Második hely a B döntőben

Az országos serdülő bajnokság is az utolsó szakaszához érkezett az elmúlt hétvégén. A  ZTE KK A csapata  Pécsen szerepelt és szeretett volna minél előbbre végezni a végelszámolásnál. Az itt szereplő nyolc csapat a 9-16. helyért játszott, a legelőkelőbb helyezéshez három egymás utáni győzelemre volt szükség. 
Az első mérkőzésen az egyik helybéli csapat, a PVSK volt a fiúk ellenfele, amelyet a jó első negyednek köszönhetően egy nehéz mérkőzésen tudtuk két vállra fektetni. Kicsit benne volt még a csapatban a több mint 3 órás utazás azonban az akarattal nem volt probléma, ha nem is jó támadójátékkal, de elfogadható védekezéssel sikerült a továbbjutás.

ZTE KK/A - PVSK-Panthers/A 67-58 (24-16, 13-11, 17-16, 13-15)

ZTE KK/A : Makkos D. -, Lajos B. 16/3, Vargyai K. -, Lang V. -, Széll B. 8, Büki B. 20/3, Varga H. 12, Fullér P. 1, Hoffmann M. 3, Köcse B. 7

 A szombati mérkőzésen a nagykőrösi Pityke KSE volt az ellenfelünk, akik pénteken nagyon magabiztosan győzték le a Nyíregyházát. A rendkívül kellemetlen stílusban védekező és fegyelmezetten játszó Pityke alaposan feladta a leckét játékosainknak, fokozott koncentrációra volt szükség az egész mérkőzésen. Az alföldiek letámadással próbáltak zavart kelteni - viszonylag eredményesen is.  Folyamatosan egy-két pont volt a differencia a két csapat között, várható volt, hogy egy hosszabb kihagyás a másik csapat javára dönti el a továbbjutás kérdését. Szerencsére pont a végjátékban alakult számunkra kedvezően a szituáció, és ezt az előnyt megtartva kiharcolta a csapat a B döntő fináléjában való részvételt.

ZTE KK/A - Pityke KSE  91 - 86   (21-20, 22-24, 21-23, 27-19)

ZTE KK/A : Makkos D. 4, Lajos B. 12, Vargyai K. 2, Lang V. -, Széll B. 24, Büki B. 19/3, Varga H. 15/3,
Fullér P. -, Hoffmann M. 12, Köcse B. 3

A vasárnapi döntőben két régi ismerős találkozott, a bajnokság során kétszer találkozott már a két csapat, akkor egy-egy vasi és zalai siker született. A mérkőzésen nagyon feszült volt a hangulat, a sok játékmegszakítás nem igazán kedvezett a csapatunknak, valahogy nem tudtunk felpörögni. Az akarattal nem volt probléma, de nagyon sok hiba csúszott a támadójátékunkba, sok volt a kihagyott dobás, rossz helyzetfelismerés. A Körmend játszotta a maga játékát, nagyon agresszívan védekeztek, de a faultok nálunk is gyűltek. Négy negyeden keresztül hajtotta egymást a két gárda, sajnos a kipontozódások miatt mi kerültünk lélektani hátrányba és ezt a Körmend ki tudta használni és ezzel megnyerte a B döntőt.

ZTE KK/A - Körmendi Törpördögök 48-53 (14-15, 14-13, 15-13, 5-12)

ZTE KK/A : Makkos D. 1, Lajos B. 8, Vargyai K. 4/3, Lang V. 5/3, Széll B. 6, Büki B. 13/3, Varga H. 9/6, Fullér P. -, Hoffmann M. 1, Köcse B. 1

A ZTE KK A csapata a bajnokságban így a 10. helyen végzett, amihez gratulálok a játékosoknak, nagyon sokat fejlődtek mind technikailag, taktikailag, mind emberileg. Köszönjük a szülőknek, a csapatért szurkolóknak a kitartást és a hangulatos mérkőzéseket, a felejthetetlen idegenbeli hétvégéket. Bízom benne, hogy a gyerekeknek további sikerekben lesz még részük és ez a közösség tovább erősödik!

A csapat tagjai: Bertók Dániel, Büki Bence, Fullér Patrik, Hoffmann Máté, Lajos Bálint, Lang Vince, Makkos Dávid, Mészáros Ádám, Köcse Bálint, Kisunyomi Zsombor, Széll Bence, Szelestey Szilárd, Óházy Máté, Oswald Dániel, Varga Huba, Vargyai Kristóf, Edzők: Büki Tamás, Bödör Ferenc

Szép volt fiúk!

2017. június 1. Zalakerámia ZTE KK 

 

Megosztás