Megszerezte első győzelmét a felsőházban a kadet csapatunk

Megszerezte első győzelmét kadet csapatunk a felsőházi rájátszásban hazai pályán a MAFC ellen, annak ellenére, hogy sérülés miatt még mindig nem tudtak kiállni teljes csapattal. Igaz Simó Bence már felépült, azonban Kovács Kristófra még nem számíthatnak egy ideig. Remekül kezdte a ZTE KK a mérkőzést, nagyon jó ritmusban játszva, stabil védekezéssel és helyenként látványos támadásokat vezetve eldöntötték a mérkőzést az első negyedben. A folytatásban ugyan a vendégek agresszív letámadásukkal, a fault határon védekezve megzavarták a hazaiakat, azonban csak faragni tudtak a lelkesen játszó zalaiak ellen a hátrányukból.

ZTE KK – MAFC/A 93 - 80 (35-12, 17-14, 18-27, 23-27)
ZTE KK: Borbély Marcell (14/6), Faragó Ábel (-), Kámán Kristóf (17/6), Kovács Benedek (30), Németh Márk (8), Novák Marcell (10), Simó Bence (11/3), Szabó Milán (-), Varga Roland (3), Várhelyi Richárd (-).

Sajnos újabb sérülés miatt tovább gyengült a kadet csapat összeállítása, ezúttal a csapat egyik legjobb játékosa, Kovács Benedek szenvedett bokasérülést a junior csapat egyik mérkőzésén, várhatóan néhány mérkőzésen a csapatnak nélkülöznie kell őt is. Bátran, jól védekezve, nagy elszántsággal indították a mieink a mérkőzést, meglepve ezzel a vendégeket. Félidőben egyenlő állással fordultak a csapatok, azonban a folytatásban visszaesett a ZTE KK játéka, különösen a védekezésben és a lepattanók megszerzésében akadtak problémák. Az ellenfél magassági fölényével fokozatosan felőrölte a hazaiak ellenállását, de így is 3 negyeden keresztül tartották a lépést. A mérkőzés hajrájára a vendégek magabiztos előnyük birtokában megszerezték a győzelmet, ám a ZTE fiataljai mindent megpróbáltak és büszkén hagyhatták el a pályát.

ZTE KK – Bp. Honvéd/A 81 - 96 (18-17, 25-26, 24-28, 14-25)
ZTE KK: Borbély Marcell (22/12), Faragó Ábel (-), Kámán Kristóf (14/6), Németh Márk (2), Novák Marcell (-), Simó Bence (28/6), Slezák Barnabás (-), Szabó Milán (9), Varga Roland (4), Várhelyi Richárd (2).

2017. március 23. Zalakerámia ZTE KK

Megosztás