Mohácsi Máté megújította szerződését

 

A Zalakerámia ZTE KK 25 éves bedobójának ugyan kétéves szerződése volt, de partner volt a klubvezetés új elképzelésében, hogy a játékosok fizetési struktúrája úgy legyen átalakítva, hogy az jobban tükrözze a pályán nyújtott teljesítményt.

 

Az új prémiumrendszer lényege, hogy alacsonyabb alapbér mellett a játékosok a mérkőzésen nyújtott teljesítményük alapján kapják a bónuszt. Kétségtelen, hogy mindenki szeretne garantált magas összeget keresni, de az előző évek után a ZTE KK számára fontos, hogy a játékosok lássák a felelősségüket a csapat eredményességében. Természetesen kiemelkedő teljesítmény esetén egy játékos magasabb összegre jogosult, mint a garantált bér, tehát az új prémiumrendszer mindenki számára igazságosabb.

 

Mohácsi Máté a tavalyi alapszakaszban nyolcpontos átlagot ért. Áprilisban lett csapatkapitány, miután a ZTE KK elengedte Lekli Józsefet a térdműtétjére. A bedobó ebben az időszakban segített összeszedni a csapatot, miközben a saját teljesítménye is jobb lett. A középszakasz utolsó mérkőzésén, idegenben a MAFC ellen húszpontos győzelemre vezette a ZTE-t. Különösen fontos volt, hogy amikor a magas embereknek fault-problémák miatt le kellett ülniük, a MAFC hiába állt be zónázni, mert Mohácsi Máté egymás után három triplát bedobott. Ezen a mérkőzésen vívtuk ki a play-out pályaelőnyét, amellyel élni is tudtunk.

 

 

 

Megosztás