Mi a helyzet?

A sikertelenség egyaránt rányomja bélyegét a klubra, vezetőkre, játékosokra, a szurkolókra. Változásokra van szükség, túl kell lendülni ezen a nehéz időszakon. Podlovics Péter ügyvezetővel több dologról is beszélgettünk, többek között Lekli József, Nathan Healy és Rade Dzambic állapotáról is. 


-  A csapat nem a várakozásoknak megfelelően szerepel, kulcsjátékosok sérültek meg az elmúlt időszakban ez az eredményességére is kihat. Lekli József rehabilitációja jól halad, remélhetően januárban már a csapat segítségére tud lenni. Rade Dzambic a szerbiai Partizan Belgrad specialistájának segítségével gyógyul, jövő hétre várjuk vissza.

A legjobban talán Nathan Healy állapotáért izgulnak a szurkolók, aki húzóembere az együttesünknek.

 

-    A MAFC elleni találkozó után begörcsölt a veséje – kezdte tájékozatóját az ügyvezető. Másnap kórházba került, ahol  problémát állapítottak meg az orvosok. Mivel karácsonyra mindenképpen hazautazott volna, ezért a kérésére engedélyeztük a korábbi távozását. Az Egyesült Államokban a saját orvosa, egy specialista vizsgálja ki és mond véleményt az állapotáról. Addig is jobbulást kívánunk neki és várjuk vissza a csapatba. 

 

A csapat szereplésével kapcsolatban mi a véleménye?

 

-    Feltettem a kérdést az öltözőben: Ki érzi magát NB I játékosnak? A második kérdés: Ki szeretne jövőre is ZTE NB I-es csapatban játszani? Mindeni felemelte a kezét, egyöntetűen igennel válaszolt. Ennek örülök, hiszen akkor egy célért dolgozunk.Az edzők elmondása szerint a srácok remek edzésmunkát végeznek, de a mérkőzéseken már nem azt a teljesítményt nyújtják, ami elvárható, és ami bennük van. Ez a társaság többre képes, mint amit mutat. A bizalmamról biztosítottam őket, de meg kell érteniük, hogy a Klubnak a csapat eredményességét is szem előtt kell tartani. Ez így nem elfogadható helyzet, ezen változtatni kell.
   
 

Az eredményesség érdekében milyen intézkedést hozott a klub vezetése?

 

-    A héten kénytelen voltam meghozni egy döntést, hiszen a játékosoknak is felelősségük van a sikertelenségben. A döntésem 20% bérbefagyasztást takar mindaddig, amíg nem biztosítja a csapat az eredményeivel az NB I/A csoportban való bent maradást. Nem büntetni szeretném őket, nem bizalomvesztésről van szó, hanem egy szükséges intézkedésről. Nem engedhetjük meg magunknak, hogy kiessünk az „A” csoportból! Ha viszont így történne, akkor NB I-es béreket, egy NB II-es teljesítményért adni, az nem megengedhető. Ezt a pénzt nem elvesszük a csapattól, hanem egyszerűen letétbe helyezzük a juttatást, ez az összeg ott van a polcon, és amint a csapat a pályán kiharcolja a biztos bennmaradást, örömmel intézkedek utalásáról. 

 

2014.december 12. Zalakerámia ZTE KK

Megosztás