Múltidézés-Június

A bajnoki szezon végeztével a magyar játékosok továbbra is edzésben maradtak, a vezetőség pedig gőzerővel az új szerződések megkötésén dolgozott. A koncepció az volt, hogy először a magyar mag alakuljon ki. A májusi szerződőket Czinger Zoltán, majd Gáll Dominik követte; június 17-én pedig az első légiós személyére is fény derült: a korábban Körmenden már pattogtató Devon Moore-ra esett a választás. A 26 éves, 193 cm magas, 1-2-es poszton bevethető amerikai nem volt ismeretlen a honi közönség előtt, mivel 2013/2014-es szezonban az MTE csapatában már játszott a magyar első osztályban.  Az amerikai játékos ősszel próbajátékra érkezett Zalaegerszegre és szeptember 1-15-e között bizonyíthatott a vezetőknek és a szakmai stábnak.

 Devon Moore (labdával) Németországból érkezett Zalába

Djordje Pantelics után a tavalyi csapat irányítója, a remek szezont futó James Kinney is meghozta döntését: a Szolnoki Olaj ajánlatát fogadta el. “Elhagyni a ZTE-t tényleg nagyon nehéz volt, hiányozni fognak a csapat szenvedélyes szurkolói és a város is – fogalmazott  James Kinney. Végül azért a Szolnok ajánlatát fogadtam el, mert úgy éreztem, hogy ez a megfelelő következő lépcsőfok a karrieremben. Különösen nagy szerepet játszott a döntésemben az, hogy a nemzetközi kupaporondon is pályára léphetek az Olaj színeiben, a másik tényező pedig a Sztojan Ivkoviccsal való jó kapcsolatom volt.”

 

James Kinney mindig szívesen gondol vissza Zalaegerszegre

Bencze Tamás vezetőedző röviden így értékelte a szezont és saját munkáját: “Azt hiszem, hogy a vezetőség, a szurkolók, a közvélemény és az én előzetes várakozásaimat is felülmúlta a csapat teljesítménye. Egy edzőt mindig az eredményei igazolnak. Ha az elvégzett munka látszik a csapaton, akkor elégedett vagyok. Van hova fejlődni mindig, és fontos, hogy egy tréner mindig tisztában legyen a hibáival.”

 Bencze Tamás várakozásait is felülmúlták a 2015/16-os szezon sikerei: a csapat magasra tette a mércét

A hónap utolsó napján derült ki, hogy a nagykőrösi származású irányító, Velkey János is aláírt a ZTE-hez, hogy ősszel negyedik szezonját kezdje meg kék-fehér színekben. 

Az összeállítást és a fotókat Bálizs Zsuzsa készítette. 

2016, december. 25. Zalakerámia ZTE KK 

Megosztás