Magabiztos Alba győzelem

TLI-Alba Fehérvár - Zalakerámia ZTE KK 98-71 (25-16, 26-20, 30-19, 17-16)

TLI-Alba Fehérvár: Simon 14/6, Juhos 10/3, Tóth P. 6, Csorvási 10, Kromah 19/9 csere: Kalve 18/3, Kovács Á.8/6, Supola 2, Wood 11, Blaskovits,- edző: Székely Norbert 

Zalakerámia ZTE KK: Dzambic 9/3, Mohácsi 12/3, Lekli 12, Ilic 9, Darling 19/6 csere: Fekete 5, Velkey 5/3, Kertész -, edző: Milos Sporar 

Játékvezetők: Földházi Tamás, Minár László, Gyuris Péter.     

 

Nehéz mérkőzés várt a csapatunkra Székesfehérváron. Mindkét együtes vereséggel kezdte az évet, ráadásul a hazaiaknak volt miért törleszteni. A mérkőzésen bemutatkozhatott a csapat új játékosa Stefan Fekete, míg a fehérvári oldalon, a lett légiós Ernests Kalve is lehetőséget kapott. 

 

Felváltva estek a kosarak a találkozó elején. Az ötödik percre kiegyenlítettünk Darling büntetőivel, majd többször is átvehettük volna a vezetést. Nem sikerült, míg az Alba megnyomva a hajrát, elhúzott tőlünk és 25-16-os negyedet produkálva vezettek az első 10 perc után. 

A második negyedben nem hagytuk meglógni a hazaiakat, de pontjainkra rendre választ kaptunk az Albáról. A negyed közepére Darling triplájával és Mohácsi pontos betörésével és bónusz büntetőjével öt pontra zárkóztunk (34-29). Ekkor Kalve vette kezébe az irányítást és hármasával lendületbe hozta övéit. A félidőre magabiztosabbá vált a hazaiak játéka, míg a miénk pontatlanná és ez egy 15 pontos hátrányt jelentett a mi olvasatunkban (51-36).

 

A harmadik negyed elején a hazaiak gyorsan húsz pontra tornászták előnyüket. A ZTE-ben Lekli és Darling szerzett fontos kosarakat. De a hazaiaknak mindig volt egy távolija egy duplája válaszként. Sokszor rohanós, kapkodós volt játék, amit az Albától megszokhattunk már. A negyed közepén próbált elhúzni a Fehérvár, de Darlig pontjainak köszönhetően jelentősen nem tudtak elmenni Simonék. Állandósult a húsz pont körüli különbség, ami az ex–zalaegerszegi Kovács Ádám jó megoldásainak is köszönhetett az Alba (81-63).

 

A záró negyed elejét remekül kezdtük. Ilic dupláját, Dzambic és Velkey hármasa követte, azaz egy 8-0-ás etap. A hazaiak csak három perc elteltével találtak újra a gyűrűbe, amikor Juhos lépett be kiválóan a zalai palánk alá. Kezdtünk fáradni és ezt kihasználták a hazaiak. Próbáltuk tartani a lépést ellenfelünkkel, de csak az volt kérdéses, hogy elérik-e a fehérváriak a 100 pontot. Végül nem lett meg nekik, de ez cseppet sem vigasztaló számunkra (98-71).

 

Voltak jó periódusai a mérkőzésnek, de továbbra sem funkcionálunk csapatként. Amíg ez nem változik, minden mérkőzés nagyon nehéz lesz a fiúknak és a siker is várat még magára. Továbbra is gyenge dobóformát mutatunk (37%) és a pontatlan passzok és eladott labdák száma is nagyon magas (12). Ezeken javítani kell, amire sok időnk nincsen, hiszen szombaton már a Jászberény ellen kell pályára lépnünk. 

 

A forduló további eredményei:

Falco-Trend Optika KC Szombathely - Jászberényi KSE 108-81
Kaposvári KK - Naturtex-SZTE-Szedeák  90-77    
Egis Körmend - Marso Nyíregyháza KK  100-71    
PVSK-PANNONPOWER - KTE-Duna Aszfalt  79-75

 

Fotó: Borda Menyhért

 

2015. január 07. Zalakerámia ZTE KK 

Megosztás