelem megbontásában pedig Dunn állt az élen, aki ellen nem volt ellenszere a zalaiaknak – épp az ő utolsó másodperces betörésből szerzett duplájával zárult az első félidő és alakult ki az addigi legnagyobb különbség (20. p.: 38-49).

 

A különbség sajnos a 3. játékrészben sem apadt: amikor közelebb zárkóztak volna a zalaiak egy-két labdaszerzést, palánk alatti küzdelmes pontot követően mindig jött a somogyi válasz. Swanston eredményes volt távolról, Spica pedig palánk alatt használta ki pillanatnyi erőfölényét. Hajtott becsülettel a ZTE, de játéka, ritmusa nem állt össze, és hiányoztak az egyéni plusszok is. Sajnos a győzelem esélye sem csillant fel, a Kaposvár megérdemelten nyert.

 



A ZTE az alapszakasz hazai részét letudta: 6-5-ös győzelmi mutatója összességében pozitív, a tavalyi szezont tekintve pláne. Hiányérzet persze lehet a szurkolókban, hiszen a szezon íve lejt, a jobb teljesítmények ősszel jellemezték a csapatot. Az idénynek (és a hazai mérkőzéseknek) azonban nincs vége, a lehetősége adott a javításra.


Fekete Ádám és Völgyi Péter mérkőzés utáni értékelése:


Fotó: Bálizs Zsuzsa
Zalakerámia ZTE KK; Dallos Ádám

Megosztás