Nagy csatában a MAFC győzött

Zalakerámia ZTE KK – MAFC 87-92 (28-28, 24-23, 19-21, 16-20)
Zalaegerszeg, JV: Farkas, Söjtöri, Prasch

 

Zalakerámia ZTE KK: Kinney 19/6, Govens 15/3, Mohácsi 16/3, Krapic 5/3, Velkey 10, csere: Kerpel –Fonius 12/3, Czinger 10, Fekete- Edző: Bencze Tamás

 

MAFC: Smith 23/3, Misek 13/9, Kovács 8, Siladji 16/6, Sihota 13/9, csere: Lakits 2, Mócsán 10/6, Debreceni 5, Tursics 2, Edző: Stefan Timbus 
 

 

Nehéz mérkőzésre számított Bencze Tamás és ezt csak erősítette meg az a tény, hogy Pantelic csak a kispadon foglalt helyet és nem melegített be a társaival. A vendégeknél ott volt a ZTE egykori játékosa Kovács Ádám. 

 

Mohácsi hármassal köszönt be az első perc végén és a gyors indulásoknak köszönhetően hamar elléptünk a fővárosiaktól. A negyed felénél 16-11-re vezettünk. Hullámzott a mérkőzés.  A MAFC felzárkózott, mi elhúztunk. A 9. percre 28-20-nál senki sem gondolta volna, hogy nem előnnyel fordulunk a második negyedre. Pedig így lett, mert a vendégek egy duplát és két távolit szereztek és kiegyenlítettek (28-28). 

 

A második negyedet a fővárosiak kezdték kosárral, amire Krapic válaszolt (30-30). Pontatlanul játszott mindkét csapat. A 13. percben Bencze Tamás pályára küldte a három személyivel játszó Kinney-t, aki rögtön az első támadásunkból egy hármast varázsolt a gyűrűbe. Megjött a harci kedve a fiúknak és előbb Govens büntetőzött pontosan, majd egy remek védekezésből Mohácsi robogott a gyűrű felé és szerzett 2+1-es kombinációban pontokat (38-30). Nem tartott sokáig a lendület, mert a MAFC kinti dobásai rendre sültek és egyre jobban felzárkóztak. Czinger egymaga tartotta a csapatot, olykor magát is meghazudtoló, remek kosarakat szerezve. Négy perc alatt 10 pontot termelt és nem érdemtelenül zúgott a csarnokban a „Czingi- Czingi rigmus”. A negyed vége szoros lett ismét és Smith kosarával mindössze egy pontra csökkent az előnyünk a félidőre (52-51). 

 

A szünetben régi hagyományt felelevenítve Zalakerámia dobóversenyt hirdettünk, ahol hat szerencsés fiatal négy fiú s két lány büntetőpárbajban küzdhetett egy ZTE ajándékcsomagért. A győztes végül Tóth Benedek lett.  

 

 

A harmadik negyed nagy küzdelmet, de sok hibát is hozott. A 24. percre kiegyenlítet a MAFC (58-58). Velkey duplájával újra nálunk volt az előny. Smith labdavezetési hibáját kihasználva Mohácsi lépett meg és ziccerezett pontosan, majd a plusz egyet is bedobta (63-58). Smith szerzett gyorsan egy kosarat, majd egy elrontott támadás után Kovács Ádám ellen szabálytalankodtunk, aki két büntetőjével egy pontra hozta fel csapatát (63-62). A 26. percben egy remek védekezés végén Velkey kakaskodott a két fejjel nagyobb Siladjival. A támadásunk végén Velkey szerzett remek kosarat (67-62). A 27. percre Smith és Debreceni büntetőivel két pontra zárkóztak a fővárosiak (67-65). Velkey és Kinney kosarai kelletek, hogy újra meglépjünk egy kicsit (71-65). A negyed utolsó percében Smith szerzett fontos pontokat csapatának, majd a sípszó előtt egy gólpasszal szolgálta ki társát és így egy ponttal, de a fővárosiak fordulhattak előnnyel a záró negyedre (71-72). 

 

A negyedik negyedet a MAFC kezdte és Smith betörései ellen nem volt ellenszerünk (71-74). Nem igazán találtuk a ritmust a játékrész elején.  A 32. percben Kerpel –Fronius hármasa visszahozta a csapatot, de a vendégeknél Mócsán szerzett újabb pontot. Majd Mohácsi ziccerére egy hármassal válaszolt (77-81). Kinney újra közel dobta csapatunkat. Nem igazán mentek a távoli dobások és a védekezésünk is akadozott. A 34. percben Kinney lőtt távolról eredményesen mire Stefan Timbus időt kért (82-81). Öt perc volt vissza amikor Lakits büntetőzött pontosan. Bencze Tamás is időt kért. Smith büntetőzhetett egy sportszerűtlen hiba miatt (82-85). A 37. percben Misek hármasával egyre távolodott a MAFC (82-88). Szinte semmi sem ment be ebben az időszakban. Czinger szerelte Siladjit és az ellentámadásból Govens volt eredményes (84-88). Újabb labdaszerzés és egy sportszerűtlen hiba Kinney-vel szemben. Egy büntetővel közelebb (85-88). A bónusztámadásból nem sikerült pontot szereznünk, csak egy lepattanó után a labdát. egy perc volt hátra, amikor Govens gabalyodott bele a dobásába ráadásul faultolt is. Siladji csak egyet értékesítet 85-89. Kinney egy szerencsés kosárral kettőre hozza fel övéit. Smith kevert, forgolódott és elvesztette a labdát. Kinney szerezte meg a labdát, de nem tudta begyömöszölni kétszeri próbálkozásra sem a gyűrűbe a bőrgolyót. 10 másodperccel a vége előtt eladtuk a labdát és Krapic odaütött. Smith mindkét büntetőjét bedobta (87-91). Hazai időkérés után Kerpel- Fronius hármasa lejött Smith pedig újra büntetőzhetett. egy bent és ezzel eldőlt a találkozó (87-92). 

 

Egy végig kiélezett, fordulatos mérkőzést vívtunk a MAFC ellen. Kiderült, hogy Pantelic kiválásával a védekezésünk is megbomlott. Nem tudtuk azt a hőfokot hozni, mint a Fehérvár ellen. Pontatlanok voltunk és ez okozta a vereségünket. Keseregni nincsen idő, vasárnap a Kaposvárt látjuk vendégül 19 órától. 

Edzői nyilatkozatok:

 

2015. október 7. Zalakerámia ZTE KK

Megosztás