Múltidézés-Július

Az egyik leginkább várt kérdésre már a hónap elején választ kaphattak a szurkolók: a Franciaországból, a B33-tornáról hazatérő Mohácsi Máté aláírta 2+1 évre szóló szerződését a ZTE-vel. A zalaiak csapatkapitányára alapemberként számított Bencze Tamás, legtöbbször ő kezdett négyes poszton az egerszegieknél. Döntésével kapcsolatban így fogalmazott: “Szeretett volna a ZTE mindenképpen hosszútávú szerződést kötni a magyar játékosokkal, és én is hajlottam egy több évre szóló együttműködésre. A kosárlabda világában ritka az ilyen hosszabb távú kontraktus, de azt gondolom, sem a ZTE, sem én nem árulunk már zsákbamacskát egymásnak. Örülök, hogy biztos pont lesz az életemben a kék-fehér csapat, mivel jól érzem magam Zalaegerszegen. Kaptam persze ajánlatokat más csapatoktól is, többen is próbáltak átcsábítani. Az élmezőnyben szerettem volna mindenképpen maradni, így bár meghallgattam a többi klubot, nem volt kérdés, hogy eligazoljak-e innen. Mindig is a ZTE volt a prioritás, abszolút korrekt ajánlatot kaptam a vezetőségtől, amit el is fogadtam.” 

 Mohácsi Máté: „Örülök, hogy biztos pont lesz az életemben a kék-fehér csapat, mivel jól érzem magam Zalaegerszegen.”

Csapatkapitányunk hozzátette azt is, Bencze Tamás személye nagyban hozzájárult a döntéséhez. “Jelezte év végén, hogy szeretné, ha hosszabb távra is a ZTE-nél maradnék. Nekem ez nagyon jó támpont volt, nagyon szívesen dolgozom vele együtt a továbbiakban is. Ezért sem szerettem volna máshova menni, hiszen az ő elégedettsége igencsak sokat jelentett a döntésemben.”

 Bencze Tamás az év utolsó mérkőzésén köszöni meg Mohácsi Máté egész szezonbeli teljesítményét 

A hónap közepén vezetőedzőnk így nyilatkozott a csapatösszetétellel kapcsolatban: “Kerpel-Fronius Balázs, Benke Szilárd és Mohácsi Máté is olyan játékos, akit szeretnénk több évre biztosan nálunk tudni; Szabó Zsolt pedig szintén meghatározó emberünk lesz. Nekik sem rossz, ha kiszámíthatóan látják a jövőjüket, ráadásul a tavalyi év is megmutatta, hogy nem mindegy, milyenek a magyarjaink. Kemény munkával, tehetséggel a hazai játékosok képesek remek teljesítményt nyújtani, ha lehetőséget kapnak. Ez a magyar kosárlabdának is jó, és bár mi nem tudunk öt légióst foglalkoztatni, remélem így is egy jó kémiájú, sikeres csapatot tudunk összehozni. A klubnak is jó ez, hiszen egy olyan struktúra alapjait lehet lerakni, amiben biztosítottnak, tervezhetőbbnek látja a jövőt. Olyan játékosokat hoztunk, akik reményeim szerint a közönség szimpátiáját is elnyerik.”

 Szabó Zsolt....

 ....és Benke Szilárd is hamar népszerű lett a szurkolók körében

Július 20-ra kiderült, hogy litván centert nézett ki a szakmai stáb, s a mindenki által várt döntés – visszatérhet-e a közönségkedvenc, alapszakasz-MVP Darrin Govens? – a center érkezésétől is függ. 

Július 23-án aztán fény derült a center személyére: a Zalakerámia ZTE KK szakmai stábja leigazolta ötös posztra a litván Adomas Drungilast. A 26 éves, 205 cm magas center hazája bajnokságában kezdte pályafutását. Először három másodosztályú csapatban játszott, majd 2012-ben az első ligában, a Lietkabelis Panevezys csapatában mutatkozott be. 2013/2014-ben Svájcban pattogtatott, majd az elmúlt szezont a szomszédos Ausztriában töltötte a Redwell Gunners Oberwart csapatánál. A klub a tavalyi év sikeremberének, Darrin Govensnek is konkrét ajánlatot küldött.

 A ’90-es évek után újabb litván Egerszegen: Adomas Drungilas a ZTE új centere

Govens ügye ekkor már többször is fordulatot vett. Biztosnak hitt olasz másodosztályú ajánlatot utasított vissza (Chieti), majd összehozták az Albával is. 

Július 25-én egyéni képzéssel kezdte meg a felkészülést a 2016/2017-es szezonra a Zalakerámia ZTE KK együttese. Az első edzésen hétfőn délelőtt 12 játékos vett részt, akiknek a zöme a közvetlen utánpótláshoz tartozik. A felnőtt csapatból három embernek volt kötelező ez a hét, Czinger Zoltánnak, Velkey Jánosnak és Gáll Dominiknek. Az edzéseken a felnőtt csapat tagjai mellett alsóbb korosztályokból, 13 éves kortól egészen 17 éves korig voltak fiatalok, akiket edzőik választottak ki erre a lehetőségre.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Edzésben a fiatalok

Július 26-án véglegessé vált, hogy többhetes tárgyalássorozat után Darrin Govens nem fogadta el a ZTE ajánlatát. 

A klubvezetés azonnal új játékos után nézett irányító-hátvéd poszton, s néhány napon belül meg is találta az ideális jelöltet. 

Az összeállítást és a fotókat Bálizs Zsuzsa készítette. 

2016. december 26. Zalakerámia ZTE KK 

Megosztás