Megizzasztottuk a listavezetőt

Atomerőmű SE –Zalakerámia­ ZTE KK 65-­61 (17-­11, 23­1-2, 11­-13, 14­-25)
Jv.: Papp, Frányó, Radnóti.

 

Atomerőmű SE: Dugat 7/3, Baki 3/3, Szabó Zs. 17/15, Körtélyesi 10, Tóth Á. ­. Csere: Ryan 6, Markovic ­, Medve 2, Eilingsfeld 9/3, Wise 2, Kovács Á. 9.edző: Branislav Dzunic.

 

Zalakerámia ZTE KK: Dzambic 7/3, Fekete 15, Mohácsi 7/3, Tamir 10, Cohadarevic 15/3. Csere: Velkey 6/6, Ilic ­, Czinger 1., Kis R. ­.edző: Milos Sporar. 

 

Milos Sporar: -Gratulálok a Paksnak, és edzőjüknek Dzunic Branislavnak. -tudtuk, hogy kemény ellenfél vár ránk. Az első félidőben nem hittünk a győzelemben, a másodikban azonban már jól játszottunk. Végre keményen védekeztünk, amire lehet építeni a jövőben is. Büszke vagyok a csapatomra, de még sok feladat áll előttünk.

 

Körtvélyesi kosarával indult az első negyed és hazaiak a harmadikban már 7-0-ra vezettek. Pontatlanul dobtunk és szellősen védekeztünk. Cohadarevic révén a harmadik percben szereztük első kosarunkat, majd Tamir két büntetővel toldotta meg azokat. A negyed felénél előbb Baki majd Szabó távolról volt eredményes és mindjárt tizeneggyel ment a Paks (15-4). A negyed végére szorítottunk a védekezésünkön és pontosabban is támadtunk. A dudaszóig hat egységre faragtuk a hazai előnyt (17-11). 

 

A második negyed elején Cohadarevic rázta meg magát és előbb egy duplával majd egy triplával egy pontra felhozta csapatunkat (17-16). Gyorsan rendezte sorait a Paks és Medve valamint Eilingsfeld pontjaival ellépett tőlünk. A 14. percben a csereként beálló Velkey hintett egy hármast és három pontra zárkóztunk (22-19). Próbáltunk tapadni ellenfelünkre, de ez nem sikerült. A 17. percben Dugat hármasa újra tíz ponton kívülre tolta a csapatok közti távolságot (32-20). A Negyed vége egyértelműen a Paksé volt és Kovács vezérletével megnyugtató előnyt szereztek a félidőre (40-23).
 

 

A harmadik játékrész Cohadarevic közelijével és Velkey hármasával kezdődött (40-28). Az első hazai pontokra négy percet kellett várni. Ekkor viszont nekünk akadtak gondjaink támadásban és a Paks tartotta a félidőben megszerzett előnyét. A záró momentum a miénk lett, mivel Mohácsi szerzett az utolsó pillanatban egy távolit (51-36). 

 

A záró negyed elején Evans pontjaival tartotta előnyét a hazai csapat. Nálunk továbbra is Dzambic és Fekete volt elemében. A negyedik percben Szabó hármasával már 16 ponttal vezetett a Paks (56-40). Ezután viszont elkapták a fonalat a fiúk és a védekezésünk is összeállt. Egy 10-0-s rohammal hat pontra zárkóztunk (56-50). A hosszú hazai gólcsendet Eilingsfeld büntetői törték meg, majd az újabb felzárkózást Szabó hármasa hiúsította meg (61-52). Az utolsó percre is maradt izgalom, mivel a fiúk nem adták fel és mindent megtette az egyenlítésért. Sajnos az idő már kevésnek bizonyult, így maradt a minimálisnak mondható hazai előny (65-61).

 

A fiúk egy felejthető első félidő után a második félidőben küzdeni tudásból és akarásból jelesre vizsgáztak. Jó védekezésünkkel megzavartuk a Paks játékát és egy kis szerencsével meglepetést is okozhattunk volna. A Paks győzelmével megnyerte az alapszakasz.  A harcosságra a további mérkőzéseken is lehet építeni!

 

fotó és nyilatkozat: MKOSZ.

 

2015. március 5. Zalakerámia ZTE KK

Megosztás