Múltidézés-Augusztus

A hónap első napján kiderült, hogy az elmúlt idényben Kaposváron pattogtató Emmanuel Ubilla lesz csapatunk 3. légiósa. Az amerikai-puerto ricói, 30 éves irányító a somogyiaknál 30 bajnokin átlagban 33 percet töltött a pályán, 17 pontot, 6 lepattanót és 8 gólpasszt átlagolt. Bencze Tamás az előző idény után a következőben is két irányító-hátvédben gondolkozott a választásnál. Leigazolásáról Stárics Kornél ügyvezető így nyilatkozott: “Ubilla személyében sikerült egy olyan játékost igazolnunk, aki a játék minden elemében meghatározó volt az előző szezonban. Már év elején is többször szóba került, hogy esetleg a következő idényben szívesen látnánk sorainkban. Pontátlaga mellett az asszisztjainak száma is átlagon felüli, remélem a ZTE színeiben is minimum ennyiszer fogja kihagyhatatlan helyzetbe hozni társait mérkőzésenként.”

Emmanuel Ubilla a ZTE-ben folytatja pályafutását 

Augusztus 8-án megérkezett a kerethez a B33-as válogatott két tagja, Kerpel-Fronius Balázs és Mohácsi Máté is, majd a következő héten Szabó Zsolttal és Benke Szilárddal lett teljes a keret. A felkészülést a következőképpen tervezte Bencze Tamás vezetőedző: „Az első időszakban a fizikális felkészítésen van a hangsúly, a délelőtti edzések jelentős részét Gáspár László erőnléti edzőnk tartja. Itt még csak a kondíciót fejlesztik. Esténként már én vezénylem a tréningeket, Heinrich Róberttel együtt, heti négyszer, itt természetesen már előkerül a játékszer. Ahogy haladunk előre a felkészülésben, úgy jut egyre nagyobb szerephez délelőttönként is a labda. Szeptemberben már csak heti kétszer erősítünk. A „fél hetes” edzéseken a védekezés kerül a célkeresztbe. Mások lesznek a lényeges elemek a játékunkban, hiszen más a csapatösszetételünk is.”

 Gáspár László erőnléti edzésein nem volt lazsálás

 .. így jól is jött néha a nyújtás

 Esténként már a két tréner vezényelte az edzéseket

 Bencze Tamás a védekezés új elemeit magyarázza

Augusztus utolsó napján sajtótájékoztatót tartottak a ZTE KK a Városháza különtermében. Újabb egy évvel megújította névadó szponzori szerződését a Zalakerámia Zrt. a zalaegerszegi kosárcsapattal, s ezzel a több mint tíz éves kapcsolat újabb fejezete íródott.
A  Zalakerámia Zrt. vezérigazgatója, Dr. Jaramani Rafik reményét fejezte ki, hogy a klub a közeljövőben a nemzetközi kupaporondon is megmutathatja majd magát.
- Az elmúlt szezonban nem csak csapatszinten léptünk előre, hanem a mérkőzéseink látogatottsága terén is, ami megkétszereződött az elmúlt idényhez képest. Szeretnénk kiszolgálni a szurkolóinkat és ismét egy sikeres szezont produkálni - fogalmazott Stárics Kornél ügyvezető.
A szerződés emelt támogatást tartalmaz, ami több az előző évihez képest és egy célprémium zsebet is előirányoztak, amit a sikeres szezont követően kaphat meg a klub.

ZalaKerámia és ZTE KK: újabb egy évre együtt

Az összeállítást és a fotókat Bálizs Zsuzsa készítette. 

2016. december 27. Zalakerámia ZTE KK 

 

Megosztás