Múltidézés- március

Rögtön egy rangadóval indult a hónap: az ősi rivális Körmend csarnokába látogattunk. A találkozó sokáig emlékezetes marad azon szerencséseknek, akik a helyszínen szurkolták végig, a ZTE többek között a nemrég igazolt Stefan Balmazovics  közreműködésével az első három negyedben 12 pontos előnyt szerzett, amit a negyedik játékrészben már csak csökkenteni tudott a Körmend. Bencze Tamás vezetőedző a szurkolókat is dicsérte: „Köszönöm a szurkolóinknak, hogy hatodik emberként voltak velünk a pályán, de le a kalappal a hazai tábor előtt is. Sok csapattal voltam már itt Körmenden, de ilyen hangulatban még nem volt részem.” A Will Smith-rajongó Stefan önfeledten ünnepelt a szurkolókkal, akik hosszasan éltették a fiúkat.

A lényeg az eredményjelzőn – minden másra ott a Mastercard

 

Ha felveszed…

A szurkolók extázisa Körmenden

Jogos a gratuláció: a szerb magasemberek igazán kitettek magukért

A jó széria a Kecskemét ellen, majd Jászberényben is folytatódott, a Sopron azonban ismét mumusnak bizonyult: az SKC az idény során – ezúttal is szoros meccsen - harmadszor is legyőzte csapatunkat. 

 Berényben is kék volt az Isten

 A szurkolók szeretete határtalan

A paksi kirándulás sem sikerült sokkal jobban, ám a Nyíregyháza ellen javított a csapat: 91-67-re győztünk a Nyírségből származó Mohácsi Máté, valamint Darrin Govens vezérletével, így a Szolnok és a Paks mögött 19-7-es mérleggel harmadik helyen zártuk az alapszakaszt, amire a bajnoki szezon óta nem volt példa. 

 A Nyíregyháza ellen mindenki pályára léphetett, Gáll Doma remek triplával zárta le a találkozót

A középszakasz egy Alba elleni TV-s meccsel kezdődött, s Nagypénteken sajnos nem termett babér számunkra Fehérváron. A vereség mellé még egy rossz hír jutott: Fekete Viktor súlyos térdsérülést szenvedett, s hosszú időre kiesett a rotációból. (A fiatal bedobó a hétvégén, a Sopron ellen térhetett vissza a parkettre a Városi Sportcsarnokban, ahol nagy taps fogadta, amikor ismét pályára léphetett.)

 Küzdelmesnek indult, gálameccs lett belőle: simán legyőztük a Paksot

A hónap vége aztán ismét  pozitívan alakult: a Paks ellen igazi gálameccset nyert meg a ZTE, 90-65 arányban. Pantelics úr volt a palánkok alatt – 14 pontja mellé 14 lecsorgó labdát is begyűjtött a szerb magasember, s tanári módon 7 gólpasszt is kiosztott a társaknak. A krónikához hozzátartozik, hogy az ex-egerszegi Tóth Ádám a találkozó 3. percében agyrázkódást szenvedett,  s kórházba szállították. 

Az összeállítást és a fotókat készítette Bálizs Zsuzsa. 

2016. december 22. Zalakerámia ZTE KK 

 

Megosztás