Megérdemelt ZTE-győzelem a Szeged ellen

Zalakerámia-ZTE KK - Naturtex-SZTE-Szedeák 93-79 (22-19, 20-18, 21-17, 30-25)
Zalaegerszegi Városi Sportcsarnok; Vezette: Kapitány G., Boros T., Tóth K. (dr. Páli)

Zalakerámia-ZTE KK: Boston 22/3, Plumb 13/3, Gáspár 13/9, Safford 17, Lekli 17 Csere: Velkey 5/3, Koma 5, Kertész -, Kovács Á. 1, Kerkai -

Naturtex-SZTE-Szedeák: Jereminov 15/9, Levy 13, Horváth Á. 12/3, Williams 20, Csorvási M. 15. Csere: Molnár A. 2, Csorvási L. 2, Vida -, Kiss -.

Kipontozódott: Koma (37. perc); Kiállítva: Vida (32. perc).

 

Tartalékosan állt fel a mérkőzésre a Zalakerámia ZTE KK: több sérült fiatal mellett a szerdai meccs utolsó másodpercének hőse – Kámán Tamás – is belázasodott és ki sem tudott jönni a mérkőzésre.

Ennek ellenére – talán végleg szakítva a rossz sorozattal – nem ragadt be a hazai csapat a rajtnál és harcos centerkosarak után 10-6-ra vezetett a ZTE. Nem adta magát viszont Nikola Lazics csapata, a klasszikus szerb iskolát képviselő Jereminov távolról volt kétszer is eredményes, és az amerikaiak is jól teljesítettek (22-19).

 

A második negyedben Boston látványos bravúrkosaraival elhúzott a kék-fehér csapat, ám Horváth és Csorvási vezérletével egyenlített a Szeged (33-33). A zárszó azonban újfent a ZTE-é volt és Gáspár jó védekezéssel és pontokkal előnyhöz juttatta övéit (42-37).

 

A félidő után magasabb sebességfokozatba kapcsolat a ZTE, már 55-41-re is vezetettek a kék-fehérek, ám a „végső ütést” nem sikerült bevinni, mindig látótávolságba került a Szeged. A záró játékrészben például az alapvetően 2-es poszton játszó, ám ma többnyire Safforddal bírkozó Levy duplájával már 63-57-re zárkóztak fel a dél-alföldiek. Ekkor azonban Vida Máténál elszakadt a cérna, reklamálás után a kiállítás sorsára jutott. S noha az egész mérkőzésen 12 büntetőt hibáztak a zalaiak, ám kulcspillanatokban nem remegett a kéz, és alapvetően az egész összecsapást dominálva, megérdemelten győzött a hazai csapat és 2 fontos győzelemmel kezdte a középszakaszt.


A ZTE-nél az egész kezdőcsapat kiemelhető, de kispadról is jöttek ha nem is látványos, de hasznos produktumok.

 


Folytatás kedden este Szombathelyen!


Mérkőzés utáni sajtótájékoztató:


 

Fotó: Bálizs Zsuzsa, bb1.hu

Zalakerámia ZTE KK; Dallos Ádám

Megosztás