Magabiztos játékkal szereztük meg a bronzérmet Sopronban

A Krasznai Kupa második napján az Oberwart Gunners ellen játszottunk a bronzmérkőzésen.

Zalakerámia ZTE KK- Oberwart Gunners 76-67 (22-18, 19-11, 16-22, 19-16)

Krasznai Kupa Sopron, Novomatic Aréna

Zalakerámia ZTE KK: Simmons 10, Horváth 10/6, Benke 13, Szabó 12/3, Radic 7, csere: Kis 3, Mohácsi 6/6, Jeffers 11, Kovács 2, Doktor 2, Farkas-, edző: Bencze Tamás 

Oberwart Gunners: Kaferle 7, Dabney 21/3, Gregg 19, Patekar 2, Blazevic 6, csere: Szkutta 8/6, Bodo 2, P.Schuecker -, M.Schuecker 2, Gentner -, edző: Lluis Pino

Nehezen vettük fel a játék ritmusát, míg az osztrákok a 3. percben 6-0-ra vezettek. Benke törte meg a rossz sorozatot, majd Radic toldotta meg szintén egy duplával. Nem adta magát könnyen a Gunners és Szkutta hármasával távolodtak (4-9). A negyed felénél menetrendszerűen jött Horváth hármasa, majd Radic és Szabó duplája után Mohácsi hármasa már vezetést jelentett számunkra (14-11). Újabb Mohácsi hármas és Jeffers pontjai már ötpontos előnyt jelentettek (19-14). A negyed végén még zárkózott a Gunners, de a játékrészt négy ponttal mi nyertük (22-18). 

A második negyedben elején Szabó köszönt be egy távolival, ami kellő alaphangot adott a folytatáshoz. A védekezésünk jól működött és ez elbizonytalanított az osztrákokat. A 16. percben Doktor duplájával egy 12-0-s rohamot tudhattunk magunk mögött (34-18). Patekar a 17. percben szerezte csapat első pontjait a második játékrészben. Tartottuk megszerzett előnyünket, amiben Jeffers járt az élen. A félidőben magabiztos játékkal 41-29-re vezettünk. 

A nagyszünet után Dabney irányításával kezdett zárkózni a Gunners. A 25. percig mindössze Benke tudott kosarat szerezni csapatunkból, de ez csak egy ideig volt elég, hogy kellő távolságba tartsuk ellenfelünket (47-42). A következő perc elején M. Schuecker duplájánál Bencze Tamás időt kért. A rövid szünet jót tett a fiúknak és előbb Simmons, majd Benke kosarával távolodtunk (51-44). Az utolsó percre fordulva felváltva potyogtak a kosarak. Zárásként Radic duplájára Szkutta felelt egy hármassal, így hat pontos előnnyel mehettünk neki a záró negyednek (57-51). 

Kovács Benedek duplájával indítottuk a negyedik negyedet, majd Benke közelijével és Horváth hármasával már 13 ponttal vezettünk (64-51). Nem volt megállás, jó védekezésből pontosan támadtunk. Szabó kapta el a negyed felénél a fonalat és pontjaival tovább robogtunk. Négy perc elteltével találtak az osztrákok a gyűrűnkbe (64-53). Szabó mellé Simmons is felzárkózott a pontgyártásban, aki 12 gólpasszig jutott a találkozón. A végén Dabney és Gregg pontjaival zárkózott az Oberwart, de a találkozó már a negyed elején eldőlt. 

 Bencze Tamás mindenkinek lehetőséget adott a találkozón így a fiatalok is Kovács Benedek 10, Farkas Attila 5 percet játszhatott. A játékunkon van még mit javítani, de erre itt lesz még a hazai rendezésű Göcsej Kupa. 

Fotó: Bálizs Zsuzsa

2017. szeptember 16. Zalakerámia ZTE KK 
 

Megosztás