Múltidézés-Február

A sikerek hónapja – csapatunk mind a négy bajnoki mérkőzésén győztesen hagyta el a parkettet. Sorrendben a Pécs, a Falco, a Szeged majd a Szolnok hajtott fejet Mohácsiék előtt. A Falco elleni 35 pontos, demoralizáló győzelem hosszú időre emlékezetes marad; csakúgy, mint a bajnoki címvédő tiszapartiak elleni szintén sima győzelem. 

A teltház garantált volt a rangadókon  

 

 Februárban a Torcidának is volt mit ünnepelnie

 

Djordje Pantelicsen nem volt könnyű túljutni

 Padlót fogott a Falco Egerszegen

Érdekesség, hogy mindkét találkozón 84 ponttal a puttonyban küldtük haza az ellenfelet, ám Bencze Tamás fiait dícséri, hogy a vasiaknak csupán 49, míg Pór Péter tanítványainak is csupán 54 pontot engedélyeztek. 

 Gáspár Bogi is boldogan ünnepelhetett Apukájával a Szolnok legyőzése után

Érdekesség, hogy az alapszakaszban mindkétszer legyőztük az Olajt: mindkét alkalommal az edző bánta a következő napon – előbb október 25-én Dragan Alekszics, majd február 25-én Pór Péter távozott a kispadról, utóbbi helyére a válogatott szövetségi kapitánya, Sztojan Ivkovics érkezett.  

 Nem véletlen Bencze Tamás és a kispad öröme: a Szolnok is kapitulált Egerszegen

Csapatunk bejutott a hónap közepén Budapesten megrendezésre kerülő Magyar Kupa nyolcas döntőjébe is,  ám a sűrű menetrendnek következtében – két és fél nappal korábban még Szegeden játszottunk bajnokit - a Sopron elleni találkozón vereséget szenvedett.  

 Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg Megyei Jogú Város polgármestere új mezben szurkolhat a ZTE sikereiért 

Az átigazolási időszak végén, február 24-én sikerült pótolni a hosszú ideig sérüléssel bajlódó Ante Krapicot. Stefan Balmazovics érkezésével ismét négyre bővült a bevethető légiósok száma. A 27 éves, 202 centis szerb játékos a szerb első ligás Mladost Zemun csapatától érkezett a kék-fehérekhez. Korábbi csapatában 17 pontot, 5.1 lepattanót és 1.3 gólpasszt átlagolt.

Stefan Balmazovics február végén igazolt Egerszegre 

Az összeállítást és fotókat Bálizs Zsuzsa készítette.

2016. december 21. Zalakerámia ZTE KK 

 

Megosztás