Még egy kicsi hiányzott...

A Zalakerámia ZTE KK kezdett jobban az Aréna Savariában, ám ezt követően a hazai pályán idén is legyőzhetetlennek tűnő vasiak vették át az irányítást a pályán, köszönhetően elsősorban Perl Zoltán remeklésének, valamint Darrin Govens remek gólpasszainak. A félidőben tízpontos vezetéssel bíró, s távolról remekül célzó sárga-feketék néhány perccel a találkozó vége előtt 15 ponttal húztak el. 82-67 után azonban feltámadt a ZTE: a zalaiak nem adták fel, s végül Deonta Vaughn, Benke Szilárd és Ivica Radic pontjaival hat pontra zárkóztak fel, ezzel pedig a Falco legkisebb arányú győzelmét aratta hazai pályán az idei pontvadászatban.  

A ZTE legjobbja, Ivica Radic a második negyedben hatból öt dobást értékesített – két büntetőt azonban korábban mellédobott, - majd a második játékrészben taktikai okokból sok időt töltött a kispadon. A találkozó hajrájában azonban ismét jól szállt be, s mezőnyből 75%-os pontossággal célozva csapatunk legjobbjaként 18 pontig, 6 lepattanóig és 21 IBM-ig jutott mindössze 21 perc játékidő alatt. 

- Jó meccs volt, mindkét tábor kitett magáért, remek hangulatban telt a mérkőzés.  Mindig is szerettem az ilyen derbiket, ez adja a kosárlabda sava-borsát – dícsérte a horvát center a szurkolókat. Tudtuk, hogy a Falco ellen nem férnek bele a kihagyások, hiszen hazai pályán különösen erősek. Kicsit lassan kezdtünk, hagytuk, hogy ellépjenek tíz ponttal, ahonnan aztán volt visszaút, de túl sok volt a gyengébb periódusunk, ami megbosszulta magát. Szeretnék gratulálni ellenfelünknek a győzelemhez, annak örülük, hogy végig volt tartásunk és a találkozó végére csökkenteni tudtuk a hátrányunkat, aminek lehet még jelentősége a bajnokság során.

A Zalakerámia ZTE KK vezetőedzője, Bencze Tamás  a kezdeti puha védekezést emelte ki, mint visszatérő problémát, amiből ezúttal – ellentétben a Kaposvár elleni találkozóval - nem volt győztes visszatérés a meccs végére. Kifejezte viszont örömét amiatt, hogy ismét volt tartása a Zetének, s a 15 pontos hazai vezetés ellenére is jól küzdött csapata.

A találkozó nagy pozitívuma, hogy a kissé ijesztő hírek ellenére – csütörtöki sérülésének dacára – pályára léphetett, s remek gólpasszokkal mutatkozott be régi-új játékosunk, James Kinney, aki nagy harcot vívott Darrin Govenssel.

Köszönet illeti a csapatunkat elkísérő több mint 400 szurkolót, akik végig buzdították, majd a találkozó végén sokáig éltették kedvenceiket, akik a második és a negyedik negyedet megnyerve tisztes vereséget szenvedtek Szombathelyen.
 

A mérkőzés utáni értékelések: 

 
Fotó, videó, szöveg : Bálizs Zsuzsa
 
2017. november 19. Zalakerámia ZTE KK

 

Megosztás