Megnyertük a Göcsej Kupát

A Forest 47. Nemzetközi Kosárlabda Göcsej Kupa felkészülési torna záró mérkőzését két veretlen csapat vívta. 

Vasas Akadémia – Zalakerámia ZTE KK 84-97 (16-28, 22-22, 19-19, 27-28)
Göcsej Kupa, Zalaegerszeg, Jv: Papp, Farkas, Horváth

Vasas Akadémia: Taylor 23/6, Horváth 6, Katona 3, Garamvölgyi 4, Pacher 25/3, csere: Moravcsik -, Faragó 13/6, Boros 2, Andrássy 2, Peringer 6, Kozma -, Steier -, edző Sárosi Bulcsú

Zalakerámia ZTE KK: Ubilla 17/9, Velkey 4, Benke 20/9, Szabó 7, Drungilas 22, csere: Gál 3/3, Norfleet 10/6, Czinger-, Mohácsi 12/6, Kis 2, edző: Bencze Tamás

Mindkét oldalon volt hiányzó, a fővárosiaknál Thompson, míg nálunk Kerpel-Fronius Balázs. Gyorsan és pontosan játszva kezdtek a fiúk és az első negyed felénél már tíz ponttal vezettünk (5-15). Ekkor lépett pályára először kék-fehér mezben a pénteken érkezett új légiósunk Julian Norfleet, aki hatalmas tapsot kapott a közönségtől. Fokozatosan húztunk el ellenfelünktől és az első negyedre 12 pontos előnyt szereztünk (16-28).

A másodi negyed elején állandósult a kiharcolt 10 pontos előny. A játékrész felénél a folyamatos cserék miatt kicsit kiengedtünk és a Vasas hét pontra zárkózott (32-39). Drungilas és Mohácsi pontjaival rendeztük a sorainkat és a félidőre újra 12 ponttal vezettünk (38-50). 
A nagyszünet után csak néhány percig tartott a Vasas agresszív játéka, de a különbség a csapatok között nem csökkent. Tartottuk a megszerzett előnyt, a fővárosiak pedig próbáltak faragni a hátrányukon (57-69). 

A záró negyedben triplazuhataggal növeltük 20 pont fölé a különbséget. Remek gólpasszok, pontos dobások jellemezték ezt az időszakot a mérkőzésen. Ubilla és Norfleet osztotta a jobbnál-jobb gólpasszokat. A vége magabiztos győzelem és egyben tornagyőzelem is. 
Norfleet bemutatkozása jól sikerült, hiszen tíz pontja mellett, amiben két távoli is volt, 8 gólpasszt is kiosztott a társaknak. 

Bencze Tamás: - A meccsek felével elégedett vagyok, de vannak hiányérzeteim. Sajnos nem erre készültünk. Úgy terveztük, hogy a Göcsej Kupán erős csapatokkal játszhatunk majd és így felmérhetjük, hol tartunk, miben kell még fejlődnünk. Sajnos ez nem így lett. Nem szeretném megbántani az ellenfeleinket, de mindenki ellen magabiztosan nyertünk. Természetesen örülök a győzelemnek, de jobb lett volna látni a csapatot erős ellenfelekkel szemben. 

A torna másik mérkőzésén az Astrum Levice 80-78-ra legyőzte a MAFC-ot. 

A Forest 47. Nemzetközi Kosárlabda Göcsej Kupa végeredménye: 1. Zalakerámia ZTE KK, 2. Vasas Akadémia, 3. Astrum Levice, 4. MAFC

A torna legjobb játékosának, aki a Recska László díjat kapta,  AJ Pacher-t (Vasas) választották. A legjobb centernek járó Polster Péter díjat a MAFC játékosa Matija Poscic érdemelte ki. A legjobb irányító díját Emmanuel Ubilla, míg a legjobb hazai játékos díját Benke Szilárd érdemelte ki. 

2016. szeptember 25. Zalakerámia ZTE KK

 

Megosztás