Miloą ©porar az új vezetőedző

Megszületet a döntés, melynek értelmében a szakmai bizottsága szlovén Miloš Šporar koncepcióját találta a legígéretesebbnek. A két fél a szerződést aláírásával szentesítette, így a mai naptól hivatalosan, új edzője van klubunknak. 

A 38 éves szakember Szlovéniából érkezik Zalaegerszegre. Tizenöt éves játékos múlttal rendelkező, többszörös válogatott játékos, hatodik éve dolgozik edzőként. Játékosként hazájának több csapatában is megfordult, valamint francia, horvát, lengyel és ciprusi csapatokat is erősített. 

Csapatai: 
BC COMET , BC SATEX , BC UNION OLIMPIJA, BC LUMAR, BC ROGLA ZREČE, BC ŠENTJUR - szlovén
BC CHOLET BASKET  - francia
BC OLD SPICE PRUSZKOW, BC AZS KOSZALIN, BC KAGER GDINYA - lengyel 
 BC APOEL – ciprusi
BC SPLIT - horvát

 

Játékosként próbajátékon egy hónapig Zalaegerszegen is megfordult. Pályafutásának legjobb eredménye egy  Horvát kupagyőzelem volt a BC Splittel. Edzői karrierjét a szlovén Zlatorog Lasko junior csapatánál kezdte, majd a 2012-13-as szezonban, a felnőtt csapatot is irányította. Dolgozott a szlovén U16-os válogatott edzőjeként, amellyel 2011-ben megnyerte a B-divíziós Európa-bajnokságot. Az elmúltévben a Neven Spahijával a horvát Cibona Zagreb felkészülési munkáját segítette. Az elmúlt időszakot Törökországban, a BC Gaziantep Royal Hali segítőjeként dolgozott, ahol két hónapig, a spanyolországi világbajnokságon, a szlovén válogatottat irányító Jure Zdovc-ot helyettesítette. 

 

Emellett öt éve tanítja a kosárlabda alapjait, a hazájában működő MIKI SPORT egyesületnél, ahol  200 gyerekkel foglalkoznak a szakemberek.  Az előző négy évben, az iskola elnökeként is dolgozott, ahol három edző segíti a munkáját. 

 

Játékos múltja révén megfelelő mérkőzéstapasztalattal rendelkezik. Milos Sporar hisz a csapatmunkában, de emellett szeret egyénileg is foglalkozni a játékosokkal.

 

2014. november 10. Zalakerámia ZTE KK

Megosztás