Mohácsi Máté és Olasz Ádám 2015 legjobbjai

Hagyományaihoz híven, az elmúlt esztendő legjobbjait díjazta a Zala Megyei Kosárlabda Szövetség.

A jubileumi 25. díjátadón Dr. Villányi Antal a szövetség első embere köszöntötte az egybegyűlteket. Az ünnepségen jelen volt, a Magyar Kosárlabda Szövetség részéről Bodnár Péter főtitkár, aki a magyar kosárlabdasport elmúlt esztendejét értékelte és elmondta, hogy a különböző európai és világjátékok rendezésével a nemzetközi szövetségnél sportszakmai elismerést vívtak ki, ami meghatározhatja Magyarország megítélését is a következő időszakra. Balaicz Zoltán Zalaegerszeg polgármestere beszédében megköszönte a vezetők és az edzők munkáját és fontos, anyagi természetű bejelentésekkel is élt. A zalaegerszegi közgyűlés ebben az évben 70 millió forintra emeli a ZTE KK támogatását, míg a ZTE NKK –ét 10 millió forintra emeli. Emellett ettől az esztendőtől a nagy hagyományokkal rendelkező Göcsej Kupára 1 millió forintot különítettek el a város költségvetésében, hogy a népszerű torna megrendezés ne múljon a finanszírozáson.  

A beszédeket követően átadták a 2015-ös esztendő legjobbjainak járó elismeréseket. A megyei szövetség a „Kosárlabdáért Zala Megyében” díjat a Zala Volán TE két éve nyugdíjba vonult elnökének Bolla Jenőnek adományozta. Az év edzőjének a korábbi kiváló válogatott játékost Gellérné Gulyás Ildikót választották. A legjobb felnőtt női játékos díját Nagy Dóra (ZTE NKK) vehette át, míg a legjobb felnőtt férfi játékosnak Mohácsi Mátét választották (Zalakerámia ZTE KK). A Megyei Bajnokság legjobb játékosa díjjal Verein Ádámot (Lenti TE) jutalmazta a szövetség. A legjobb leány utánpótláskorú kosaras elismerést Kardos Réka (Kanizsai Vadmacskák SE) érdemelte ki, míg a legjobb fiú utánpótláskorú kosarasnak Olasz Ádámot látták a vezetők (Zalakerámia ZTE KK). Az ünnepségen jelen volt a Baranya megyei szövetség képviseletében a Várhalmi Zsolt elnök és Téczeli Tamás titkár, akik a jubileum alkalmából egy kis figyelmességgel köszöntötték a szövetség elnökét, Dr. Villányi Antalt.

A díjátadón jelen volt Stárics Kornél ügyvezető, Dr. Gyimesi Endre a társadalmi elnökség vezetője és Kis Attila technikai vezető is. 

2016.január 22. Zalakerámia ZTE KK

 

Megosztás