Megszakadt egy sorozat

Kaposvári KK – Zalakerámia ZTE KK 90-74 (22-15, 19-20, 21-15, 28-24)
Kaposvár, 1000 néző
Jv: Pálla, Boros, Hervay

Kaposvári KK: Ubilla 19/6, Puljko 18/15, Baki 5/3, Spica 11, Hendlein 16, csere: Fodor 5/3, Jazvin 4, Benke 9/3, Szőnyi-, Kocsis-, Papp 3/3 edző: Kmezics Zoran

Zalakerámia ZTE KK: Kinney 24, Govens 17/9, Kerpel-Fronius 6, Mohácsi 10, Pantelic 13/3, csere: Velkey 4, Czinger-, Krapic-, Gáspár-, edző: Bencze Tamás

Jobban kezdte a találkozót a hazai csapat. A somogyiak Hendlein és Spica vezérletével, 8-0-s rohammal állva hagyták csapatunkat. Jött is az időkérés zalai oldalon. A 4. percben az egykori ZTE-s Baki hármasával már tíz ponttal vezetett a Kaposvár (16-6). Pantelic törte meg a gólcsendet egy hármassal, majd Kinney duplájával közelítettünk (16-11). Rengeteg távoli kísérletünk, maradt csak kísérlet, míg a hazaiak pontosabban céloztak. A hajrában Ubilla szerzett egy távolit, nálunk pedig Pantelic és Govens szorgoskodott össze néhány pontot. A negyedben a Kaposvár irányított és megérdemelten vezettek 22-15-re. 

A második negyed elején Krapic hozta helyzetbe Pantelicet, aki nem hibázott, úgy, mint Benke a hazai oldalon (22-17). A 12. percben Pantelic hozta ziccerbe Velkeyt, majd a másik oldalon a sérülésből visszatért Fodor dobott egy bravúrkosarat. Velkey újabb villanására, ezúttal Hendlein válaszolt és így nem csökkent a különbség a csapatok között. A 14. percben Jazvin ziccerezett pontosan, majd a ZTE legjobbja Pantelic szerzett egy horogból pontokat, de a szabálytalanságért járó büntetőt sajnos kihagyta. Jazvin újabb kosarára végre jött egy hármas Govens-től (32-26). Hazai időkérés után Kinney büntetőzhetett, de csak az egyik sikerült neki (32-27). Némi közjáték után, amikor a hazai támadás után nem ért gyűrűt a dobás és újra indult a támadó idő a ZTE jöhetett és Mohácsi büntetőből szűkítette a különbséget három pontra (32-29). Benke bravúr hármasára Govens egy remek betöréssel válaszolt. A 17. percelején Spica centerezett pontosan, majd Ubilla szerzett újabb közép távolit, amire Bencze Tamás időkéréssel válaszolt. Továbbra sem mentek a távoli dobások és Baki jól védekezett a kisembereinken. Govens büntetőzött pontosan, majd ismét Spica szerzett kosarat a zalai palánk alól (41-33). Ponttalan dobások következtek mindkét oldalon és a parázs hangulatú negyed végén Govens szerzett remek kosarat, amivel hat pontra csökkentettük hátrányunkat a félidőre (41-35). 

Ubilla duplájával indult a harmadik negyed, amire Pantelic válaszolt, majd Puljko hintett egy hármast (46-37). Nem igazán találtuk a játék ritmusát, vagy másképpen mondva nem hagyták, hogy elkapjuk a fonalat. A23.percben Kinney szerzett kosarat az utolsó pillanatban, majd Pantelic egy remek közbenyúlással szerzett labdát. Sajnos a támadásból nem sikerült pontot szereznünk, csak Govens szerzett egy technikait magának. A 24. percben Ubilla 2+1-vel tíz pontra nőtt a kaposvári előny. Kerpel-Fronius duplájára Benke válaszolt, majd újra Kerpi szerzett fontos kosarat. Sajnos minden pontunkra volt hazai válasz így erre Ubilla válaszolt és nem csökkent a hátrányunk (53-43). Bencze Tamás magához hívta a fiúkat. Három perccel a negyed vége előtt Spica szerencsés kosarára Mohácsi válaszolt, Pantelic remek passzából, majd Kinney csent el egy labdát és pontosan ziccerezett és az ellene vétett szabálytalanságért járó büntetőt is értékesítette (55-48). A hajrában a Kaposvár akarata érvényesült és 12 pontra növelték előnyüket (62-50). 

Két elrontott büntetővel kezdtük a záró negyedet, majd egy elrontott hazai támadás után Mohácsi ziccerezett, de sajnos a bónuszbüntető kimaradt (62-52). Jó védekeztünk és végre egy hármas is beesett a kaposvári gyűrűbe (62-55). Hazai időkérés után Mohácsi szerzett labdát, Govens pedig újabb hármast hintett (62-58). Spica- Hendlein összjátékból szereztek pontot a hazaiak, majd Kinney szerzett fontos kosarat. 34. percben Mohácsi kettő pontra hozta fel a ZTE-t, de Puljko egy hármassal válaszolt. Kinney duplájára újabb Puljko tripla érkezett (70-64). Sajnos a 35. percben Govenst kifújták a sporik, aki ezt zokon vette és belerúgott a labdába, maiért még egy technikai is járt. Puljko bedobta a büntetőt, majd ráadásként egy újabb hármast szerzett (74-64). Mi kihagytuk Puljko viszont újra tüzelt és sorozatban a negyedik távolija is célba ért (77-64). A hajrában szétesett a védekezésünk és a játékunk is és a Kaposvár felszabadultan játszva gyűjtötte be a győzelmet. 

Bencze Tamás: – Gratulálok a győztes csapatnak! Igaz mi is kellettünk ehhez, mert egy olyan játékos, akiről tudtuk, hogy jól dob, nem dobhatott volna zsinórban négy triplát. Első meccsünk volt, amikor nem jöttek be a külső dobásaink. Kétes szituáció volt Govens kipontozódása, de úgy érzem túlreagáltuk ezt a fajta játékvezetői felfogást. Ekkor idegesen játszottunk, amit Puljko jól használt ki. Ez azonban semmit nem von le a Kaposvár érdemeiből.

Összességében a távoli dobásaink nem sikerültek és a támadásaink is akadoztak. Az Ubilla-Puljko-Spica-Hendlein tengelyt nem tudtuk hatékonyan védeni és ez döntőnek bizonyult. A negyedik negyed elején volt esélyünk a fordításra, de Puljko sorozatban szerzett négy hármasa megpecsételte a sorsunkat. Tragédia nem történt menni kell tovább és február 4-én, hazai pályán le kell győzni a Pécset. 

Köszönjük szurkolóinknak, hogy ismét hazai pályát teremtettek csapatunknak!

2016. január 30. Zalakerámia ZTE KK

 

Megosztás