Nagyüzem volt az utánpótlás bajnokságokban

U 11 kenguru, A csoport, 1. forduló, Körmend: 

Zalakerámia ZTE KK/A – Körmendi Törpördögök 85-54  (15-9,  34-26, 14-12,  22-7)
Zalakerámia ZTE KK/A: Bencze G. 47, Fábián K. 11, Szak 11, Dörnyei 6, Németh 4.  Csere: Szilasi 2, Sinka 2, Andrasek 1,  Ouldamar A. 1, Spilák, Adrovicz M. Vezetőedző: Ambrusné Bacsárdi Szilvia. 

KWBC Körmend – Zalakerámia ZTE KK/A  19-74 (4-14, 7-23, 2-15, 6-22) 
Zalakerámia ZTE KK/A: Szak 13, Ouldamar A. 12, Andrasek 12, Fábián K. 8, Tóth H. 7.  Csere: Bencze G. 6, Németh 6, Dörnyei 4, Szilasi 3, Németh 1, Gálos 1, Sinka 1. Vezetőedző: Ambrusné Bacsárdi Szilvia. 

Ambrusné Bacsárdi Szilvia értékelése: - Örülök, hogy továbbra is a régió legjobbjai vagyunk, kifejezetten öröm, hogy azok a játékosok, akik tavaly még nem voltak vezéregyeniségei a bajnokságnak, idén fel tudtak nőni a feladathoz. Az első negyedben jól el tudták kezdeni a mérkőzést, a második negyedben a fiatalabb korosztályunkból a legtöbben életük első hivatalos meccsét vívták. A kezdeti megilletődöttség ellenére nagyon ügyesen helyt álltak. Mindenképpen ki kell emelnünk Bencze Gergő kimagasló 47 pontos teljesítményét, de kifejezetten örülök, Fábián Konrád, és Szak Titusz, Németh Noel pontokban is erős teljesítménynek. Valamint büszke vagyok, hogy születtek jó teljesítmények a fiatalabbak között is (Dörnyei Dorián, Ouldamar Adrián, Andrasek Botond, Tóth Tas személyében). Nagyon sok mindenben kell még fejlődnünk, de örülök, hogy jó egy-egyezéseket sikerült értékesítenünk kifejezetten gyors játékot tudtunk játszani. Védekezésben nem volt fejetlenség a pályán, bár az egy-egy elleni védekezésünket sokat kell még csiszolnunk.

U 11 kenguru, D csoport, 1. forduló Zalaegerszeg:
Zalakrámia ZTE KK/B – Zalaegerszegi KTE 105 – 25 (30-5, 25-13,30-4, 20-3)
Zalakerámia ZTE KK/B:  Nemesi 16, Jokhel 26, Nagy A. 15, Jónás 3, Korcsmár. Csere: Bencze L. 23, Jugovits 2, Csurgai-Kiss 5, Balogh 12, Bedő 2, Varga B. Tóth D. 1. Vezetőedző: Halász Gergely. 

Halász Gergely értékelése: - A klub legfiatalabb korosztályaként léptünk pályára a Kenguru-bajnokságban első éves kenguruként. A gyerekek életük első hivatalos mérkőzését játszották közel telt ház előtt . A nagy izgalom meg is látszott a mérkőzés elején. A meghatározó játékosok szép lassan lendítették át a csapatot a holtponton. Ami  az egész mérkőzésen megfigyelhető volt,  hogy viszonylag gyorsan tudtunk váltani védekezésből támadásba és a gyerekek nagyon szépen szolgálták ki egymást gyors passzokkal,  amiből sok indítás gólt tudtunk dobni. A félidei büntetőkkel nem vagyok elégedett, tudunk mi ennél sokkal jobban és pontosabban dobni a vonalról. Küzdeni tudásból viszont jelesre vizsgázott mindenki. 

Zalakerámia ZTE KK/B -  Kanizsa KK  94-31 (23-10, 24-10, 26-11, 21-0)
Zalakerámia ZTE KK/B: Bencze L. 40, Jugovics 4, Csurgai-Kiss 1, Balogh 1, Bedő. Csere Nemesi 18, Jokhel 11, Nagy A. 3, Jónás 6, Korcsmár 6, Varga B. 3, Tóth D. 1.  Vezetőedző: Halász Gergely. 

Halász Gergely értékelése: - Mindössze tíz perccel az előző mérkőzésünk után ismét pályára kellett lépnünk, ami meglátszott a találkozó elején. A fáradtságunk ellenére sikerült - az előző mérkőzéshez hasonlóan – sok indításgólt dobni. Harcosak voltunk végig és a meghatározó játékosok ismét megmutatták karakterüket. A félidei büntető dobás pedig jobb volt,  mint az előző mérkőzésen .Mindkét meccsen minden játékos pályára tudott lépni és külön öröm, hogy mindenki szerzett pontot. A két győzelmünkkel feljebb léptünk egy csoporttal, ahol már nehezebb ellenfelek várnak ránk a következő fordulóban. Még nagyon az út elején járunk, sok munka vár ránk, de kezdésnek ez nem volt rossz. Sőt! 

U14 serdülő, alapszakasz, alsóház, 2. forduló. Pécs:
Zalakerámia ZTE KK/A – PVSK NKA/A  85-49 (21-7, 11-17, 24-18, 29-7)
Zalakerámia ZTE K/A: Péter L. 12, Kovács D. 8, Kámán 11, Hunyadi, Németh G. 19.  Csere: Márton 4, Szabó 13, Horváth P. 10, Horváth L., Török 6, Horváth B. 2, Boda. Vezetőedző: Kovács László. 

NKA Pécs 14/B – Zalakerámia ZTE KK/A  64-59 (15-16, 14-19, 19-12, 16-12)
Zalakerámia ZTE KK/A: Péter L. 4, Kovács D. 4, Kámán 10, Hunyadi 2, Németh 12. Csere: Márton 6, Szabó 9, Horváth P., Horváth L. 2, Török 10, 
Horváth B., Boda. Vezetőedző: Kovács László. 

Kovács László értékelése: - Mindkét mérkőzés sok tekintetben hasonló mederben zajlott. Csapatszinten közepesen végrehajtott védekezésből gyakori egyéni védőhibákból kaptuk a kosarakat. A lepattanócsatát mindkét mérkőzésen megnyertük (61-48, ill. 50-36), ezen belül támadólepattanót is többet szedtünk. Ennek megfelelően a második esélyből szerezett pontokban is előnyünk volt. A védőlepattanókat azonban csak az első mérkőzésen tudtuk gyors indításokra használni. A közeli dobásokat az első mérkőzés negyedik negyede kivételével nagyon rossz százalékkal dobtuk. A PVSK ebben partnerünk volt, az NKA Pécs azonban 15%-kal jobb dobáspontosságával ellensúlyozta a lepattanók terén szerzett hátrányát. Felállt védelem ellen statikusan játszottunk, kevés mozgással, kevés átadással, ötlettelenül. Annak ellenére, hogy edzésen ezen a téren is jelentős fejlődés volt látható az utóbbi hetekben. Jobb koncentráltsággal és helyzetkihasználással mindkét mérkőzést viszonylag könnyen megnyerhettük volna. Különösen az elvesztett mérkőzésért kár, mert lehet, hogy hiányozni fog az országos főtáblára jutásért folyó küzdelemben.

U18 junior, alapszakasz, főtábla, 4. forduló, Budapest:

Bp. Honvéd SE/B – Zalakerámia ZTE KK 65-57 (7-10, 22-17, 20-20, 16-10)
Zalakerámia ZTE KK: Ruzsics 2, Tóth Á., Hosszú 11/3, Kovács Á. 13/6,  Jordán 21/12. Csere: Szalai 2, Tóth L. 5/3, Tóth M., Völgyi,  Szalai Zs. 3/3. Vezetőedző: Bodrogi Csaba. 

Bodrogi Csaba értékelése: - Erre a mérkőzésre négy meghatározó játékosunk nélkül álltunk ki az akadémia B-csapata ellen. Ezúttal azoknak a játékosoknak kellett átvenniük a vezérszerepet, akik eddig korlátozott, vagy annál is kevesebb lehetőséghez jutottak. A mérkőzésen végig kiélezetten alakult az eredmény, tulajdonképpen a hajrában a magunk javára fordíthattuk volna az eredményt. Sajnos ekkor a döntéseinknél nagyobb volt az akarat és talán a szerencse sem volt velünk. A hozzáállással maximálisan meg voltam elégedve, s amennyire tartottam a védekezésünktől, annyira megleptek a fiúk a megfelelő agresszivitással. A támadásainknál érezhettük inkább az otthon maradók hiányát, de a vereség és az elkövetett hibák ellenére nem voltam elégedetlen a mérkőzés után.

2023. október 26. Zalakerámia ZTE KK 

Megosztás