Mini Zsiráf Kupa 2015

Három korosztályban, három helyszínen zajlottak a mérkőzések. Összesen tizennyolc csapat vett részt 240 játékossal.  
Az Eötvös iskola adott otthont a legkisebbeknek, a kenguru korosztálynak (U11), ahol négy csapat szerepelt. A Dávid Kornél Kosárlabda Akadémia csapata mindhárom mérkőzését megnyerte, azonban, mivel a korosztálynál idősebb játékosokat szerepeltettek, sportszerűen versenyen kívül indultak. A tornagyőzelmet így ZTE KK „A” csapata szerezte meg, miután két szoros mérkőzést is sikerült megnyernie: a második helyezett ZTE KK Kék-fehér Sasok csapatát 46-43, a  harmadik helyezett Soproni Sportiskola csapatát 47-46 arányban győzték le. A torna legjobbjává a győztes csapat játékosát, Szalay Domonkost választották.

 

 

A gyermek korosztályban (U12) egy lánycsapat, a Zala Volán TE is indult az öt fiúcsapat mellett. (Ebben a korosztályban ez természetes, az országos bajnokságban is közösen versenyeznek a lány és fiú csapatok.) Itt is két csapattal képviseltette magát a ZTE KK, akik a negyedik és ötödik helyet szerezték meg. A torna győztes a Soproni Sportiskola lett, a második helyen a Körmendi Törpördögök, a harmadikon a Szombathelyi Ifjú Sólymok végeztek. A Zala Volán TE hatodik lett. A torna legjobb játékosa Meszlényi Róbert volt. (Ismerősen csenghet a név, és nem véletlenül – az ismert edző fiáról van szó.)

 

 

A legnépesebb mezőny a serdülőknél (U14) gyűlt össze. A nyolc csapat – köztük kettő a ZTE KK képviseletében - kieséses rendszerben játszott. A fiatalabbakból álló „B” csapat a később első helyen végzett Zenicától, valamint a Győri KC-től szenvedett vereség után a hetedik helyért vívott mérkőzésen biztosan győzte le a horvát KK Medjimurje Cakovec csapatát. Az „A” csapat a Körmendi Törpördögök, majd a Szombathelyi Kosárlabda Akadémia csapatát legyőzve jutott a döntőbe, ahol a fizikai fölényben lévő bosnyák Zenicával szemben a harmadik negyed elejéig jól tartották magukat, de végül vereséget szenvedtek. A végső sorrend így alakult: 1. KK Kengur Zenica, 2. ZTE KK „A”, 3. Dávid Kornél Kosárlabda Akadémia, Székesfehérvár, 4. Szombathelyi Kosárlabda Akadémia, 5. Körmendi Törpördögök, 6. Győri KC, 7. ZTE KK „B”, 8. KK Medjimurje Cakovec. Az edzők szavazatai alapján a torna legjobb játékosa Simó Bence, a ZTE KK „A” csapatának játékosa lett.

 

 

A Mini Zsiráf Kupa ezúttal is hasznos állomása volt a rövidesen kezdődő nemzeti bajnokságnak, a gyerekek képzésének, de legfőképp tovább ápolta a csapatok, játékosok és edzők közötti barátságot. Ezúton is köszönjük a Véndiófa Étterem és a Centro étterem segítségét a gyerekek ellátásában, a torna lebonyolításában.

 

 

2015. szeptember 16. Zalakerámia ZTE KK

 

Megosztás