Nagyon küzdöttek a kicsi játékosok

Lassan hagyományosnak nevezhetjük decemberben rendezett, kosárlabda tornánkat, melyet a legalsó, országos versenyen induló korosztálynál is fiatalabb játékosaink számára rendezünk.  

Harmadik alkalommal került megrendezésre a Mindszenty Kosárlabda Kupa, melyen ebben az évben kilencéves játékosaink mérték össze tudásukat. Természetesen könnyített szabályokkal: a rövidített, tíz perces mérkőzéseken háromfős csapatok játszottak annak érdekében, hogy jobban át tudják látni a pályát, továbbá a három és nyolc másodperces szabály és a visszajátszás szabálya nem volt érvényben. Ezen kívül a lépéshibák megítélésében is engedékenyebb volt a játékvezető.

A játékosok teljes odaadással küzdöttek, a nagy számban jelen lévő szülők pedig lelkesen és sportszerűen buzdították őket, nagy tapssal jutalmazva a szép megmozdulásokat. A verseny így barátságos, kitűnő hangulatban zajlott le, amit csak tovább fokozódott az eredményhirdetés után. Egy játékos sem távozott üres kézzel, ajándék nélkül. Az első három helyezett csapat kupákat és érmeket vehetett át a torna főrendezőjétől, Halász Gergőtől, a többiek, a Mikulás napra is tekintettel, édességgel vigasztalódtak.

Ami a végeredményt illeti, a Landorhegyi iskola három csapata az első, harmadik és ötödik helyet szerezte meg, a Mindszenty iskola két csapata a második és negyedik, míg az Eötvös iskola csapata a hatodik helyen végzett.

2016. december. 13. Zalakerámia ZTE KK

Megosztás