"Még többet kell dolgozni..."

Optimista forgatókönyvet reméltek a szerdai játéknaptól a zalaegerszegi kosárszeretők, mely szerint a ZTE tud győzni Nyíregyházám, a Körmend pedig Szombathelyen – így matematikailag is elkerülheti az osztályozó rémét a kék-fehér csapat. A kisebbik gond, hogy a Szombathely 3 meccses hazai sorozatát győzelemmel kezdte, a kellemetlenebb tényező a zalaiak nem várt sima veresége volt Nyírségben.

 

Raúl Jimenez a mérkőzés után csapata helyett is szégyellte magát. Egyet aludva a történtekre így értékelte a tegnapi meccset a Zalakerámia ZTE KK spanyol trénere:

 

- Ez a város, ez a közösség sokkal nagyobb odaadást érdemel a csapattól. Szerdán ezt a minimumot sem ütöttük meg, amiért nagyon mérges vagyok. Ha nekünk nincs meg a megfelelő attitűdünk és hozzáállásunk, akkor semmink nincs! A konzekvencia az én részemről annyit takar, hogy még többet kell dolgozni. Zalaegerszegen sokan melóznak 8-10 órát, a Flextronicsban még 12-t is. Nekünk az eddiginél is többet kell tehát dolgozni, hogy kiszolgáljuk azokat az embereket, akik szeretik a csapatot, hisznek bennünk, és belépőt vesznek, ami a mi bérünkhöz is kell.

 

- Volt-e bármilyen előzménye ennek a teljesítménynek?


- Nem volt különösebb előzménye. Az utóbbi meccseken nem úgy megy, ahogy én azt várnám, de az edzésekkel nem volt probléma. Hétfőn volt az első ilyen, ezt jeleztem is mindenkinek. Előzmény még a sok sérült, de soha nem szeretek erre hivatkozni. Ez a lehetőségeinket behatárolja valamennyire, de nem azt, hogy megfelelően küzdjünk – erre nincs semmilyen kifogás. Most sok időnk van, hogy felkészüljünk a május 3-ai Jászberény elleni mérkőzésre. Sokat tudunk dolgozni, és megfelelő munkával és hozzáállással képesek vagyunk győzni a szezon utolsó meccsén.

 

Zalakerámia ZTE KK; Dallos Ádám  

Megosztás