Most jobb volt a Körmend

A középszakasz legjobban várt hazai bajnokiján az EGIS Körmendet fogadtuk. 

Zalakerámia ZTE KK – EGIS Körmend 85-100 (29-24, 15-32, 21-20, 20-24)
Zalaegerszeg, 2800 néző
Jv: Papp, Kapitány, Tőzsér

Zalakerámia ZTE KK: Kinney 8/6, Govens 26/12, Kerpel­Fronius 9/3, Mohácsi 4, Balmazovic 26/15. Csere: Czinger 2, Velkey 2, Kis R. 2, Olasz 4. Vezetőedző:Bencze Tamás.

EGIS Körmend: Petty 16, Channels 19/6, McKinney 25/18, Dickerson 18/12, Duinker 15/3. Csere: Tóth N., Ferencz 4, Lakosa 3/3. Vezetőedző: Teo Cizmic. 

Zsúfolásig telt a Városi Sportcsarnok az idei negyedik örökrangadóra. A találkozó előtt kiderült, hogy Mohácsi ott lehet a társakkal, míg Pantelic nem vállalta a játékot. Ez a tény nagyban befolyásolta a játékunkat. 

McKinney hármasra Balmazovic és Kerpel-Fronius egy-egy triplával válaszolt, miközben Channels egy duplát szerzett (6-5). Szintén a Körmend légiósa következett két büntetővel, amire Govens egy újabb távolit hintett, majd egy duplával fejelte meg pontjait (11-7). A 3. perc elején Channels szerzett egy távolit, majd mivel Balmazovic odaütött egyenlített büntetőből (11-11). Nagy volt a rohanás! A vendégek kaptak egy sportszerűtlent, amit Balmazovic értékesített. A 4. perc elején Petty egy közelivel egyenlített, majd Kinney egy újabb hármast szerzett. Kihagyott vendég lehetőség után Balmazovic egy távolival növelte az előnyünket (19-13). Balmazovic nagyon élt a pályán a 7. percre már héttel vezettünk (27-14). McKinney hármasára Czinger egy közelivel felelt, majd Kinney szórt egy távolit (29-20). A negyed végén McKinney szerzett még két duplát és ezzel alakult ki a negyed végeredménye (29-24). 

Dickerson és Channels pontjaival egy pontra feljött a Körmend (29-28). A 12. perc elején Govens triplája a legjobbkor jött. Channels duplájára Kinney válaszolt (34-30). A 14. perc elején a remekül játszó Channels kosarával zárkózott a Körmend, majd a ponterősen játszó Balmazovic hármasával vertük vissza a vendégeket (37-32). A vendégek csapatkapitánya a 15. percben szerezte első pontjait, amire az extázisban játszó Balmazovic újabb hármassal válaszolt (40-34). Vendég időkérés után Duinker egy horogdobással, majd McKinney egy hármassal egy pontra csökkentette a Körmend hátrányát. A 17. perc elején egy elrontott támadás után McKinney újabb távolijával már a vendégek vezettek (40-42). Bencze Tamás időt kért. Velkey duplájával egyenlítettünk és egy időre Kinney-t is elvesztettük, aki a jobb bokáját fájdítva hagyta el a parkettet. Kerpel-Fronius remek ziccerével újra vezettünk, majd Duinker egyenlített (44-44). A 19. perc elején McKinney már a harmadik tripláját szerezte, mellyel előnyhöz jutott a Körmend (44-47). ZTE időkérés után újra McKinney volt eredményes, majd Lakosa hármasával már nyolc ponttal vezettek a vendégek (44-52). Az utolsó másodpercekben Duinker zsákolt, majd egy eladott labdából Petty is kosarat szerzett (44-56). A negyed végére teljesen szétesett a játékunk, amiben közrejátszott Kinney kiválása is. 

Govens duplájával kezdtünk a nagyszünet után. A 22. perc elején Kerpel-Froniust kellett lecserélni, aki a vállát fájlalta egy ütközés után. Kis Attila Raul szerzett egy közelit Kinney passzából, majd Mohácsi szerzett fontos kosarat betörésből, ami után Teo Cizmic időt kért. Mohácsi kihagyta a bónusz büntetőjét, amit Kiss Raul szedett vissza és Govens szerzet átadásából ziccert (52-57). Megzavarta vendégeket a védekezésünk és Govens újabb duplájával tovább csökkent a hátrányunk (54-57). A 24. perc elején Mohácsi ellen fújtak sportszerűtlent és Dickerson kettő triplájával lendületbe jött a vendégcsapat (54-63). ZTE időkérés után Dickerson szerzett újabb távolit, majd Duinker pontjaira Govens válaszolt egy közelivel (56-68). A 28. percelején egy vitatható szituációban Mohácsi kipontozódott, aki lefele mehet még egy technikait is kapott. Petty végezte volna el a büntetőket, amikor egy a pályára bedobott tárgyat küldött vissza a feladnak így ő is technikait kapott.  A negyed végén Olasz remekül szállt be a játékba és harcosságának köszönhetően csökkent a hátrányunk (65-76). 

A záró negyed elején Balmazovic köszönt be egy hármassal, majd Channels büntetői után a 32. percben pontos büntetőkkel csökkentette a körmendi előnyt (70-78). Állandósult a tíz pont körüli vendégvezetés. A negyed felénél Govens duplájával, majd hármasával újra tízen belülre kerültünk (78-87). Nagyot harcoltak a fiúk és a 37. percben Balmazovic büntetőjével és Govens közelijével nyolc pontra zárkóztunk (81-89). ÉS ezzel mondhatni el is lőttük a puskaporunkat. A hajrában a Körmendnek minden sikerült, nekünk még a büntetőzés i gondot okozott. A végére elfáradtunk és a vendégek Channels hármasával elérték a 100 pontot is. 

Összességében igazi rangadót láthatott a közönség, ahol a center nélkül játszó hazaiak nagyot küzdöttek a remekül célzó Körmenddel szemben. 

Bencze Tamás: - Gratulálok a Körmendnek, mert megérdemelten nyert. Az viszont látszott, hogy Pantelic nélkül mennyire másként kell védekezni. A körmendi dobóforma ma kiváló volt, de nem mehetek el csapatom dicsérete mellett sem, hogy ebben az összetételben ekkorát harcolt. 

Teo Cizmic: -A találkozó jelentős részét jó volt látni, bizonyos időszakokban viszont nem válaszoltunk jól a ZTE lépéseire. El kell ismerni, hogy Pantelic sérülése a mi malmunkra hajtotta a vizet. Gratulálok a ZTE¬-nek, mert kiválóan dolgozott ma is.

Hatalmas köszönet a közönségünknek, akik végig űzték-hajtották a csapatunkat! A következő fordulóban szabadnaposak leszünk, és az utolsó április 27-i körben Szolnokra utazunk. 

Edzői értékelés: Zaol.hu

Fotó: Bálizs Zsuzsa

2016. április 19. Zalakerámia ZTE KK 

 

Megosztás