Mini Zsiráf Kupa 2014.

A ZTE KK és a kosárlabda utánpótlás feltételeinek javítása céljával létrehozott Mini Zsiráf Alapítvány szeptember 27-én és 28-án rendezi meg nagyszabású utánpótlás kosárlabdatornáját, a Mini Zsiráf Kupát.

 

A közel húsz éves múltra visszatekintő, évente megrendezett találkozóra Magyarország legkülönbözőbb részeiről érkeztek már csapatok, és rajtuk kívül visszatérő vendégek horvát, bosnyák és osztrák egyesületek is.

 

A tornát ezúttal négy korcsoportban rendezzük meg. A legkisebb, 9-10 évesekből álló ún. kenguru korosztályban, és a 12-13 éves serdülőknél 6-6 csapat lesz, míg a gyermek korosztályban, vagyis a 11 éveseknél és a 14-15 éves kadetteknél 4-4 csapat. 

A magyar vendégcsapatok ezúttal a szomszédos megyékből érkeznek: az országosan is elismert soproni, szombathelyi és körmendi utánpótlás-műhelyeket képviselik. Külföldről a horvát KK ABC Zadar és a bosnyák KK Kengur Zenica érkezik.

 

 

A vesenyek három helyszínen folynak majd: a kenguruk a Mindszenty iskolában, a serdülők az Eötvös tagiskolában, a gyermek és kadett csapatok pedig az Ostoros csarnokban fognak játszani. 

 

A belépés természetesen ingyenes. Szeretettel várunk minden érdeklődőt.

 

 

Zalakerámia ZTE KK

Megosztás