Leiskoláztuk a Falco-t!

Zalakerámia ZTE KK – Falco - Trend Optika KC Szombathely 84-49 (28-15, 23-14, 23-8, 10-12)
Zalaegerszeg, 2700 néző
Zalakerámia ZTE KK: Kinney 11/6, Govens 22/9, Kerpel-Fronius 15/3, Mohácsi 9/3, Pantelic 5, csere: Velkey 6/6, Gáspár 11/9, Czinger -, Fekete-, Kis 3/3, Olasz 2, edző: Bencze Tamás
Falco - Trend Optika KC Szombathely: Rundles 8, Butorac 4, Comagic 2, Váradi 12, Hallik 9/6. Cserék: Hódi 6/6, Rakic 2, Durázi -, Bognár 4, Bagó 2, Kovács -., Edző: Kálmán László

A 19. forduló rangadóján a bemelegítés során derül ki, hogy a szombathelyiek egyik legjobbja Wright, előző na p megsérült és így egy alacsonyabb szerkezetben lép pályára a Falco. 

Kiváló atmoszférát teremtettek a szurkolók a szomszédvári rangadóhoz, amely igazán parádésan kezdődött. Govens két duplával, míg Kinney egyel jelezte, itt ma nincs pardon a vendégeknek. Mohácsi ziccer, majd egy labdaszerzés után Kerpel –Fronius szerzett újabb kosarat.  Megérdemeltben zúgott fel a 10-10 kiáltás!!! Kerpi bónusz büntetőjével a harmadik perc elején 11-0-át mutatott az eredményjelző. A vendégeknél Hallik ébredt először és szerzett egy duplát, amire Govens válaszolt. Majd a következő támadásból Hallik egy távolit is hintett (13-5). A negyed felénél Govens hintett egy távolit, amire Rakic egy közelivel válaszolt, majd Hallik újabb hármasával 16-10-re módosult az eredmény. A következő két percben egy 8-0-s rohammal szakítottuk le ellenfelünket és a félidőben 28-15-re vezettünk. 

A második negyed egy Rudles kosárral kezdődött, de senki sem gondolta volna, hogy sokáig ez lesz az egyedüli szombathelyi pont.  Válaszként Gáspár Dávid hintett egy távolit (31-17). A „CSK”nagyon elkapta a ritmust, mert egy labdaszerzést követően Govenst hozta ziccerbe, majd egy újabb remek védekezés után Kinney szerezett egy hármast (36-17). Kálmán László időt kért. A rövid szünet nem segített a vendégeken és tovább robogott a ZTE. A 14. percben Govens duplájánál már húsz ponttal vezettünk. Gáspár extázisban játszott és egy újabb remek labdaszerzését egy hármassal koronázta meg (41-17). A 16. percben felpörögtek az események. Hallik technikait kapott sportszerűtlenség miatt. Kinney nem hibázott a büntetővonalról, majd a bónusztámadásból Kerpel-Fronius szerzett egy távolit (45-17). Ez már több mint kiütés volt!!! A következő percben elvesztette magas emberét a Falco. A játékvezetők Halliknak egy újabb technikait ítéltek, ami már a második volt és így a légiós mehette zuhanyozni. Váradi büntetőzött pontosan és csalta a távolságot a csapatok között (45-23). A 18. percben Velkey, majd Govens is hármast szerzett, míg a vendégoldalról csak Rundles szerzett néhány pontocskát. A félidőre így is tetemes előnyt szereztek a fiúk (51-29). 

Velkey utolsó másodperces hármasával kezdődött a harmadik negyed (54-29). Majd a következő akcióból Gáspár is betalált kívülről. A 22. percben Govens szerzett újabb pontot betörésből, majd a bónusz büntetőt is értékesítette. 60-29 kimondani is szép!. A 24. percben szerezte első kosarát a szombathely, majd Goves hozta kihagyhatatlan helyzetbe Mohácsit (62-31). A 27. percben Váradi törte meg a hosszú gólcsendet, majd Gáspár ziccerezett pontosan (64-33). Butorac közelijére Pantelic válaszolt, majd Mohácsi szerzett újabb kosarat egy gyors indításból. (68-35). Az utolsó fél percben még Kerpel-Fronius is betalált és egy Pantelic blokk is szórakoztatta a közönséget. A végére még maradt egy remek Kinney hármas és közel negyven pontos vezetés (74-37). 

A záró negyedet egy Hódi hármas nyitotta, majd hosszú gólcsend következett. A 33. percben Váradi és Rundles pontjaival kozmetikázta az eredményt a Falco. Nálunk a cseresor játszott Govens irányításával. A 35. percben az első kosarunk is megszületett egy indulást követően Kerpel-Fronius ziccerezett (76-44). Bencze Tamás a fiataloknak is lehetőséget adott. Olasz Ádám először léphetett NB I-es mérkőzésen pályára. A 36. percben Hódi szerzett újabb hármast, amire Kiss Attila Raul válaszolt, majd Govens is hintett egyet. A hajrában Olasz Ádám is megszerezte első bajnoki pontjait Fekete Viktor önzetlen passzából (84-47). A találkozó utolsó pontjait Bagó szerezte büntetőből, de ezt már senki sem bánta, hiszen egy nem várt sima győzelmet értek el a fiúk. 

Az első perctől kezdve, megalkuvást nem tűrően játszott a csapat és közönségszórakoztató játékkal előrukkolva imponáló magabiztossággal győzték le a Falco KC-t. Jó volt látni Gáspár Dávid harcosságát, ami a sérülése előtti önmagát idézte. 

Edzői értékelések:

Külön köszönet jár a közönségnek, akik fergeteges hangulatot varázsoltak a csarnokba!!!

Szép volt fiúk!

2016. február 13. Zalakerámia ZTE KK

 

Megosztás