"Nagyon nehéz lesz, de nem lehetetlen"

Szerdán elkezdődik a bajnokság utolsó szakasza, azaz a klasszikus rájátszás. A négy páros csatából egyértelműen a ZTE-Körmend negyeddöntő ígérkezik a legizgalmasabbnak. Az idei egymás elleni mérlegünk jobb, de a pályaelőny a vasiaknál van. Bencze Tamás vezetőedzőtől először a középszakasz értékelését kértük:

-Rosszul sikerült kezdés után (Alba Fehérvár) a csapat összeszedte magát és egy jó folytatást tudtunk produkálni, amit a végén elrontottunk. Ennek nyílván a sérülések befolyásolói voltak. Felemás érzéseim vannak, mert lehetett volna a lehetőségekhez mérten sokkal jobb is. Itt gondolok Pantelic és Mohácsi sérülésére, Gáspár, valamint Fekete kiválására. Három meccset játszottunk a centerünk nélkül és ha csak egyszer is nyerünk, akkor máshol végzünk a középszakasz végén. Nem lehetek elégedetlen a srácokkal, mert mindent megtettek a sikerért, de nem volt esélyünk. Az hogy ötödikek lettünk és elvesztettük a pályaelőnyt, ennek nem örülök, de nem is bánkódok rajta, hiszen ezen már változtatni nem tudunk. Szeretnénk bejutni a Körmend ellen az elődöntőbe, ami nagyon nehéz lesz, de nem lehetetlen.
 
Presztízs csatává avanzsált az idei szezonban a Körmend –ZTE, talán úgy mint anno az emlékezetes korábbi bajnoki döntőben.

-Akkor mint játékos éltem meg azokat a meccseket. Közel olyan hangulat volt a mostani körmendi és hazai bajnokikon, mint az akkori bajnoki döntőkön. Most edzőként vagyok itt és hasonló izgalommal várom a mérkőzéseket. Bízom abban, hogy egyszer tudunk majd Körmenden nyerni, a hazaiakat pedig hozzuk. Jó csapatuk van, hasonló stílust képviselnek mint mi, amellett, hogy valamelyest hasonló szerkezetű a két csapat. Szoros meccseket játszottunk. A külső dobások hatékonysága határozta meg a végkimeneteleket és a sérülések alakulása.

Ha már a sérülteknél tartunk, hogy vannak a maródiak?

 -Balmazovic biztosan tud majd játszani. A kihagyás fizikálisan természetesen visszavetette kicsit, de biztos vagyok benne, hogy tud majd nekünk segíteni. Mohácsi egyre jobb formában van és egyre kevésbé érzi a kezét és a derekát. Kerpi is rendben van, lassan a múlté a vállsérülése. Pantelic szinte 100%-os és a Kinney is. Bízom benne, hogy mindenki tudja hozni a maximumot és meglepetést okozunk majd Körmenden.

Az első negyeddöntő találkozót a Földházi Tamás, Benczur Tamás, Söjtöry Tamás (Hartyáni Zsolt) bírói hármas dirigálja majd!

 Zárásként a legutóbbi Körmend elleni hazai találkozón történt rendbontásokra is reflektálnunk kell. A rendőrség bekérte a találkozó felvételeit és közösen elemezte a látottakat. Ezt követően a klub a következő határozatot hozta:
 
-Két zalaegerszegi és három körmendi szurkoló lett 1 évre kitiltva a zalaegerszegi rendezvények látogatásától. A két zalaegerszegi közül egyenlőre csak az egyik személyazonossága ismert. A mai napon postára lettek adva a határozatok, amit a héten kézhez is kapnak az érintettek és életbe lép az eltiltás- –tájékoztatott Stárics Kornél ügyvezető.
 
Reméljük a folytatásban nem kell hasonló eszközöket alkalmazni majd a magukról megfeledkező szurkolókkal szemben.


 

Fotók: Bálizs Zsuzsa

2016. május 3. Zalakerámia ZTE KK

 

Megosztás