Nate Healy: A lepattanózás lehet a ZTE sikerének egyik kulcsa!

Nathan Healy augusztus közepén csatlakozott csapatunkhoz. Az amerikai erőcsatár Hollandiában is posztja egyik legjobbja volt, s a ZTE 6 előkészületi meccsén is az egyik legkiegyensúlyozottabb teljesítményt nyújtotta – pontokban és lepattanókban is a kék-fehérek vezére volt. Játéka talán nem annyira látványos, mint elődjéé (a francia másodosztályba igazolt Saffordé), azonban hasznossága vetekszik vele. Eddigi tapasztalatairól és elvárásairól kérdeztük a szezon kezdete előtt.

 

- Hogy sikerült a beilleszkedésed – mennyire találod helyedet a városban és a csapatban?

- Ami a csapatot illeti – pontosan tudom, hogy mi a feladatom. Sok sérültünk van, például alig tudtam meccsen együtt gyakorolni Josey-val (Lekli Józseffel – a szerk.), szóval a szezon során még bőven lesz tanulnivalónk, de ez így normális. Sok mindent felfedeztem már a városból, az alap dolgokkal tisztában vagyok, tehát eltalálok a benzinkútra, élelmiszerboltba és az éttermekhez. A beilleszkedés zavartalanul ment, már megérkezésem előtt is sokat segítettek, és itt is a klub dolgozói és a játékosok is nagyon figyelmesek. Sok az új játékos (ez a mai kosárlabda velejárója), de a fiatalok és a veteránok is segítőkészek.

 

- Hogy érzed, milyen csapat lesz az idei ZTE, mik lehetnek az erősségeink és miben kell még javulnunk?
- Amíg jók leszünk lepattanózásban, addig képesek leszünk gyors játékot játszani, lerohanni ellenfelünket. Védekezésben jelenleg még nem tartunk ott, ahol támadásban, ebben mindenképp fejlődnünk kell. Ugyanakkor úgy gondolom, hogy egy távolról is jól dobó, hajtós csapat lesz a mienk.

 

- Miként értékeled eddigi teljesítményedet és milyen egyéni elvárásaid vannak?

- Átlagos, kiegyensúlyozott meccseim voltak eddig, nem nagyszerű, de nem is rossz. Most azonban nem ez számít. Egyénileg is azt várom, hogy a csapattal Play Off-ba jussunk. Nyilván vannak egyéni céljaim is, de ezt inkább magamban tartom. Annyi biztos, hogy a duplákat és a triplákat is pontosabban szeretném dobni, illetve jó lepattanozó szeretnék lenni a csapat céljaival összhangban.

 

- Kik lehetnek a ZTE kulcsemberei az előttünk álló szezonban?

- Az én kosárlabdáról alkotott elképzelésem szerint a játékot az irányító határozza meg leginkább, tehát Justinnak (Justin Graham – a szerk.) kulcsszerepe lesz. Fontos lesz, hogy a hátvédtriónk – azaz Gáspár, Mohácsi és Kusnyer - hogyan játszik. De a legfontosabb, hogy elkerüljenek minket a sérülések, illetve kezeljük az ilyen helyzeteket is.

 

- Mit vársz az előtted álló második európai szezonodtól Egerszegen?
- Ahogy mondtam is: felsőházi rájátszást. Ez azt jelenti, hogy győztes kosárlabdát játszunk és ha sokat nyersz, akkor boldog vagy a pályán és azon kívül is, a magánéletedben. És ha eljutsz a Play Offig, ott bármi történhet már. Nem igazán ismerem még az ellenfeleket, de bízom saját csapatomban!

 

Fotó: Bálizs Zsuzsa - bb1.hu
Zalakerámia ZTE KK; Dallos Ádám

Megosztás