Megmutattuk, hogy így is tudunk játszani!

A bajnoki címvédő Szolnoki Olaj KK otthonában a 3. fordulóból elhalasztott mérkőzést játszotta csapatunk. Végig koncentrálva, jól védekezve sikerült első idegenbeli győzelmünket megszereznünk, amit a csapat a 40. szültésnapját ünneplő Horváth László - Misunak ajánlott! 

Szolnoki Olaj KK – Zalakerámia ZTE KK 85-91 (21-26, 32-24, 12-21, 20-20)

Szolnok, Tiszaligeti Városi Sportcsarnok

Jv: Papp Péter, Frányó Péter, Minár László (Farkas Zoltán)

Szolnoki Olaj KK: Kinney 16/3, Wittmann 4, Barneis 20/6, Borisov 17/9, Wright 6, csere: Popovic 13/3, Eilingsfeld 4, Tóth 5, Rudner -, edző: Stojan Ivkovic 

Zalakerámia ZTE KK: Ubilla 23/6, Norfleet 13/9, Benke 17/9, Szabó 24/9, Drungilas 4, csere: Kerpel-Fronius 8/3, Mohácsi 2, Velkey-, Czinger-, edző: Bencze Tamás

A hazaiak kezdték jobban a találkozót és a 2. percben 4-0-ra vezettek. A Szabó és Norfleet pontjaival a 4.-ben már 9-6-ra nálunk volt az előny. A negyed felénél Benke és Ubilla hármasával, valamint Szabó duplájával, kilenc ponttal megléptünk (10-19). A tavaly még nálunk játszó Kinney öt pontot szerezve hozta fel csapatát. A felzárkózást Szabó egy triplával állította meg. A végére feljött az Olaj, de öt ponttal még jobbak voltunk (21-26). 

A második negyed elején Borisov és Barnies pontjaival egyenlített a Szolnok (26-26). A lendületünk nem tört meg és továbbra is ésszel játszottunk. Benke pontjaival a 13. percben újra héttel vezettünk (30-37). A negyed felénél két pontra zárkóztak a hazaiak és a 17. percben Popovic kosarával átvették a vezetést. A hazai lendület a félidőig kitartott és a bajnok hárompontos előnnyel mehetett pihenőre (53-50). 

A nagyszünet után Ubilla és Szabó kosaraival fordítottunk. Szabó Zsolt előbb egy hármast majd kettő büntetőt süllyesztett el a szolnoki gyűrűben és hat ponttal vezettünk (53-59). Lassan ébredt a Szolnok. Barnies távolijára Norfleet válaszolt, majd Drungilas is begyötört egy kettest (56-64). A hazaiak a 27. percre három pontra zárkóztak, de Ubilla hármasa a legjobbkor érkezett. A negyed végére ötpontos előnyt szereztünk (65-71). 

A záró negyedben a nagy nyomás nehezedett a csapatunkra, de a fiúk remekül állták a sarat. A 33. percben kiegyenlített a Szolnok, de Norfleet és Szabó egy-egy hármassal derékba törte a hazai felzárkózást (73-79). Stabilan védekeztünk és kevés lehetőséget hagytunk a Szolnoknak. A 37. percben Kerpel–Fronius Balázs is betalált távolról. A hazaiak mindent megpróbáltak, de mérkőzés hajrájában remekül büntetőző Ubilla és Benke eldöntötte a rangadó kimenetelét. 

Csapatunk óriási bravúrt vitt véghez és végre olyan játékot mutatott, amit a szakmai vezetés elképzelt. A mérkőzésen kellemes színfolt volt Benke Szilárd teljesítménye (17/9 pont, 7 lepattanó, 7 kiharcolt fault és 1 blokk, 22 IBM). A legtöbb ponttal és jó játékkal Ubilla (23/6 pont, 6 lepattanó, 9 gólpassz 30 IBM) és Szabó (24/9 pont, 7 lepattanó, 3 gólpassz, 1 blokk, 28 IBM) járult hozzá a győzelemhez. Természetesen ki kell emelni a csapat teljesítményét, ami kiemelkedő volt ezen az estén!

Bencze Tamás: -Nagyon boldog vagyok és gratulálok a fiúknak! Jó volt látni, hogy amit elképzeltünk ezzel az új csapattal végre megvalósult a mérkőzésen. Védekezésben és támadásban is kiválóan teljesítettünk. Bizonyítottuk, hogy mire vagyunk képesek. A hajrában elbírtuk a ránk nehezedő nyomást és erősek maradtunk. Remélem, a fiúk elhiszik, hogy ezt is tudják, és ha ezt másik mérkőzéseken is kihozzák magukból, akkor hasonló remek győzelmeknek örülhetünk még!

Szép volt fiúk!

2016. november 6. Zalakerámia ZTE KK 

 

Megosztás