Másodszor is legyőztük az Albát

Zalakerámia ZTE KK – TLI –Alba Fehérvár 75-68 (28-15, 7-18, 19-19, 21-16)
Zalaegerszeg, 1800 néző
Jv: Kapitány, Söjtöri, Praksch (Dr.Páli). 

Zalakerámia ZTE KK: Govens 23/9, Velkey 9/6, Kerpel-Fronius 12/3, Mohácsi 11/9, Pantelic 12 csere: Krapic -, Fekete 8/6, edző: Bencze Tamás 

TLI-Alba Fehérvár: Myles 10/3, Chery 14/6, Supola -, Spurlock 11/3, Lóránt 8 csere: Csorvási 2, Simon 10, Markovic 5/3 , Person 8, edző: Branislav Dzunic

Kinney és Gáspár nélkül kellett felvennünk a harcot a TLI-Alba Fehérvár ellen az alapszakasz második körének első mérkőzésén. 

Remekül kezdtük a mérkőzést. Govens dupláját Kerpel-Fronius toldotta meg egy hármassal, majd Pantelic is jelentkezett egy duplával (7-0). Pontatlanul és körülményesen játszotta vendégcsapat. Velkey hármasánál már zúgott is a „-tíz! - tíz!” ! Dzunic mester időt kért. Nem használt az Albának a fejmosás, mert a ZTE remek védekezését nem tudták feltörni. Mohácsi hármasánál megérdemelten járt a csapatnak a vastaps (13-0). A 6. percben szerezte első kosarát Myles révén a fehérvári együttes. A 7. percben Pantelic egy elrontott ziccer után elől maradt, majd Mohácsi egy szerzett labdából indította a szerb óriást, aki minden dühét beleadva látványosat zsákolt (17-4). A negyed hajrájában próbált zárkózni az Alba, de ez nehezen ment nekik. A 9. percben a frissen beállt Fekete egy hármassal jelentkezett, majd 6 másodperccel a vége előtt Govens büntetőzött pontosan. Egyedül Simon nem nyugodott bele az állásba és az utolsó pillanatban beejtett egy duplát (28-15). 

A második negyed elején Govens növelte az előnyt egy közelivel, amire Markovic egy távolival válaszolt (30-18). A 13. percben Govens hintett egy hármast és tartotta a megszerzett első negyedbeli előnyünket (33-18). Ebben az időszakban a fehérváriak is szorítottak a védekezésükön és a mi dobásaink is pontatlanabbá váltak. A 17. percben Myles előbb pontosan büntetőzött, majd egy hármassal toldotta meg a pontjait (35-29). Simon két duplájával szinte teljesen ledolgozta hátrányát a vendégcsapat (35-33). Az utolsó két percben már nem esett újabb kosár, habár Pantelic zsákolását megadhatták volna játékvezetők. A nagyszünetre két pontos előnnyel mehettünk. 

A nagyszünet után Lóránt büntetőivel egyenlített az Alba (35-35). Továbbra is ritmustalanul játszottunk és pontatlanul dobtunk. Pearson hármasánál már a vendégek vezettek. Pantelic duplájára Lóránt válaszolt, majd Mohácsi egy hármassal egyenlített a 23. perc elején (40-40). Lóránt és Person pontjaival, négy ponttal meglépett a vendégcsapat (40-44). Bencze Tamás időt kért. Kerpel –Fronius szerzett fontos duplát, de a fehérvári rohanást nem tudtuk megállítani és Spurlock látványos kosarat szerzett Lóránt passzából (42-46). A 26. percben Pantelic forgatta be védőjét és szerzett remek kosarat. A 27. perc elején Govens lecsorgó hármasát pöckölte vissza Fekete és újra egyenlőt mutatott a tábla (46-46). Lóránt szerzett újabb kosarat övéinek, majd az ellentámadásból Mohácsi hármasával visszavettük a vezetést (49-48). Ismét Lóránt volt eredményes ezúttal a büntetővonalról (49-50). Két perc volt vissza negyedből, mikor Spurlock büntetőire Fekete válaszolt egy távolival és kiegyenlített (52-52).  Egy kivédekezett támadás után Supola ütött oda Govensnek, amire Dzunic időt kért. Govens mindkét büntetőjét értékesítette és így kétpontos előnnyel várhattuk a záró negyedet (54-52). 

Spurloc egy zsákolással egyenlített a játékrész elején, Chery duplájával a vezetést is átvették. A 33. perc elején Govens egyenlített (56-56). Minden labdáért óriási küzdelem folyt és a palánkok alatt rendesen ment az aprítás. A 35. percben Velkey büntetőzött pontosan, majd Chery távolijára Govens válaszolt (61-61). Chery újabb hármasára ismét Govens kontrázott ezúttal csak egy duplával (63-64). Négy perccel a vége előtt egy újabb eladott labda és Spurlock növelte a vendég előnyt. Mohácsi ziccerezett pontosan a legjobbkor, de Chery kosarával továbbra is három pont maradt a hátrányunk (65-68). Két perc volt hátra, amikor Velkey egy hármassal egyenlítet és Person támadó faultja után támadhattunk. Govens szerzett hármast, amire Dzunic időt kért (71-68). Az időkérés után Pantelic blokkolt látványosan, majd Govens előbb eladta, majd visszaszerezte a játékszert, úgy hogy a vendégek faultoltak közben. Govens közelije lepördült, de az ellentámadásból Spurlock sem talált be a zalai gyűrűbe. 30 másodperccel a vége előtt Velkey álhatott a büntetővonalra és az egyiket bedobta 72-68). Kétszer is próbálkozhatott távolról az Alba, de mindkétszer homályt dobtak a játékosaik. Kerpel -Fronius egy büntetőt bedobott, majd Govens szerzett labdát. Kicsit pattogtatta a játékszert majd Velkeyhez passzolt, aki Pantelicet hozta ziccerbe, aki a találkozó utolsó kosarát jegyezhette így (75-68). 

Egy rettentő nehéz mérkőzésen, kiélezett végjátékban sikerült legyőznünk egy kiváló fehérvári csapatot. Így az összesítésben már kétszer jobbnak bizonyultunk a TLI-Alba Fehérvárnál. A védekezésünk és az akaratunk, na és persze a szenzációs közönségünk elegyének köszönhetjük ezt a fantasztikus sikert!

 

Szép volt fiúk!

2016. január 16. Zalakerámia ZTE KK

Megosztás