Lekli József és Kis Raul 2014 legjobbjai Zala megyében

Az elmúlt esztendő legjobbjait díjazta, a Zala Megyei Kosárlabda-szövetség. Dr. Villányi Antal, a szövetség első embere elmondta 1991-ben volt az első díjátadó ünnepség, és az azóta elmúlt időben remek kosárlabdázók és edzők kerültek a szervezet díjazottjainak listájára. 

 

Az immár 24. díjátadót megtisztelte jelenlétével Balaicz Zoltán polgármester, a Magyar Kosárlabda-szövetség részéről Bodnár Péter főtitkár, dr. Gyimesi Endre, az MKOSZ elnökségi tagja és a Baranya megyei szövetség elnöke és titkára, Várhalmi Zsolt és Téczeli Tamás. 

 

– A 2014-es esztendő sikerekben és kudarcokban is bővelkedett. Sikernek könyvelhetjük el a megyei kosárlabda-bajnokság színvonalának emelkedését. Sok utánpótlástorna, B33-as bajnokság és a „Dobd a kosárba” program is termékeny talajra talált a megyében. Sikeresen rendeztük meg a végül kettős hazai győzelemmel zárult 45. Nemzetközi Göcsej Kupát. Emellett a szakmai oldalon is elindult a fejlődés, amit a sikeresen megszervezett játékvezetői továbbképzés jelent Nagykanizsán és Zalaegerszegen. Szomorúságra ad okot, hogy a megye és az ország egyik nagy múltú férfi kosárcsapata, a ZTE KK nehéz időszakot él meg. Nincs NB II-ben szereplő együttesünk és a diákolimpiákon is kevés az induló csapat – fogalmazott a szövetség elnöke. 

 

Balaicz Zoltán polgármester az egybegyűltek előtt jelentette be klubunk ügyvezetőjének lemondását. Hangsúlyozta, hogy új alapokra kell építkezni, és az utánpótlás átalakítása is időszerűvé vált. Az országos szövetség főtitkára, Bodnár Péter a megyei szövetségek átalakításának sikeréről beszélt. Kiemelte az elmúlt év válogatott szinten elért sikereit, amiben a zalai szakembereknek is része volt. 

 

A beszédeket követően átadták a 2014-es esztendő legjobbjainak járó serlegeket. 

A legjobb leány utánpótláskorú kosarasa: Jurkó Noémi (ZTE NKK)
A legjobb fiú utánpótláskorú kosarasa: Kis Raul (Zalakerámia ZTE KK)
 A legjobb felnőtt női játékos: Horváth Zsófia (ZTE NKK)
A legjobb felnőtt férfijátékos: Lekli József (Zalakerámia ZTE KK)

 

 

 Idén először a megyei bajnokságból is kiemelték a legjobb játékost, aki az Egerszeg AC csapatában szereplő Tóth Olivér lett,  aki a ZTE utánpótlás-csapataiban nevelkedett.

 

 

A 2014-es esztendő legjobb edzőjének Hanzséros Alajost, a Kertvárosi Általános Iskola igazgatóját, testnevelőjét választották. A szakember remek kosarasokat nevelt a klub utánpótlásában tevékenykedve. 

 

 

Végül, a 2010-ben alapított Kosárlabdáért Zala megyében-díjat is átadta a szövetség első embere, azon mecénásnak, aki sokat tett a sportágért. Az elmúlt évben ezt az elismerést Zalatnai Lászlónak, a Zala Volán korábbi ügyvezetőjének ítélte oda a vezetőség. 

 

A díjazottak és a díjátadók:Hanzséros Alajos, Bodnár Péter, Zalatnai László, Tóth Olivér, Jurkó Noémi, dr. Villányi Antal, Horváth Zsófia, Balaicz Zoltán, Lekli József, dr. Gyimesi Endre, Kis Raul, Velkey Péter

A díjazottaknak szívből gratulálunk!

 

2015. január 24. Zalakerámia ZTE KK

Megosztás