Most nem hagytuk magunkat, magabiztosan győztük le a Pécset

Nehéz volt megjósolni, hogy a 6. fordulóból elhalasztott PVSK elleni bajnoki mit hozhat. A vendégek az idei szezonban masszív csapat benyomását keltik és idegenben sem ijednek meg senkitől. Csapatunknak a lábában, kezében és a fejében pedig még élénken élt a vasárnapi Kaposvár elleni lefagyás! Természetesen bíztunk a fiúkban és Bencze Tamásban, hogy megoldják a nem megoldhatatlan feladatot. 

Zalakerámia-ZTE KK - PVSK-PANNONPOWER 94-78 (20-21, 31-22, 25-18, 18-17)
Zalaegerszeg, Városi Sportcsarnok 1300 néző, Jv: Papp P., Farkas G., Minár L. (Fekete L.)

Zalakerámia ZTE KK: Ubilla 23/6, Norfleet 6, Benke 9/3, Szabó Zs. 20/6, Drungilas 18 Csere: Mohácsi 8/6, Kerpel-Fronius 8/6, Czinger 2. edző: Bencze Tamás

PVSK Pannonpower: Nelson 11/3, Supola 5/3, Smith 7, Budimir 25/9, Sejfic 21. Csere: Halász 1, Bíró 8/6, Harazin.

A mérkőzés elején jól kezdtünk és Drungilas és Benke kosaraival 7-2-re elhúztunk. A vendégeknél Sejfic szorgoskodta a pontokat és a negyed felénél már náluk volt az előny (11-13). Bencze Tamás időt kért, de nem tudtuk kizökkenteni a ritmusukból a Pécset. A hajrában már hat ponttal is vezettek (15-21). Az utolsó percben bejöttek a dobásaink és Mohácsi hármasával egy pontra zárkóztunk (20-21). 

A második negyed elején felváltva potyogtak a kosarak. A 13. percben Ubilla vezetésével 7-0-át rohantunk és átvettük a vezetést. Csirke Ferenc időt kért és közben az eredményjelző is lefagyott. Próbáltuk leszakítani ellenfelünket, de Sejfic és Budimir pontjaival újra kiegyenlítettek a baranyaiak (37-37). A negyed végét megnyomták a fiúk és Ubilla fontos pontjaival, valamint Szabó dudaszó pillanatában szerzett hármasával, 51-43-as előnnyel mehettünk szünetre. 

A félidőben az Asus Magyarország és Foramax Computers nyereményjátékán négyen próbálhattak szerencsét a dobójátékunkban. A két továbbjutó dr. Berki Barnabás és Bognár Ferenc, akik majd a Sopron elleni bajnokin játszhatnak az értékes díjainkért. 

Hármas párbajjal kezdődött a harmadik negyed: Ubilla-Budimir-Szabó volt a sorrend. Jó védekezésünknek és pontos támadásainknak köszönhetően tíz pont fölé tornásztuk a különbséget (59-46). Sajnos Drungilas nem csak a pontokat, hanem a személyiket is serényen gyűjtögette, így jöhetett Czinger Zoli, aki előbb egy remek kosárral, majd egy fergeteges blokkal köszönt be. Állandósult a tíz pontfeletti különbség, ami végül a negyed végén 15 lett (76-61). 

A záró felvonás eleje, hasonló forgatókönyv szerint zajlott, mint az előző negyed. Felváltva estek a kosarak, míg a negyed felénél Nelson pontjaival zárkózott a Pécs. A vendégek lendületét időkéréssel törtük meg és Szabó valamint Ubilla kosaraival távol tartottuk ellenfelünket. A vége magabiztos győzelem, ami némileg feledtetni tudta a vasárnapi mérkőzést.

A hajrában nem játszottunk görcsösen és kapkodva, hanem nyugodtan és koncentrálva győztünk le egy kiváló PVSK-t. 

Bencze Tamás: - Nagyon kellett ez a győzelem, amiért megküzdöttek a fiúk. A felépített 10 pont feletti vezetésnél is volt tartásunk és voltak olyan játékosaink, akik a kulcspillanatokban hozták magukat. A találkozón egy pillanatig sem nyugodhattunk meg, végig koncentráltunk és így nyerhettünk. Gratulálok a fiúknak!

Csirke Ferenc: ­ Gratulálok az ellenfélnek, aki a második negyedtől uralta a mérkőzést. Az elején, amikor vezettünk hat ponttal talán azt hittük, meglesz a mérkőzés. Voltak üresjárataink, amiket a hazaiak kihasználtak. Nem dobtunk jól és ZTE is csak kevéssel volt dobószázalékban jobb nálunk. Nekik ez elég volt a győzelemhez.

 

2016. november 24. Zalakerámia ZTE KK

 

Megosztás