Megvan a második

Győzelmi reményekkel utazott csapatunk a Jászberényhez a bajnokság ötödik fordulójában. A fiúk nagy akarással küzdöttek, így a siker sem maradhatott el. 

JP Auto-Jászberényi KSE - Zalakerámia ZTE KK 73-82 (17-23, 18-20, 20-23, 18-16)
Jászberény, Jv: Papp, Pozsonyi, Balogh (Hartyáni)

Jászberényi KSE: Deshields 19, Rakic 12/3, Kerpel-Fronius 7/3, Lucsic 8, Sejfic 10. Csere: Brown 8/3, Cseh 9. edző: Nikola Lazic

Zalakerámia ZTE KK: Vaughn 24/12, Benke 18, Horváth 8/6, Szabó 4, Radic 17. Csere: Jeffers 4, Mohácsi 7/3, Kis -, Doktor -. edző: Bencze Tamás

Remek hangulat uralkodott a jászberényi csarnokban, mivel sokan kísérték el a fiúkat a mérkőzésre és szurkolásukkal megadták az alaphangját a mérkőzésnek. Sejfic úgy volt, hogy talán pályára sem lép, mégis az első két duplát az ő neve mellé írták a jegyzőkönyvben (4-0). Gyorsan rendeztük a sorainkat és Vaughn és Horváth hármasával már mi vezettünk (4-6). Összeállt a védekezésünk és mindenki nagyon odatette magát az első perctől kezdve. A folytatásban Benke és Radic pontjaival távolodtunk a hazaiaktól, majd a 6. percben Vaughn újabb hármasával már nyolc ponttal vezettünk (11-19).  A negyed végén próbált zárkózni a Berény, de Vaughn egy duplával lehűtötte a hazaiakat (17-23). 

A második negyed elején hamar felzárkózott a JKSE és Brown zsákolása után Bencze Tamás időt kért. Sikerült rendbe tenni a fejeket és Szabó jó védőmunkájának is köszönhetően, no meg Benke zsákolásának és pontjainak újra eltávolodtunk a vendéglátónktól (23-31). Vaughn és Benke megállíthatatlan volt és sorra hozták az újabb pontokat. A hajrában Vaughn és Rakic is szerzett egy –egy távolit és a félidőre maradt a közte nyolc (35-43).

A nagyszünet után felváltva estek a kosarak, de továbbra is mi irányítottunk és állandósult a 8-10 pontos vezetésünk. A negyed közepe inkább a mezőnyjátékról szólt, nem volt egyik oldalon sem kiemelkedő produkció. A hajrában Cseh kosarával négy pontra feljött a JKSE (54-58). Mohácsi és Horváth gyors tripláival rendeztük a sorokat és a negyed végét megnyomva 55-66-ra vezettünk. 

A záró negyed elején próbált zárkózni a hazai csapat, de Horváth és Vaughn tettek róla, hogy a különbség ne csökkenjen, hanem 15 pontra duzzadjon (60-75). A folytatásban már az idővel is játszottak a fiúk és tartották a megszerzett előnyt. Két perccel a vége előtt, az amúgy is sérülten játszó Sejfic még inkább megsérült és társai segítségével tudta csak elhagyni a parkettet. A végére tíz ponton belülre került a JKSE, de a győzelmünk teljesen megérdemelt volt (73-82). 

Bencze Tamás:- Amire készültünk azt a fiúk betartották. Az elején kettő hármasunkat követően beállt a védekezésünk, megtaláltuk a ritmusunkat és innentől kezünkben tartottuk a mérkőzést. Voltak kisebb megingásaink, de mindig volt valaki a csapatban, aki tovább gördítse a szekeret. Voltak kiemelkedő dobóteljesítményeink, de ehhez a győzelemhez mindenki kellett. KI kell emelnem Szabó Zsolt mezőnymunkájáét, aki támadásban és főleg védekezésben óriási munkát végzett. Fontos győzelem ez és nagy lökést adhat a szerdai MAFC elleni hazai bajnokihoz. Köszönjük a közönségünknek is a bíztatást!

Fotók: kosársport. hu

2017. október 22. Zalakerámia ZTE KK 


 

Megosztás