Magabiztos soproni győzelem

Soproni Sördögök–Zalakerámia­ ZTE KK 90-­72 (23­-15, 26­-25, 28-­15, 13-­17)
Sopron, MKB Aréna
Jv.: Papp P., Frányó, Surányi.

 

Soproni Sördögök: Thomas 8/6, Dénes 1, Borisov 19/9, Edwards 15/6, Poscic 11. Csere: Tóth G. 5, Takács 10/3, Ruják A. -,15/6, Trepák 3/3, Bán 1, Molnár M. 2, Ruják B. Edző: Sabáli Balázs.

 

Zalakerámia ZTE KK: Dzambic 18/9, Velkey -, Mohácsi 7, Tamir 8, Cohadarevic 24/3. Csere: Ilic 8, Fekete 6, Czinger 1, Kis R- , Kertész-, . edző: Milos Sporar. 

 

A forduló nyitómérkőzését játszotta csatunk Sopronban. Ahogy a honlapukon megígérték a ZTE FC NB II-es labdarúgói, akik a Hűség városában edzőtáboroztak, megtiszteltek bennünket és a eljöttek a mérkőzésre. 

 

A találkozó napján derült ki, hogy Panic marad ki a keretből, mivel kisebb sérüléssel bajlódik. A mérkőzés első kosarát Cohadarevic szerezte és az alacsonyabb szerkezetben játszó ZTE jó tartotta magát. A hazaiak lassan találták meg a ritmust.  A negyed felnél elkapták a fonalat és át is vették az irányítást. Az első 10 perc végére nyolcpontos előnyt szereztek (23-15).

 

A második negyedben a védekezésváltásunkkal megzavartuk egy pillanatig a Sopron, de Edwards és Borisov mindig jókor talált a gyűrűbe. Nálunk Dzambic triplái tartották a lépést a hazaiakkal. A negyed második felében felváltva estek a kosarak és próbáltunk lépést tartani ellenfelünkkel. Az első félidő továbbra is soproni előnnyel ért véget (49-40).

 

A harmadik játékrész elején nagyobb fokozatra kapcsolt a Sopron. Pillanatok alatt elléptek Sabáli Balázs legényei. A 24. percre már 20 pontosra duzzadt a hazaiak megérdemelt vezetése. Sporar edző időkéréssel próbálta felrázni a fiúkat, de továbbra sem találtuk a ritmust. Védekezésben és támadásban is szétestünk. Magas embereink ráadásul négy faulttal játszottak (77-55)

 

A záró negyedben próbáltunk faragni a hátrányukon, de a hazaiak magabiztosan tartották előnyüket. A fiatalok is szerepet kaptak mindkét oldalon, hiszen a találkozó már korábban eldőlt. A különbség nagymértékben nem változott így megérdemelten nyert az esélyesebb hazai csapat. 

 

A győzelem most sem sikerült, de a fiúk küzdöttek, hajtottak. Ezzel nem is volt gond. Továbbra is a védekezés megszilárdítása lenne a fontos feladat az előttünk álló három hazai találkozó szempontjából.

 

Milos Sporar:  - A két csapat két különböző célért harcol a bajnokságban. A Sopron a bajnoki címért, mi pedig a bent maradásért. Ha megnézzük, a két csapat keretének összetétele is ennek megfelelő. Nem vagyok boldog az eredmény miatt, de elégedetlen sem.

 

Folytatás február 4-én, szerdán, hazai környezetben a Kaposvár ellen. 

 

2014. január 30. Zalakerámia ZTE KK 

Megosztás