Legyőztük a Jászberényt és vezetjük a bajnokságot

JP-Top Cop Jászberény - Zalakerámia ZTE KK 80-84 (25-18, 18-23, 22-26, 15-17)
Jászberény, Jv: Papp P., Rácz Zs., Hervay T.

JP-Top Cop Jászberény: Caffey 15/9, Horváth 5/3, Rakic 18/6, Dramicanin 9, Sherman 19. csere: Soós -, Cseh -, Cohn 14/6, Edző: Srecko Sekulovic

Zalakerámia ZTE KK: Kinney 21/3, Govens 17/6, Kerpel-Fronius 12, Mohácsi 3/3, Pantelic 9/3, csere:Balmazovic 13/9, Fekete 6/6, Velkey 3/3, edző: Bencze Tamás

Nehéz találkozóra készültünk és a megérzéseink beigazolódtak. A hazaiak nem adták könnyen a bőrüket. 

Rakic közép távolijával indult a találkozó, majd Kerpel-Fronius egyenlített egy betörésből. A 2. percben Pantelic és Kerpel-Fronius pontjaival vezetett a ZTE (4-6). Pontatlanul céloztak a csapatok a negyed elején. A hazaiaknál Rakic egyedüli pontszerzőként vitte hátán a csapatát. A 4. percben 10-7-es zalai vezetésnél Sherman rázta meg magát és két duplájával fordított a Jászberény. A 6. percben Govens tette vissza Pantelic rossz kísérletét, amire Caffey hármassal válaszolt (14-12). A következő percben Caffey és Dramicanin pontjaira, csak Kinney tudott válaszolni így Bencze Tamás időt kért. A rövid szünet után Kinney büntetőzött pontosan, majd Sherman centerezett eredményesen (20-16). Kapkodva játszott a ZTE és nem tudtak mit kezdeni a hazai védekezéssel, valamit a saját védekezésünk sem volt elég határozott. Egy perccel a negyed vége előtt Caffey szerzett újabb távolit (23-16). Zárásként Kerpel-Fronius szerzett egy duplát egy remek befutásból, Kinney passzából, majd Horváth Ákos palánkos kettesével zárult a játékrész (25-18). 

A második negyedet egy büntetővel kezdte a ZTE, ugyanis reklamálásért megintették Sekulovic mestert. Kinney nem hibázott és a félpályáról indított támadásból Balmazovic egy hármast szerzett (25-22). A hazai támadás végén Pantelic ütött oda Shermannek, aki csak egyik büntetőjét értékesítette. A vendégtámadásból Kerpel-Fronius Balázs már a tízedik pontját szerezte és két pontra zárkóztatta csapatát (26-24). Jó védekezés követően Govens hármasával már mi vezettünk, igaz nem, sokáig mert a hazaiak legjobbja Rakic préselt be egy duplát a gyűrűnkbe, majd Sherman toldotta meg egy közelivel (30-27). A 14. percelején Cohn szerzett újabb hazai kosarat, majd Govens ellen ítéltek a játékvezetők sportszerűtlent. A két büntetőt Cohn értékesítette. A negyed felénél bónuszba kerültek a ZTE hibái révén a hazaiak, míg nekik még egyetlen hibájuk sem volt. Fekete egy remek indulást követően ziccerbe hozta Kinneyt, aki nem hibázott, mire a hazaiak időkéréssel próbálták elejét venni a zalai rohamoknak. A 17. percben Dramicanin büntetőzött, majd Kinney egy szerzett labdából növelte pontjait (36-33). Hézagos volt a védekezésünk és sok pontot kaptunk a palánk alól. Két perccel a félidő előtt Rakic és Dramicanin is betalált, Bencze Tamás pedig időt kért (40-33). Az időkérés után Kinney szerzett horogdobásból egy duplát. Ami a ZTE-nek nem sikerült a hárompontos vonalon kívülről az a hazai oldalon Caffey-nak sikerült. Szerencsére Mohácsi keze nem remegett meg és triplával válaszolt (43-38). A ZTE jól hajrázott és Kinney utolsó másodpercben szerzett triplájával egy kosárnyira csökkentette hátrányát (43-41). 

A harmadik negyed első kosarát Sherman szerezte, tovább növelve a hazai előnyt. A 21. perc végén Pantelic büntetőből szépített, majd Caffey eladott labdájából Kinney volt eredményes. Govens duplájánál már újra mi vezettünk (45-47). A 22. perc elején Rakic távolijával visszavette előnyét a Berény (48-47). Shermant nehezen tudtuk tartani és egy duplával segítette csapatát. Két egymás utáni támadásnál eladtuk a labdát és nem sikerült zárkóznunk. Szerencsére a hazaiak sem jeleskedtek ebben az időszakban. A negyed felénél Horváth hintett egy triplát, amire Balmazovic egy közelivel válaszolt (53-49). Rengeteg szabálytalanságot fújtak a sporik ellenünk, néha nem egyértelmű szituációkban. Caffey sikertelen triplakísérletére Govens egy pontossal válaszolt (53-52). A 26. percben Sherman szerzett újabb közelit, amit Rakic két duplával toldott meg (59-52). Fekete Viktor érezte át a helyzet súlyát és szerzett egy távolit, de Caffey betörésénél tehetetlenek voltunk (61-55). A 28. percben Balmazovic is triplát szerzett és továbbra is ott voltunk a Berényiek nyakán (61-58). Bencze Tamás időkérése után Dramicanin gyötört be egy újabb duplát, majd Fekete emelte be második tripláját (63-61). Nagy csatát vívott Pantelic és Sherman, akik közül a hazai játékos volt eredményesebb. Az utolsó percben Velkey hármasával zárkóztunk, majd az utolsó másodpercben Pantelic távolijával már újra nálunk volt az előny (65-67).  

Előnnyel kezdhettük tehát a záró negyedet és Pantelic büntetőivel már négyre növeltük a különbséget (65-69). Dramicanin büntetőjével és Caffey ziccerével zárkózott a Berény, de Balmazovic egy hármassal hűtötte le a kedélyeket (68-72). A 33. percben Balmazovic szerzett egy közelit (68-74). A nagy iramot diktáló hazaiak fáradni látszottak, de még sok volt hátra. Kinney szerzett labdát, miközben megpróbálták visszahúzni, amit a játékvezetők észrevettek és sportszerűtlen hibát fújtak. Kinney mindkét büntetőjét bedobta, de a bónusztámadásból nem sikerült a pontszerzés (68-76). A 34. percben Sherman büntetőzött pontosan, majd röviddel később Kinney ziccerezett (70-78). Két perc elteltével Cohn duplája törte meg a kosárcsendet, majd ZTE időkérés következett. A rövid pihenő után mindkét együttes kapkodva játszott. A 38. perc elején Kinney szerzett labdát, amiből Pantelic indult, végül a támadást Kerpel-Fronius fejezte be. Cohn hármasával és duplájával három pontra zárkózott a Jászberény (80-77). Govens legjobbkor szerzett kosarat, majd egy labdaszerzés után eldönthettük volna mérkőzést, de a közelink kimaradt. Az ellentámadásból Cohn szerzett egy távolit és két pontra hozta fel a hazaiakat (80-82). A végső döfést Govens vitte be 19 másodperccel a vége előtt egy közelivel. A hátralévő időben már nem született kosár, ami annyit jelent, hogy sorozatban hetedik sikerét érte el csapatunk és a Paks botlásának hála átvettük a vezetést a bajnokságban!

További eredmények:
Sopron KC- Nyíregyháza 82-61
TLI Alba Fehérvár-Atomerőmű SE  108-103 hu.
Kaposvári KK- EGIS Körmend 86-101
KTE- MAFC 98-101
PVSK- Szeged 83-74
Szolnoki Olaj KK- Falco KC 68-65

Fotók: Borda Menyhért

2016. március 9. Zalakerámia ZTE KK

 

Megosztás