Küzdöttünk, de a győzelem elmaradt

FAIRIUM JKSE - Zalakerámia ZTE KK 83-72 (23-20, 18-17, 29-20, 13-15)

Vezette: Hegedűs T., Pozsonyi L., Fodor A. (Bukta)

FAIRIUM JKSE: Ware 17/6, Horváth Á. 11/9, Kerpel-Fronius14/6, Cseh 13/3, Dramicanin15/6 Csere: Sonyák 9/3, Szögi -, Mladenovics 4, edző: Bencze Tamás

Zalakerámia ZTE KK: Dzambics 2, Fekete 14/3, Mohácsi 7/3, Cohadarevic 16, Tamir 8 Csere: Darling 14/3, Lekli 8, Kertész 3/3, edző: Milos Sporar

 

Jászberényben Lekli és Darling is ott volt a kispadon a középszakasz első találkozóján. 

 

 

Kapkodva kezdett mindkét csapat a mérkőzést. Rontott dobások és eladott labdák voltak mindkét oldalon. Az első kosarakat Horvát és Dzambic szerezte. Dramicanin távolija hozta lendületbe Bencze Tamás csapatát és ez kitartott a negyed végéig. Hamar elhúztak a hazaiak és Ware és Cseh triplája után már nyolc ponttal vezettek (18-10). Lekli és Cohadarevic pontjaival két pontra felzárkóztunk ( 20-18), de Horváth hármasa meghiúsította az egyenlítést (23-20). 

 

 

A második negyedet jobban kezdte a Jászberény és nyolc pontra növelték előnyüket. A fiúk nem adták fel és szorítottak a védekezésükön. A támadások is pontosabbak lettek így szépen araszolva közelítettünk ellenfelünkhöz. Darling beállásával új lendületet vettünk és pontjaival a 17. percben utolértük a hazaiakat, majd Cohadarevic duplájával át is vettük a vezetést (33-35). A negyed hajrája a hazaiaké volt és így négy pontos előnnyel várhatták a folytatást (41-37). 

 

 

A harmadik negyedet remekül kezdték a fiúk. A fáradhatatlanul dolgozó Fekete vezérletével, aki előbb egy hármassal, majd egy duplával előnyhöz jutatta csapatunkat (41-42). Ekkor vezettünk utoljára. A Jászberény nagyobb sebességre kapcsolt és a negyed közepére 10 pont fölé tornászták a különbséget (56-44). A negyed felénél Dzambic kapta meg negyedik hibáját, majd reklamálásért az ötödiket és számára ezzel befejeződött a mérkőzés. A hazaiak előnye már a húszhoz közelített, de a negyed végéig sikerült csökkentenünk 13-ra (70-57).

 

 

A megnyugtató előny kicsit könnyelművé tette a hazaiak játékát, de csak megközelíteni tudtuk ellenfelünket. A 36. percre Cohadarevic pontjaival négyre zárkóztunk( 74-70). Sajnos ennél beljebb nem sikerült jutnunk, mert Cohadarevic kipontozódott és ez döntőnek bizonyult. A hátralévő két percben már pontot sem tudtunk szerezni, míg a Jászberény 11 pontra növelte előnyét és ezzel megnyerte a találkozót. 

 

 

Végig küzdöttünk és nem hagytuk magunkat. Kétszer a vezetést is átvettük, de nem tudtuk megtartani az előnyünket. A harmadik negyedben engedtük játszani a hazaiakat és tetemes előnyt szereztek, amit újfent sikerült ledolgoznunk a hajrára, de sajnos a végére elfogyott a lendület és a Jászberény hozta a számára is fontos mérkőzést. 

 

Fotó: MKOSZ

 

2015. március 15. Zalakerámia ZTE KK 

Megosztás