Nagyot küzdöttünk, de nem nyerhettünk

Szolnoki Olaj KK – Zalakerámia ZTE KK 77-72 (18-21, 21-21, 22-12, 16-19)
Szolnok, Tiszaligeti Sportcsarnok, 500 néző
Jv: Papp Péter, Szabó Gergő, Praksch Péter (Hartyáni Zsolt)

Szolnoki Olaj KK: Burell 9/3, Vojvoda 14, Vrbanc 14/9, Milosevic 9/3, Keller 17/3, csere: Borisov -, Kovács 2, Jones 12/3, edző: Stojan Ivkovic

Zalakerámia ZTE KK: Kinney 11/3, Govens 24/6, Kerpel-Fronius 8/3, Mohácsi 10/3, Pantelic 14/9, csere: Velkey 3/3, Czinger -, Kis 2, Olasz -, edző: Bencze Tamás 

Az előzetes híreknek megfelelően Balmazovic térdsérülése nem jött rendbe, így kimaradt a keretből, míg a másik oldalon Ivkovic keretéből Wittmann hiányzott. 

Jobban kezdett a Szolnok. A 2. perc elején Keller duplájával 9-2-re vezettek a hazaiak. Pantelic hármasa adott lendületet a fiúknak. Govens duplája és Kinney hármasa már ZTE vezetést eredményezett (9-10). A negyed második felére sem hagyott alább a lendületünk és Mohácsi hármasával már négy ponttal vezettünk (11-15). A 7. perc derekán Jones és Pantelic váltott távolt, majd Kerpi növelte hatpontosra az előnyünk egy közelivel (14-20). Az utolsó percben Keller és Burell pontjaival zárkózott az Olaj (18-20). 

A második negyed elejét megnyomták a fiúk és egy 9-0-s rohammal nyolc pontos előnyt szereztünk (21-29). A Szolnok próbált zárkózni, de remekül tartottuk magunkat. A negyed felénél Kinney gyönyörűen lépett be a büntetőterületre és pontosan ziccerezett. Felváltva potyogtak a kosarak. Bencze Tamás sokat cserélt és így Kis és Olasz is korán pályára léphetett. A negyed felénél Vojvoda büntetőivel és Vrbanc hármasával egy pontra zárkózott a Szolnok (32-33). Kerpi remek keresztbefutásból került helyzetbe és szerzett fontos kosarat. A 17. perc elején Jones középtávolijára Govens hintett egy hármast válaszként (34-38). A 18. perc derekán Jones közelijével ismét egy pontra zárkózott a hazai csapat. A ZTE időt kért, miközben Vojvoda kapott technikait reklamálásért. Az időkérés után Govens dobta be a büntetőt, de sajnos a bónusztámadásból nem sikerült kosarat szereznünk. Govens labdát lopott és Kinney ellen szabálytalankodtak ziccer közben, de az amerikai mindkettőt kihagyta. A hajrában Milosevic büntetőkkel egyenlített, de az utolsó dobásból Govens szerzett vezetést a csapatunknak (39-41). 

A nagyszünet után Govens kezdte meg a pontgyártást (39-43). A 22. perc elejére Burell hármasával és Keller duplájával visszavette a vezetést a Szolnok (46-45). Keller pontjaival, három ponttal meglépett a hazai csapat (50-47). Sok volt ebben az időszakban a fault és pontatlanul játszottunk. Vojvoda ejtésével a 25. percre ötpontosra duzzadt a Szolnok előnye. Több mint két perc góltalanság után Govens szerzett egy ziccert, majd Milosevic válaszánál Bencze Tamás időt kért (54-49).  A 28. percre Vojvoda büntetőivel hat ponttal meglépett azt Olaj (56-50). A hajrában Pantelic kapott egy technikait és Bencze Tamás azonnal lecserélte. Govens hármasával zárkóztunk, de Keller egy duplával és Jones büntetőivel visszaállt a hatpontos különbség (59-53). A negyed végén Kovács kettesével nyolcra nőtt a hazai előny (61-53). 

Rosszul kezdődött a záró negyed, mert egy elrontott támadás után a visszafutó Kinney ütött oda Kovácsnak, majd a sporik reklamálásnak vélték az amerikai gesztusait és egy technikait is adtak neki, így kipontozódott. Ezzel nehéz helyzetbe kerültünk. Vrbanc büntetőjével és Burell duplájával tíz pont fölé nőtt a hazai előny. Milosevic hármasával pedig tovább nőtt a hátrányunk (67-53). Ez a lökés hiányzott a hazaiaknak és láthatóan felszabadultabban és pontosabban támadtak. Két perc alatt 17 pontos előnyt szereztek (70-53). Bencze Tamás természetesen időt kért. A 33. perc elején Govens törte meg a kosárcsendet, majd Mohácsi is szerzett egy ziccert (70-57). Könnyelművé vált a hazaiak játéka és ezt a fiúk próbálták kihasználni. Pantelic előbb egy büntetőt szerzett, majd egy remek dobócsel után látványosat zsákolt (70-60). Ivkovic is időt kért. A rövid pihenő után egy remek védekezést követően Pantelic hintett egy távolit. Vojvoda büntetőivel realizálta az eredményt a Szolnok (72-63). Nagyon akartak a fiúk, hiszen érezték, hogy meglehet fogni a Szolnokot. Govens büntetőivel araszoltunk (72-65). Két perccel a vége előtt Kerpel-Fronius hármasával lőtávolon belülre zárkóztunk (72-69). Az ellentámadásból Jones szerzett egy duplát és a faultolásáért járó büntetőt is értékesítette. Az utolsó perc elején Mohácsi szerzett egy duplát faulttal együtt és büntetőjével újra háromra zárkóztunk (75-72). A végére Kinney után Mohácsi is kipontozódott. Jones egy büntetőt értékesített csak és Bencze Tamás időt kért (76-72).  24 másodperc volt hátra, amikor Govens triplája kiperdült, Velkey pedig a lepattanózásnál szabálytalankodott. Vojvoda egyik büntetőjét bedobta, majd a hazaiak a lepattanót is megszerezve megnyerték a mérkőzést (77-72). 

Minden tisztelet a játékosoké, hiszen Kinney kipontozódás után, 17 pontos hazai vezetés után sem adták fel és végig nyílttá tudták tenni a találkozót. Ezzel a tűzzel és hozzáállással az ősi rivális Körmend ellen is lehetőségünk lehet a négybe kerülésre. 

A másik mai mérkőzésen: TLI-Alba Fehérvár- EGIS Körmend 88-78. 

Szép volt fiúk!

2016. április 27. Zalakerámia ZTE KK

 

Megosztás