Menetel a serdülő csapat

Az idény kezdete előtt két nemzetközi tornát nyertek, majd a területi elven zajló bajnoki alapszakasz során biztosan verték többek között a szombathelyi, körmendi, soproni és győri csapatot. Ezzel bejutottak az ún. országos főtáblára, a legjobb 32 csapat közé.

 

Négycsapatos tornák keretében folyik a bajnokságnak ezen szakasza. Az első fordulóban a budaörsi, oroszlányi és siófoki csapatot verték magabiztosan (92-84, 92-64 és 124-41 arányban).

 

A második fordulóra rossz előjelekkel utazott a Hanzséros Alajos és Kámán Tamás edzők csapata, mivel sérülés miatt nem számíthattak több játékosra, köztük az első számú irányító Kovács Kristófra. A torna végül nem igazolta az aggodalmakat, hiszen a csapat nem csak minden meccset megnyert, de még csak egyetlen negyedet sem vesztett el a Dávid Kornél Kosárlabda Akadémia, a Debrecen és az Óbudai Kaszások ellen (88-63, 103-52, 105-81). 

 

A csapat egyenletes teljesítményéhez kiemelkedő egyéni teljesítménnyel járult hozzá Kovács Benedek, aki mindhárom mérkőzésen vastag dupla-duplát ért el: 27 dobott pontja mellé 17 lepattanót szedett átlagban meccsenként, valamint az egy évvel fiatalabb Simó Bence, aki mindhárom meccsen 30 pont fölött dobott és emellett 5-5 labdaszerzése is volt, továbbá 4-4 gólpasszot is kiosztott. Teljesítményük értékét tovább növeli, hogy ebben a korosztályban maximum 30 percet játszhat egy játékos. Értékelésükben az edzők kiemelték Kovács Tamás megbízható játékát, Borbély Marcell védekezését, Kelemen Kristóf lepattanózását is.

 

Az edzők természetesen nemcsak a jó dolgokat látták, de a hibákat, fogyatékosságokat is figyelték, hogy a következő fordulóra még felkészültebbek legyenek a játékosok. A cél egyértelmű: előkelő helyezés a bajnoki döntőn. 

 

 

Első sor balról jobbra: Slezák Barnabás, Seres Gergő, Fullér Soma, Varga Roland, Kovács Ákos, Németh Márk, Békési Péter, Kámán Kristóf, Hanzséros Alajos edző
Második sor balról jobbra: Kámán Tamás edző, Faragó Ábel, Simó Bence, Borbély Marcell, Kovács Benedek, Kovács Kristóf, Kelemen Kristóf, Kovács Tamás, Novák Marcell

 

2015. március 16. Zalakerámia ZTE KK 

Megosztás